4. 10. 2016

Novinka pod lupou: Crisis in Six Scenes

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Crisis in Six Scenes
Žánr Drama / Komedie / Tragikomedie
Stanice Amazon
Premiéra 30. 9. 2016
Vysílání celá série najednou
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál je zasazen do 60. let minulého století, kdy se Spojené státy cítily jako během turbulence. Postarší manželský pár ze střední třídy navštíví host, který jejich domácnost obrátí vzhůru nohama.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Woody Allen je jméno, které ke mně nepromlouvá. Nikdy jsem jeho filmy nepochopila a nenašla v nich zalíbení. Po pilotu Crisis in Six Scenes to vypadá, že se nic nezmění ani na poli seriálů.

Tento seriál je totiž o ničem. Neustále se zde mele pantem, ale nikam to nevede. Prostě je to jen výplach myšlenek jednotlivých postav. Neexistující nebo jen minimální příběh je určitě hlavní věc, která mnoho lidí od sledování odradí.

Retro styl je fajn. Příběh se odehrává v době války ve Vietnamu. Je osvěžující vidět, že se jednou vše netočí kolem mladých a krásných, ale sledujeme i postavy postaršího věku. Ale zase na druhou stranu si hned musím odporovat. Co je účelem tohoto seriálu? Má to být komedie? Drama? Má pobavit? Upozornit na něco? Nebo je to prostě a jednoduše osobní projekt Allena, který ani nemá být nikým pochopen?

Postavy jsou nudné, nic neříkající (přesto že tu pusu nezavřou) a ve chvíli, kdy pilot dokoukáte, na ně zapomenete. Tedy možná s výjimkou manželky hrdiny, která se chová a mluví, jako by byla po mrtvičce.

Tohle nebude můj šálek kávy. Pilot nedokázal navnadit na další sledování. Nevím, o čem to bude, a nedostala jsem žádný důvod, proč si zapnout další díl. Ani malý cliffhanger (z kterého se, tipuju, vyklube Miley Cyrus) v závěru to nenapravil.
  • vzalo mi to jen 22 minut života
  • postavy
  • nejasný záměr
  • mdlý příběh
  • spousta mluvení o ničem
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Na Crisis in Six Scenes mě nalákala hlavně Miley Cyrus. Ne že bych ji měla tak ráda, ale prostě mě zajímalo, kam teď „dospěla“. Po těch letech s Hannou Montanou následovaných měsíci olizování a obskakování všeho kolem.

Tím pádem jsem se ani nezamýšlela, co mě čeká, i když v kolonce obsazení a kolonce tvůrce padlo takové jméno jako Woody Allen. A i přesto, že pilot „neuspokojil“ mou zvědavost, protože ona známá exhibicionistka se tam neobjevila, zatím je novinka od Amazonu velmi příjemným překvapením. A to vážně nejsem proslavená svou láskou k historii (za vše hovoří to, že většině památek říkám „baráky“).

Největším sympaťákem celého pilotu je bezpochyby Sidney alias pan Allen, ale špatný není ani zbytek příbuzenstva včetně Sidneyho trochu zvláštně hovořící manželky, která si do domu vodí svůj malý knižní klub asi o šedesáti členkách (to je možná trochu nadnesené, ale když dámy PO JEDNÉ vcházely do domu, bylo vážně zábavné přemýšlet, jak dlouho to ještě potrvá).

Ač je seriál o bouřlivých 60. letech, možná ještě víc je o lidech v nich, zatímco různé události utvářejí atmosféru. Za mě si pro sebe pilot ukradl právě pan Allen, na scény s ním jsem se vždy těšila, protože ať už zrovna chtěl vypadat jako James Dean, nebo cokoliv jiného, vždy to bylo velmi příjemné sledování. A takový dojem mám i z celého pilotu, protože i když zde občas byly „slabší chvilky“, tuhle dvacetiminutovku vnímám velmi pozitivně.
  • Woody Allen
  • sledování příjemně ubíhá a baví
  • mnoho povedených zábavných chvilek
  • občas „slabší chvilky“
  • někteří členové rodiny tam jsou navíc
80 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
sarhod79

sarhod79

Woodyho Alena nemusim, Miley taky ne, tak si tento serial odpustim.
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

Woodyho filmy prostě nechápu,seriál je tak pade na pade a vůbec nerozumím výběru Miley.....po dvou dílech...
před 7 roky
Koldik

Koldik

Zacudoval som sa, ze Woody Allen v serialy + Miley...no neviem, nic co by ma lakalo.
před 7 roky
Další články k tématu