1. 8. 2016

Novinka pod lupou: Mum

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Mum
Žánr: Drama / Komedie
Stanice: BBC Two
Premiéra: 13. 5. 2016
Vysílání: od 13. května do 17. června 2016 každý pátek večer od 22:00
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: -
Sledovanost pilotu: –

Kdo?

Tvůrce: Stefan Golaszewski
Herci: Lesley Manville, Peter Mullan, Sam Swainsbury, Lisa McGrillis

Ve zkratce

Komedie se špetkou dramatu, která se točí okolo nedávno ovdovělé Cathy, které táhne na šedesátku. Po jejím boku stojí samozřejmě rodina, která ji výrazně podporuje celý rok po manželově smrti. Každá epizoda je pojmenována po jednom měsíci tohoto roku. Příběh se odehrává u Cathy doma, kde se střídá její nejlepší přítel Michael, syn Jason se svou přítelkyní Kelly, Cathyin bratr Derek a jeho nová partnerka Pauline spolu s jejím tchánem a tchýní.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Upřímně jsem to čekala horší. Pilot nakonec nebyl špatný, i když nejde o seriál, který bych v budoucnosti vyhledávala. Postavy jsou vcelku sympatické, moc se mi líbí, jak odevzdaně Catchy reaguje na šílenou povahu její věčně usměvavé, veselé a ztřeštěné potenciální budoucí snachy. Moc se mi líbí, že nejde o žádné přehrávání, ale spíše jde o mimickou hru, kterou hlavní představitelka předvádí. Protože ne všichni jsou natolik ukecaní, aby hodinu konverzovali. Někdy se prostě musíte potýkat s lidmi, se kterými si nemáte nebo nechcete co říct. Takový ten trapný moment, kdy na vás někdo cizí ve vlaku neustále mluví a vy se jen zdvořile usmíváte a říkáte si, že byste se už chtěli vrátit ke sledování seriálu, který jste museli pozastavit v tom nejlepším, aby vám náhodou něco neuniklo :-D

Tempo seriálu je hodně pomalé. Není to typická britská komedie, seriál neobsahuje ani britský humor, takže pokud hledáte nějaký britcom, možná budete trošku zklamaní. Mně naopak vyhovuje, že jde o netradiční britský seriál, kor v žánru komedií jich nenacházím mnoho, které bych chválila.

Postavy jsou neutrální, lehce typizované, ale jak už jsem zmínila, dokážete se vcítit do hlavní hrdinky, především pokud jste tiché osobnosti, stejně jako já. Ostatní dokážou zaujmout právě tím, jak jsou protikladní, i když po prvním díle mi v hlavě utkvěla skutečně jen blondýnka. Co říct na závěr? Nejlepší je stejně, když obětujete 20 minut svého života a vyzkoušíte pilot na vlastní kůži. Pak dejte vědět, co si o seriálu myslíte.
  • pomalé tempo
  • seriál nedokáže utkvět v paměti
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Koldik

Koldik

Tak toto urcite nie.
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

Nechám si to na později,do watchlistu dám,abych nezapomněla a časem se k tomu dostanu.
před 7 roky
Další články k tématu