4. 8. 2016

Novinka pod lupou: Jetelín

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Jetelín
Žánr: Sitcom
Stanice: Prima
Premiéra: 1. 8. 2016
Vysílání: každé pondělí a čtvrtek večer od 20:15 hodin
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: -
Herci: Jitka Ježková, Richard Genzer, Jiří Hána, Jan Šťastný

Ve zkratce

Cyklus mikrokomedií se odehrává v obci Jetelín, nacházející se pár kilometrů za Prahou. Hlavními hrdiny jsou čtyři kamarádi, kteří společně vyrůstali ve čtyřech sousedících domcích. Dnes už je jim všem kolem čtyřicítky, většina z nich si založila rodiny, pořád ale žijí tak blízko sebe, jako by vlastně byli jedna velká rodina. Všechno o sobě vědí, několikrát denně se vídají, navštěvují, scházejí v hospodě. Pomáhají si a podporují se navzájem, taky si ale nezřídka lezou na nervy. Hlavně se ale mají rádi.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Je mi jasné, že na tohle čeští diváci nejsou zvyklí. V uplynulých dnech jsem četla jen samé hrůzostrašné komentáře, takže jsem si byla poměrně jistá, do čeho jdu. Výsledek byl trošku jiný, než jsem očekávala a upřímně nevím, jak hodnotit.

Na pilot se můžete dívat ze dvou úhlů pohledu. Prvním z nich je to, že jde o trapný sitcom s nevkusným umělým smíchem, přehrávajícími postavami a na první pohled umělými a prkenně statickými kulisami. Na druhou stranu vše tohle, co jsem vyjmenovala, ve mně osobně strašně výrazně evokuje divadlo, vidím v tom jakýsi záznam činoherního představení, který byl odvysílán v televizi. Tento pocit mě nepustil od začátku do konce. Připadala jsem si, že jsem divákem v hledišti a sleduju činoherní komedii, přičemž smích jde od diváků, kteří jsou se mnou v hledišti (a místy i ode mě samotné).

Ano, můžete zde najít vtipné scény. Můžete zde najít i nevtipné, ba dokonce trapné scény, které se snaží ze všech sil smích vyvolat, leč neúspěšně. Každopádně nejdu úplně tak daleko jako ostatní, myslím si, že tento koncept není špatný. Ale jak už jsem řekla, na tohle u nás nikdo není zvyklý. A bohužel si nemyslím, že by se to v dohledné době mělo měnit.
  • příběh je nula nula nic
  • až přehnaná prkennost a přehrávání postav
  • otravné a těžko čitelné mezititulky
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře15zobraz všech 15 příspěvků
Pipa22

Pipa22

ano, souhlas, fotku ocenuji :-)
před 7 roky
lukascoolarik

lukascoolarik

Tak to nadšení Primě dlouho nevydrželo... :-D Jetelín končí. Prima ho vyřadila z programu
před 7 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Ale teda půl milionu za půl týdne... To je velmi slušná ztráta :'D.
před 7 roky
Další články k tématu