29. 7. 2016

Novinka pod lupou: Uncle Buck

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Uncle Buck
Žánr: Komedie / Rodinný
Stanice: ABC
Premiéra: 14. 6. 2016
Vysílání: od 14. června do 5. července
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: všechny týmy tipovaly zrušení, a to včetně lidu, když pro zrušení hlasovalo 71 % všech tipujících… to se ukázalo jako správné rozhodnutí, jelikož seriál už stihl být zrušen

Kdo?

Tvůrce: Steven Cragg, Brian Bradley
Herci: Mike Epps, Nia Long, James Lesure, Iman Benson, Adam Saunder, Sayeed Shahidi, Aalyrah Caldwell

Ve zkratce

Seriál je adaptací stejnojmenného filmu.

Mike Epps září jako každou legraci milující, ale nezodpovědný chlapík, který zoufale potřebuje práci a domov. Šťastnou náhodou chůva jeho neteří a synovce zrovna dala výpověď a jeho bratr a švagrová potřebujou s dětmi pomoct. Buckova nekonvenční osobnost vytvoří s usedlou rodinou výborný kontrast. Možná je to přesně to, co v domě celou dobu scházelo. Naopak i oni Buckovi dost možná pomůžou najít řešení jeho vlastních problémů.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tady ani není, co řešit. Seriál, který všichni odsoudili už předem, jen dokázal, že všichni měli pravdu. Nuda, nesympatické postavy, pomalu utíkající děj a celkově nic, čím by se vám Uncle Buck vryl do paměti.

Není divu, že stanice ABC seriál dávala vždy dvě epizody naráz a odbyla si ho tak během krátkých 4 týdnů. Opravdu si myslím, že nemá divákovi co nabídnout. Podobných sitcomů už jsme viděli tisíce, Buck není ničím inovativní a nezachrání ho ani to, že je vytvořený podle slavného filmu (tedy slavného v USA, v našich končinách asi moc ne).

Na druhou stranu musím říct, že i když se nudíte, tak to minimálně není taková katastrofa, jako u některých jiných seriálů, které vás nutí vyškrábat si oči a uřezat uši, abyste se jich zbavili. Už jen z toho důvodu nebudu hodnotit tak nízko, jak byste možná po přečtení názoru čekali :D Ale pokud hledáte nenáročnou letní komediální oddychovku, pak raději hledejte dál.
  • bez nápadu
  • nudní herci
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Páni, tohle bylo překvapivě fajn! Možná i kvůli trošku zvlášnímu promofotu jsem čekala něco, u čeho se budu příšerně nudit, co bude možná příšerně nevkusné, co možná nepochopím, ale Uncle Buck překvapil…

Ač jsem to doopravdy nečekala, u seriálu jsem se příjemně bavila. Navíc tvůrci měli rozum a nenatáhli komedii na 40 minut, jak to občas někdo zkouší, takže epizoda skončí téměř ještě předtím, než ji začnete sledovat. A i díky tomu nejsou aspoň v pilotu žádná hluchá místa.

Z hereckého obsazení sice nikoho neznám, ale překvapením jsou děti. Překvapením v tom smyslu, že nejsou až tak otravné, protivné, a tak dál. A ve společnosti strýčka Bucka jsou vlastně fajn. Téma „osoba, u které by to nikdo nečekal, dostane na starost děti a docela jí to jde“ jsme sice už párkrát viděli (myslím, že není nutno zmiňovat žádné příklady), ale pokud se člověk vyloženě nevyžívá v nenávisti rodinných komedií, Uncle Buck se příjemně sleduje a tak nějak z něj člověk má dobrou náladu.

Hádám, že od strýčka Bucka toho nečekal moc nikdo, a ono to ve výsledku ani nic světoborného není, ale jako rodinná komedie to neurazí. Nějak nevěřím, že Buck dosáhne takových výsledků, že by se mu podařilo dobelhat alespoň ke konci řady, i když do karet by mu mohlo hrát obsazení (Black-ish ani Fresh Off the Boat jsem neviděla, ale možná tohle pomohlo i jim). Tak jako tak ale Buck nic napínavého není, v hlubší příběh a návaznost epizod ani nedoufám, takže by předčasné ukončení téhle oddychovky nejspíš ani nevadilo.
  • překvapivě dobré
  • vtipy fungují, navíc je to docela milé
  • žádný hlubší příběh, takže nehrozí cliffhanger při předčasném ukončení
  • každému to nemusí sednout (ale snad zas nebudu sama, kdo se z toho nerozbrečel)
70 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
verunkawrath

verunkawrath

Kdybych se hodně nudila tak do toho půjdu,ale ted nemám ani čas ani náladu.
před 7 roky
Koldik

Koldik

Nieee, to bol jasny prepadak. Nie vsetky cernosske sitcomy su ako Cosby show, takze sme to tipovali spravne...
před 7 roky
Další články k tématu