7. 9. 2016

Novinka pod lupou: Chesapeake Shores

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Chesapeake Shores
Žánr: Drama / Romantický / Soap Opera
Stanice: Lifetime
Premiéra: 26. 8. 2016
Vysílání: každý pátek večer
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Sherryl Woods (předloha), Dan Paulson
Herci: Jesse Metcalfe, Meghan Ory, Barbara Niven, Laci J Mailey, Emilie Ullerup, Diane Ladd, Treat Williams

Ve zkratce

Kanadsko-americký seriál založený na stejnojmenné románové sérii od Sherryl Woods.

Aby O'Brien Winters se vrací do svého rodného městečka Chesapeake Shores v Marylandu poté, co obdrží panikařící telefonát od své mladší sestry Jess. Ve městě se dozví, že Jess renovuje starý hotel. Abbyna náročná kariéra, rozvod a mladé dcery ji příliš zaměstnaly na to, aby vůbec přemýšlela o městě, které její otec postavil. Aby zachránila sestřin hotel od uzavření, musí se nejen vypořádat se svou rozpolcenou rodinou, ale i s Tracem Rileym, mužem, kterého před šestnácti lety opustila. Zpočátku jí Trace stojí v cestě, nicméně nečekaně se poté stane jejím spojencem a také druhou šancí na to, aby hrdinka našla lásku.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Haló, guilty pleasure! Ani jsem netušila, že seriály stejného typu se stále ještě natáčejí. Úplně mi to evokuje ten styl romantických dramat ve stylu červených knihoven, která se natáčela v 90. letech. Ale na druhou stranu jsme u stanice Hallmark, kde jinde než tady by měl žánr romantických slaďáren přetrvávat?

Chesapeake Shores se snad nedá ani označit za soap operu. To je ryze červená knihovna. Poznáte to hned od první scény, kdy se ozve romantická hudba a vidíme krásnou hrdinku, která na první pohled má vše, co si člověk může přát – krásnou postavu, hodné děti, kariéru i peníze. Jenže… mnohdy to není všechno. A tak když se vrátí do svého rodného města a najde tu svou středoškolskou lásku, tak je asi jasné, jak se to dál bude vyvíjet.

Musím říct, že mě to strašně moc bavilo. Na 100 % tento seriál spadá mezi guilty pleasures. Logicky byste měli ohrnout nos nad tím, jak se takový seriál bez hloubky a poselství může natočit. Ale když ono je to tak moc zábavné! Prostě zapomenout na svůj svět a ponořit se do příběhu, sledovat úžasnou chemii mezi bývalými hrdličkami a fandit hrdinům, aby dokázali překonat nástrahy, které jim život hází do cesty.

Herecké obsazení také přispívá k celkovému skvělému dojmu. Určitě poznáváte jak Meghan Ory, tak i Jesseho Metcalfea. A vůbec není pro mužskou i ženskou část diváků na škodu, že oba se zde často ukazují bez trička :-D

S Chesapeake Shores jsem úplně zapomněla na nějakou práci, hodina a půl, která tvoří stopáž pilotu, uběhla jako voda, až jsem se zděsila. Už se nemůžu dočkat dalších dílů a nestydím se za to :-D
  • žádná hloubka nebo vrstvení příběhu
  • je to prostě červená knihovna
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Hrus

Hrus

Vydržel jsem 8 minut. Pak už sem to fakt nedával. Je to sračka. Ti, kdo odhadují, že tenhle styl není jejich...
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

Občas si nějaké to sladké dám a toto je zrovna ten případ :-)
před 7 roky
ragelly

ragelly

Jen takové osobní poskočení radostí :) Seriál se sledovaností závěrečného dílu první řady stal oficiálně...
před 7 roky
Další články k tématu