11. 12. 2016

Herci ze seriálů tehdy a teď II

Herci ze seriálů tehdy a teď II

Znáte to, když se díváte snad už po sté na svůj oblíbený seriál z dětství/mládí a napadne vás, jak asi ti herci vypadají v současnosti a co vlastně dělají? Ne každému se chce strávit věčnost googlováním a hledáním informací a fotografií. V této sérii článků to proto děláme za Vás. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si setkání minulosti s realitou.

V dnešním fotočlánku se zaměříme ne na jeden, ale dokonce na dva seriály. Přesněji na dva sitcomy, které se vysílaly v devadesátých letech. První z nich je Chůva k pohledání (v originále The Nanny), v hlavní roli s majitelkou nezaměnitelného hlasu Fran Drescher a druhým je Krok za krokem (v originále Step by Step).

Seriál Chůva k pohledání se vysílal v letech 1993–1999. Fran Drescher (Fran Fine) vystřídala v průběhu natáčení okolo 900 kusů různých oblečení. Z toho – 231 kostýmů, 200 horních dílů (blůzy, trička, vesty…), 63 sukní, 149 šatů, 68 společenských obleků, plavek, triček v kompletu se stejnými kalhoty, 46 kabátů, 34 županů, 33 kalhot, 58 sak a blejzrů a 18 pyžam a negližé.

Zároveň s koncem seriálu přišel i konec jejího manželství. V současnosti je podruhé vdaná – za Shivu Ayyaduraina (ten je označován za vynálezce e-mailu). Angažuje se v televizi, seriálech, ale i v politice, objevila se ve vedlejších rolích v několika filmech, propůjčila svůj nezaměnitelný hlas postavě Eunice z Hotelu Transylvánie a založila neziskovou organizaci Cancer Schmancer Movement, zaměřenou na prevenci rakoviny u žen. Svůj boj s rakovinou dělohy sama vyhrála v roce 2000.

Je ženatý už od roku 1983 a má dvě dcery. Objevil se jako hvězdný host v několika seriálech, včetně Hvězdné brány a videu CollegeHumor. V kresleném seriálu Stanley namluvil rybku Denise a svůj hlas propůjčil také postavě v počítačové hře Freelancer. S Fran Drescher se opět setkal před kamerou v seriálu Living with Fran. Na YouTube měl videoblog na podporu Baracka Obamy. Po smrti jeho bratrance na něj přešel dědičný titul a Charles se tak stal pátým Baronem Shaughnessy.

Po ukončení seriálu se mihla v několika show, ale herecké kariéře se na obrazovkách příliš nevěnovala. Od roku 2000 účinkuje v Zachary Scott Theatre v Austinu v Texasu.

Od role Nilese se před kamerou příliš nevyskytoval. Sice se objevil v pár epizodních rolích (Fraiser, Columbo), ale přednost dal divadlu. Hrál už i na Brodwayi a divadlo se stalo jeho velkou láskou.

Nicholle hraje už od svých osmi let a jde z role do role. Na kontě má 22 filmů (Beethoven, Deník Princezny) a větší či menší role ve více jak 30 seriálech (Castle, Odložené případy, Myšlenky zločince…).

Ač u herectví zůstal, příliš se na televizních obrazovkách neobjevuje. Naposledy v reklamě Domino Pizza, nebo v seriálu Vražedná čísla v epizodě Sabotáž.

Madeline u seriálů zůstala. Zahrála si ale i ve filmech jako Moderní Popelka a Domácí záležitosti. Že už není malá holčička všem předvedla jak v seriálu Hrdinové, tak především jako Mia v seriálu Californication.

Je vdaná (už od roku 1965) a má jednoho syna. Pracovala na několika seriálech pro Disney Channel a Nickleodeon. Namluvila kreslené postavičky ve filmu Doba ledová 2: Obleva a seriálu Bob's Burgers. Zahrála si sousedku Teda Mosbyho v Jak jsem poznal vaši matku a letos jí můžeme vidět ve filmu od Netflixu s Adamem Sandlerem – The Do-Over.

Ještě slavnější než Chůva ji udělala The Dick Van Dyke Show. Natočila 15 filmů a objevila se ve čtyřiceti televizních projektech. 14. června letošního roku zemřela v Los Angeles na rakovinu.

Herectví se sice dál věnuje, ale nijak nevyčnívá. Naposledy si zahrála například v roce 2006 v seriálu Co mám na tobě ráda.

Pes Vořech (Chester v originále), kterého v seriálu vlastní CC Babcock patří ve skutečnosti herečce Fran Drescher.

