24. 7. 2016

Comic-Con 2016: Outcast

Comic-Con 2016: Outcast

Herci a tvůrci letošní novinky Outcast se již podruhé sešli na Comic-Conu v San Diegu. Tentokrát už ale fanoušci věděli, do čeho jdou, seriál má za sebou první řadu a již se pilně připravuje na tu druhou. Za panel usedl tvůrce Robert Kirkman a herci Patrick Fugit, Philip Glenister (Mad Dogs (UK)), Wrenn Schmidt, Brent Spiner a Reg E. Cathey.

„První reakce jsou naprosto skvělé,“ uvedl na začátek Kirkman o tom, jak si seriál po prvních epizodách stojí. „Pilot jsme natočili už asi před sto lety, bylo to takové naše tajemství. Teď už seriál můžeme sdílet se světem. Když vidíme, jak se to fanouškům líbí, rozhodně to všechno za to úsilí stálo.“ Fugit na to navázal žertovným tónem: „Většina reakcí na sociálních sítích je v portugalštině, ale vypadá to pozitivně, spousta vykřičníků.“ Kirkman se ho zeptal, jestli si názory dává do překladače. Fugit odpověděl, že ne, že se bojí.

Schmidt se rozhovořila o dynamice mezi její postavou Megan a Kylem. „Nejen, že se mezi nimi vytvořil hodně silný vztah, ale můžeme úplně vidět, jak jí na něm záleží. Ona je takové okno pro diváky, kteří prostřednictvím jí nachází k hrdinovi cestu a také mu můžou fandit a podporovat ho při všem, čemu musí čelit. Taky se mi líbí, že se zajímá o jeho zažívací problémy. Myslím, že to je skutečná láska.“

Ve středu vychází v Americe 18. číslo komiksu Outcast. Aukerman se zeptal Kirkmana, jaké jsou odlišnosti oproti seriálu. „Myslím, že zákla příběhu je v obou. Kyle a Anderson mají svou cestu a jsou tam i další věci, které ho posouvají dopředu. Všechno se láme u gentlemana jménem Chris Black… přebíráme příběhy z komiksu a uvědomujeme si, že máme neuvěřitelné množství hluchých míst, které musíme vyplnit.“ Každé číslo komiksu obsahuje 22–24 stránek, což mnohdy není dostatek narativu k tomu, aby to vyplnilo 60 minut vysílání. „Snažíme se co nejvíce se držet základního příběhu v komiksu, ale jak se děj vyvíjí, některé postavy se vydávají svou vlastní cestou,“ prozradil Black.

„Doufám, že se ve druhé sérii Kyle naučí, jak se skrčit a nenápadně upláchnout pryč, nebo nějaké jiné obranné prostředky, které mu pomůžou vyhnout se pohlavkům od starých babiček,“ žertoval Fugit.

Součástí seriálu jsou také flashbacky. Fugit prozradil, že mu nařídili, aby si na další den natáčení oholil bradku kvůli flashbackům. On se poto ale zeptal, jestli ho náhodou zítra nebude potřebovat. Kirkman žertoval o tom, že od té doby se Fugit naučil schopnost nechat si bradku narůst na vyžádání.

Jeden z fanoušků se zeptal, jestli si Kirkman automaticky myslel, že vysílání na Cinemaxu bude znamenat menší publikum než u jeho druhého seriálu, The Walking Dead na AMC. „Ne, to rozhodně ne. Nejlepší je svoboda, kterou nám Cinemax při tvorbě seriálu dává, můžeme seriál tvořit tak, jak si to představujeme,“ odpověděl tvůrce. „Miluju AMC a miluju práci na TWD, ale Cinemax nás hodně podpořil, objednal nám druhou řadu ještě před samotným začátkem seriálu.“

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu