12. 9. 2016

Novinka pod lupou: Loosely Exactly Nicole

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Loosely Exactly Nicole
Žánr: Komedie
Stanice: MTV
Premiéra: 5. 9. 2016
Vysílání: každé úterý večer
Předskokan: Mary + Jane
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Nicole Byer
Herci: Nicole Byer, Jacob Wysocki, Jen D'Angelo

Ve zkratce

Nicole Byer si žije svůj hollywoodský sen. No, spíše sen přilehlý k Hollywoodu, v daleké čtvrti, abychom byli přesní. A vlastně to ani není tak moc sen jako spíš každodenní boj o přežití. Nicole ale oplývá skvělou osobností plnou sebevědomí a také trošky neúcty k okolí. Hrdinka si prožívá, jaké to je stát na vlastních nohou. Musí přežít ponižující castingy, nezaplacené účty za elektřinu, dobré i špatné chvilky přátelství a především bitevní pole, kterým je randící aplikace Tinder. Mezi tím vším Nicole nachází a prozkoumává svůj vlastní styl jako mladá komička.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

No a po Mary s Jane je tu Nicole. Úvod by šel přímo zkopírovat z názoru o druhé MTVčkovské komedii. Tohle že má být nový svěží směr, kterým se MTV bude ubírat? Potěš koště.

Postavy očividně mají vypadat jako lidi. OK, to je chvályhodné. Diváci nebudou mít komplexy kvůli tomu, že na obrazovce mají samé modelky a modely s dokonalou postavou, ale najdou se tu i lidi krutě, krutě, krutě obézní, kteří zvládnou vytvořit kvalitní podívanou. Otázka ale je: Opravdu to zvládnou?

Nemyslím si. Minimálně ne tito. V porovnání s Mary + Jane je to o kapku lepší, to přiznávám. Humor tu je, i když si hraje na schovávanou, ale občas povyleze a vy se i usmějete. Většinu času ale jen nevěřícně koukáte a říkáte si WTF. Dokonce jsem musela jednu krajně nechutnou scénu ukázat mužovi, který se nezmohl na slovo, jen mi k tomu vyhledal tento gif.

Hrdinčin prazvláštní kamarád si snad zaslouží samostatný odstavec. To je individuum, to jste snad ještě nikdy nikde neviděli. Přemýšlím, jestli se mám smát, nebo jestli se zmůžu jen na nevěřícné zírání. Jakože sprostých scén, které tu jsou jen lehce skryté a neskrytě diskutovány, je zde habaděj. Což je fajn, posouváme hranice tabu atd. Ale vážně chceme sledovat tyto nakypřelé postavičky, jak si užívají orální i klasický sex? Nemělo by přece jen něco zůstat trošku v soukromí?

Já nevím, jsem v odpovědi na tuto otázku poměrně rozpolcená. Na jednu stranu mi to z principu nevadí, vždyť takové pikantní scény u seriálu, kde hrají krásní lidé, mezi nimiž to jiskří, jen vítáme. Proč by si každý nemohl dopřávat stejných možností? Je jen na divácích, jestli se rozhodnou seriálu věnovat čas, nebo ne. U mě osobně si stále nejsem jistá, jestli s Nicole budu pokračovat. Určitě při výběru z obou nových komedií dám přednostu tomuto seriálu, ale obecně si nevím, zda se k němu někdy dostanu.
  • až příliš nenormální postavy
  • hodně zvláštní humor vzniká spojením osobností a vzhledem postav
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Fajn, MTV asi vážně nebude mým šálkem kávy. A Loosely Exactly Nicole už vůbec ne. Naopak se musím zamýšlet, jestli jsem se někdy během sledování něčeho natolik přiblížila nevolnosti jako tady.

Plakáty vypadají vcelku sympaticky, světlé chvilky má i samotná Nicole, k ní možná přidám ještě Veronicu a Troye, ale tím to asi končí. Jedna dá se říct dobrá scéna je totiž pokaždé vyvážena deseti nechutnými a nevkusnými. Vážně nevím, jestli tohle je na MTV běžné, nebo jestli to je jen nějaký úlet, budu doufat ve druhou možnost.

Nicole Byer není tak špatná, ale mohla by přece jen trochu ubrat. Ve chvíli, kdy Troy před maminkou vinou Nicole vyslovil sprosté slovo, se Nicole zatvářila tak, že jsem se obávala o její zdraví. Tento výraz si ještě pár vteřin udržela, takže rozhodně nešlo o žádný omyl. Osobně se mi její „pracovní“ osobnost zoufale hledající roli zalíbila víc než její soukromá hledající „úlovky“. Na zajímavosti Nicole dodává to, že jako osobnost není žádná šedá myš, takže ať už právě její vystupování na castingu nebo to, jak malému Troyovi říká, aby byl průbojnější (scénka, kdy Troyovi nějaký kluk shodí zmrzlinu, ale Troy mu nakáže, aby ji zvedl, aby mu ji Troy mohl hodit do obličeje, byla vlastně dost zábavná).

Pár dobrých věcí by se sice našlo, ale těch špatných je prostě mnohokrát víc. Loosely Exactly Nicole je většinu času bohužel na úrovni těch amerických komedií, které svůj vtip zakládají „na exkrementech“. Ne doslova, ale úroveň je podobná. A Loosely Exactly Nicole je bohužel ztrátou času, která nám za to nestojí. Amíci možná budou nadšení, ale u českého a slovenského publika tohle prostě nezabere.
  • Troy ve chvíli, kdy mu nějaký kluk shodí zmrzlinu
  • Nicole na castingu
  • Nicole, Troy a Veronica mají občas světlé chvilky
  • vše ostatní
20 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Plánujete dát novince šanci? Nalákal vás popis děje nebo trailer? Nebo si raději počkáte na první reakce diváků, než se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Koldik

Koldik

Trailer aj vypadal celkom fajn, ale nejak nemam "chut" pozerat sa na obeznu cernosku...dik
před 7 roky
ragelly

ragelly

Tady ten vlevo, to je její nejlepší kamarád :)
před 7 roky
RRR

RRR

Pilot som si pustil vlastne len preto, že mal premiéru v čase kedy letné seriály končia a jesenné ešte...
před 7 roky
Další články k tématu