Ann Morgan Guilbert (Yetta) je pouze o pět let starší než její seriálová dcera Renee Taylor (Sylvia Fine).

Původně měl seriál jen pět řad a závěrečných šest epizod bylo zveřejněno po ukončení seriálu. Konkrétně šlo o Ma'ternal Affairs, The Producers, The Dummy Twins, Yetta's Letters, Maggie's Wedding a The Baby Shower.

Krok za krokem se natáčel od 20. září 1991 do 26. června 1998.

Zábavní park, který můžete vidět v titulcích, se jmenuje Six Flags a nachází se poblíž Los Angeles.

I když se objevil ve více jak padesáti filmech a seriálech, nejvíce diváků si ho pamatuje jako Franka Lamberta nebo Bobbyho Ewinga z Dallasu. Za tuto roli také posbíral všechna svá televizní ocenění. Bez ohledu na svůj věk (67) stále pokračuje v práci.

Než dostala příležitost v seriálu Krok za krokem, byla téměř deset let na černé listině a nikdo ji nechtěl obsadit. To vše proto, že si říkala o moc velké honoráře a nehodlala smlouvat. Dnes provozuje vlastní teleshopping a žije v Kalifornii.

Cestou z natáčení se stal obětí náhodné střelby a přestože ho střely zasáhly do obou paží, plně se zotavil, bez trvalých následků, natáčení Kroku za Krokem to však pozdrželo na několik měsíců. Nedlouho po skončení seriálu ukončil také svou hereckou kariéru a dnes provozuje benzínku a myčku.

Její skutečné jméno zní Anastasia Sagorsky. I když se objevila i v několika filmech, herectví se naplno nevěnuje a raději studuje dějiny umění.

Jde z role do role. A i když jsou to jen roličky malé, nebo epizodní, objevuje se ve filmech, seriálech a reklamách.

Kvůli tomu, že její postavě se dostávalo čím dál menšího prostoru, se začala více věnovat modelingu a zpěvu. Po ukončení seriálu už příliš hereckých úspěchů neměla. Založila organizaci Child Actors Supporting Themselves, která má mladým hercům pomáhat starat se o finance. Všechny peníze, které si ona sama vydělala natáčením seriálu Krok za krokem, totiž utratili její rodiče.

Podobně jako u jeho seriálového nevlastního bratra, s koncem seriálu přišel i konec jeho herecké kariéry. Se svou postavou však sdílel inteligenci. Vystudoval, získal titul a pilotní licenci a sám se stal profesorem na univerzitě.

Informace o něm žádné nejsou, protože po skončení Kroku za Krokem úplně vypadl ze světa show byznysu. V poslední sérii se nevysvětlitelně vytratil z obrazovky…

Emily je na tom dost podobně jako Josh Byrne. Od roku 1999 o ní nikdo nic moc neví…

Hrál sice ve spoustě filmů, dokonce i po boku Van Damma, ale všechny do jednoho to byly béčka. Stejně jako Patrick Duffy si i Sasha zahrál v Dallasu (nemanželského syna J.R.). Seriál Krok za krokem opustil, když ho společnost Walt Disney vyhodila poté, co jej manželka obvinila z domácího násilí. Potom se zase vrátil k rolím v béčkových záležitostech…

Spíše než herectví se věnuje režírování a především dabingu. Svůj hlas propůjčil nespočtu postav v animácích od Lvího Krále a Knihy džunglí po Batmana a Supermana a také postavám herním, například naposledy namluvil postavu Aye-Aye v The Legend of Korra.

Postava Jean-Luca se objevila proto, aby vyplnila prázdné místo po Codym. Bronson nadále zůstává aktivním hercem, namluvil víc jak 100 audio knih, namluvil několik kreslených postaviček a od roku 2002 je členem zednářské lóže.

Ve všech 160 epizodách se objevili pouze Frank, Carol a J.T. O jednu méně jich mají na kontě Dana, Al a Karen.

Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
Dadulinka

Dadulinka

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře20zobraz všech 20 příspěvků
PKathy

PKathy

Opravdu skvělý článek. Dost informací překvapilo. Jojo, kde jsou ty časy...
před 7 roky
spike

spike

Článek sice pěkný ale pro mě velice depresivní. Oba seriály jsem jako děcko sledoval, a když člověk vidí,...
před 7 roky
Destinytte

Destinytte

Dost drsný. Uvědomuju si, že od obou seriálů uběhlo tolik let, ale stejně je to šok.
před 7 roky
Další články k tématu