12. 10. 2016

Novinka pod lupou: Paranoid

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Paranoid
Žánr Drama / Krimi
Stanice ITV
Premiéra 22. 9. 2016
Vysílání čtvrtek, 21:00 hodin
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Jednoho dne dojde v parku na dětském hřišti k brutální vraždě mladé matky, která se odehraje před zraky spousty svědků. Vyšetřující detektivové jsou vtaženi do temné záhady, která je zavede na cestu napříč Evropou. Jsou hnáni tajemnými vzkazy, které jim nechává „Detektiv Duch“.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Na novou britskou kriminálku se vždycky těším, protože Británie tento žánr prostě umí. Musím ale říct, že u Paranoid jsem hodně zklamaná. Čekala jsem další krimi pecku, dočkala jsem se ale pouze nudného a vleklého děje a otravných postav.

Samotný případ vypadá dobře. V úvodní scéně vidíme vraždu, která se bude vyšetřovat, a tato scéna dokáže diváky nalákat. Bohužel jakmile skončí úvodní titulky a představí se nám vyšetřovatelé, celý potenciál jde do kopru.

Napětí totiž okamžitě padá. Začíná nudné a ničím zajímavé vyšetřování, které se ani tak netočí kolem hledání nových důkazů, ale jen zpovídání svědků, kteří stejně nic neviděli. Kromě toho se do příběhu zamotávají osobní dějové linky policistů, které nevypadají ani trošku lákavě. Dynamika v týmu prostě nefunguje, nikoho si neoblíbíte, i když známých tváří zde několik najdete.

Na druhou stranu se mi líbí, že nejde o styl případu týdne, ale bude se celou sérii vyšetřovat jeden zamotaný případ. Potěšilo mě, že tady záporák zasahuje do děje a komunikuje s policií, protože to je hned o třídu zajímavější. Epizoda skončila dobrým cliffhangerem, ovšem po mdlém prostředku si opravdu nejsem jistá, jestli seriál někdy dokoukám.
  • komunikace vraha s policií
  • serializovaný děj
  • úvodní scéna naladí na správnou atmosféru
  • napětí rychle opadne
  • nesympatické postavy
  • až příliš osobního života vyšetřovatelů
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
teraxa

teraxa

Tak tomu v tom případě rozumím, jenže já bych pak nic neudělala :D
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

Také to s mou pracovní morálkou není zrovna růžovoučké :)
před 7 roky
Koldik

Koldik

Trailer naozaj vypadal dobre, ale zas musim prihliadnut na nazor ragelly. Zatial to vyzera na 50-50. uvidime...
před 7 roky
Další články k tématu