3. 8. 2016

Novinka pod lupou: The Kettering Incident

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: The Kettering Incident
Žánr: Drama / Mysteriózní / Thriller
Stanice: Showcase (Austrálie)
Premiéra: 4. 7. 2016
Vysílání: každé pondělí večer od 20:30 hodin
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Victoria Madden, Vincent Sheehan
Herci: Elizabeth Debicki, Matthew Le Nevez, Henry Nixon, Anthony Phelan, Damon Gameau, Alison Whyte, Katie Robertson, Kris McQuade, Marcus Hensley, Nathan Spencer, Brad Kannegiesser, Matthew Burton

Ve zkratce

Anna Macy opustila Kettering, když jí bylo pouhých 14 let. Stalo se tak krátce poté, co její nejlepší kamarádka Gillian Baxter za záhadných okolností zmizela. Obě dívky si hrály v zakázaných místech blízkého lesa poblíž města, když uviděly zvláštní světla na obloze. O osm hodin později byla Anna nalezena samotná, vyděšená a pokrytá krví.

O patnáct let později se hrdinka vrací do města, které bojuje o své přežití. Lesy jsou označeny ke kácení a město je na trní kvůli násilným střetům mezi ochránci životního prostředí a místními průmyslovými pracovníky. Annino znovuobjevení navíc způsobí rozruch, když náhle zmizí další dívka. Anna je nucena odhalit, co se skutečně stalo tu noc, kdy Gillian zmizela. Během toho odkrývá tajemství, která ohrožují budoucnost celého města.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Popis seriálu vám toho prozradí víc než pilot samotný. Když si ho pustíte bez jakéhokoliv tušení, o čem seriál bude, o to větší budete cítit napětí. Protože záhadné to je až až. Což je moc dobře.

Napětí se drží především v první polovině epizody, nicméně celý díl stojí za to. S přibývajícími minutami se střípky pomalu začínají dávat dohromady a vy postupně začínáte tušit, co se vlastně před lety stalo. Bezkonkurenčně nejlepší na celé epizodě bylo prostředí. Nádherná příroda, tmavý les, zima taková, že postavám jde od úst a od nosu pára při mluvení a dýchání, ten kontrast velkoměsta se zapadlým městečkem v horách, moc pěkné.

Herci mi přijdou sympatičtí. Hlavní hrdinku neznám, ale moc se mi na roli hodí. Je taková uzavřená, tichá, nepřístupná, přesně vystihuje podstatu své postavy, což dále podtrhuje napětí. Ostatní příliš prostoru nedostávají. Je zde docela dost postav, obyvatel města, kteří Annu znají a většinou se jí bojí, viní ji z tragédie, případně jí opovrhují. Každopádně od začátku je jasné, že ostatní postavy tam jsou jen do počtu a půjde jen a pouze o hlavní hrdinku, která sama přijde na to, co se to před lety v lese stalo.

The Kettering Incident je solidní drama, které předpokládám bude zároveň i minisérie. Serialita příběhu je zde nutnost, sama už se moc těším, až příběh bude postupně gradovat. Jsem zvědavá, jak to dopadne, a určitě si celou sérii naráz pustím.
  • nevýrazné vedlejší postavy
  • několik hluchých a moc roztahaných scén v pilotu
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
ufonka

ufonka

Není to vůbec špatný. Zatím to vypadá dost záhadně, tak jsem zvědavá, jak se to vyvrbí.
před 7 roky
Koldik

Koldik

quote, un-quote...
před 7 roky
mingus

mingus

Zhlédnuty 4 díly. Velmi dobrý. Určitě doporučuji,napětí,záhada,herci ok. Nemám tomu co vytknout...
před 7 roky
Další články k tématu