21. 5. 2021

Novinka pod lupou: Dvojí tvář (Voyo)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Level
Žánr Drama / Thriller / Krimi / Mysteriózní
Stanice ITV, u nás Voyo
Premiéra 6. 5. 2021 (Voyo)
Vysílání celá série k dispozici na Voyo
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Šestidílný thriller sleduje policistku Nancy Devlin, která je tajně zapletena ve spolupráci s pochybným podnikatelem a překupníkem drog Frankem Le Sauxem, kterého zná již od dětství, jelikož jde o otce její bývalé nejlepší kamarádky. Nancy hraje nebezpečnou hru – pravidelně zajišťuje, že se Frank vyhýbá policejnímu hledáčku. Při jejich poslední schůzce však někdo Franka zavraždí a pokusí se zabít i Nancy, které se však podaří utéct. Hrdinka se poté ocitne ve středu vyšetřování, které hrozí odhalením jejích praktik. Vrah ji má navíc v hledáčku a plánuje ji zabít.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Za mě super. Británie mi zase jednou dokázala, že hodinovky jsou její silná stránka. O The Level jsem dosud nic neslyšela, ale pilot mě spolehlivě navnadil na další sledování.

Moc se mi líbilo, že nejde vyloženě o kriminálku, ale spíše převládá mysteriózno a thriller. Nejde o prostý zločin a jeho vyšetřování, ale oba světy se proplétají prostřednictvím hlavní hrdinky, která není takový svatoušek, jak se na první pohled může zdát. Bude rozhodně zajímavé sledovat, jak se jí tajnosti a lži začnou vymykat kontrole a jak policie, tak i rodina zavražděného muže začnou vidět, že hrdinka něco skrývá.

Většina hlavních postav je zajímavých, ať už jde o vyšetřovatele, nebo o členy rodiny zavražděného. Hlavní hrdinku hraje herečka z Misfits, tady na její novou roli jsem si ještě úplně nezvykla, rozhodně mě ale zaujala a jsem si jistá, že se ze škatulky rebelské Jess může během první série The Level pro mě osobně vymanit. Líbí se mi také její bývalá kamarádka, kterou jsem zatím nikde neviděla, ale fanoušci ji jistě poznají z Da Vinci's Demons.

Závěr je skvělý, dynamický, napínavý a cliffangerový, nutí vás těšit se na další epizodu. Za mě rozhodně palec nahoru a budu koukat dál.
  • napínavý příběh
  • propletení obou stran zákona
  • zaměření spíše na napětí než na nudné vyšetřování
  • Hrdince se vše vymyká z rukou již v pilotu, jak to chce utáhnout po šest dílů?
80 %
Mé hodnocení
ragelly

The Level je novinka, která na mě vyskočila díky tomu, že sleduju televizi. Vážně, to se mi už dlouho nestalo. Každopádně na ITV toho poslední dobou sleduju víc a tak když při reklamách běžela upoutávka na nový seriál s povědomou tváří, řekl jsem si, proč to nezkousit.

V hlavní roli se představuje Karla Crome. To je ta herečka, co se proslavila v Misfits, aby se vydala za moře, pokazila si reputaci v Under the Dome a zase se vrátila zpátky do Británie. Tady se představuje jako Nancy Devlin, policistka, která má velké tajemství. Z dětství se totiž zná s mafiánem, kterému pomáhá, aby se nestal policejním zájmem. Jenže když je onen mafián zavražděn, tak se sama ocitá uprostřed vyšetřování, které by ji mohlo zničit.

Právě obsazení by mohlo někoho zaujmout. Kromě Karly je tady ještě Noel Clarke z Doctora Who. Jinak to bohužel nepřichází s ničím novým, co by mě překvapilo. Plusem sice je, že se nejedná o case of the week schéma, ale to samo o sobě stačit nebude. Pro mě to nemělo nic, co by mě nutilo koukat se dál, a proto se podle toho zařídím.
  • Karla Crome
  • není to case of the week
  • nic, co by mě nutilo koukat dál
  • nic, co by mě překvapilo
60 %
Mé hodnocení
Pajky

sledujte na Voyo

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Nira

Nira

Vím naprosto přesně, na co se budu maratonem dívat první listopadový víkend. Aneb britská + minisérie +...
před 7 roky
Koldik

Koldik

hm mozno. vsetko naraz. niekedy v buducnosti.
před 7 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Musím říct, že z prvotního nadšení seriál u mě rychle přešel do obyčejného průměru....
před 6 roky
Další články k tématu