14. 10. 2016

Novinka pod lupou: Zapped!

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Zapped!
Žánr Komedie / Sitcom / Sci-Fi / Fantasy
Stanice Dave
Premiéra 13. 10. 2016 (pilot dostupný od 6. října)
Vysílání čtvrtek, 21:40 hodin
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Brian Weawer je asistent v online marketingové firmě, který je shodou náhod vtažen do paralelního světa. Naštěstí zde je hospoda. V ní se setká s majitelem, bývalým válečníkem Hermanem a několika stálými hosty: věštkyní Barbarou, vojákem Stegem a čarodějem Howellem. Brian se zoufale snaží dostat domů a jeho noví přátelé se mu v tom pokusí pomoct. Jejich snahy ale nejsou příliš úspěšné. Místo Brianova odcestování zpátky domů hrdinové přivolají psychopatické víly a další nebezpečné bytosti. Brian zjistí, že na světě (nebo druhém světě) existuje ještě něco horšího než jeho normální práce.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Trošku mi to připomnělo loňský Tripped, který mě tedy zaujal, tady jsem docela postrádala nějakou šťávu. I když, to není úplně pravda. Vlastně v pilotu bylo několik vtipných scén, ovšem za mě převažovaly bohužel ty, které přesáhly hranici vkusu a dostaly se do trapnosti.

Základní premisa vypadá dobře. Máte náramek, se kterým se dostanete do paralelního světa. Zpátky už to ale nejde tak jednoduše. Jde o sci-fi komedii, a jak říkám, občas se dobře pobavíte. Jindy ale kroutíte hlavou, jak je někdo schopný něco takového vymyslet, schválit, natočit a odvysílat.

Postavy jsou hodně zvláštní. Jako vážně, neřekla bych nesympatické, ale zvláštní. V jedné chvíli se s nimi tlemíte, v další se chovají jako naprostí idioti, které byste nejraději umlátili paličkou na maso.

Vím, že jde o sitcom, ale hodně mi vadila ta příliš nápadná umělost druhé dimenze. Kostýmy, líčení, rekvizity, všechno to vypadalo až moc kýčovitě. To je asi ten největší rozdíl oproti Tripped, kde i jiný svět vypadal skutečně, takže jste se těšili na každou další odchylku, u které jste nikdy nevěděli, kdy a v jaké podobě přijde.

Čím víc dnů uplynulo od odsledování tohoto pilotu, tím víc na něj zapomínám a zjišťuju, že mi vlastně ve watchlistu chybět nebude. Jsou mnohé lepší seriály, ať už komedie, dramata nebo sci-fi o cestování časem. Je fajn, že jsme viděli toto téma i mimo USA, ale tipla bych si, že mnoho lidí zůstane spíše věrných „klasickému“ formátu v podobě Timeless nebo Frequency. Tohle už je prostě moc.
  • zábavné téma
  • několik povedených vtipů (troll Trump)
  • využívání věcí z našeho světa ve druhém světě
  • nápadně umělé prostředí
  • divné postavy
  • spousta nepovedených vtipů a trapných scén
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Dave je stanice, která už na svém kontě pár vlastních kousků má (například Davida Hasselhoffa, komiky a policistu v utajení), ale přesto zatím proslula snad jen obnovením Červeného trpaslíka (i když to není špatný výkon). Nyní tato stanice hlavně pro muže, která se má jmenovat Dave hlavně díky tomu, že přeci každý muž nějakého Davea zná, přichází s další, velmi svéráznou novinkou.

U Timeless jsem psala, že se letos s novinkami o cestování v čase roztrhl pytel. Zapped to jen potvrzuje (svým způsobem), ale rozhodně se nedá říct, že by se Zapped mohlo mezi ostatními ztratit. Respektive vám Zapped díky své osobitosti rozhodně nemůže začít splývat s něčím jiným.

Vůbec není na škodu, že jedinou „normální“ postavou je vlastně jen Brian Weaver, který je vržen do paralelního světa plného různých roztodivných “stvoření“ včetně čarodějnic, svalnatých víl a… magorů?… Největším zdrojem zábavy je asi majitel místní hospody Herman, který kolonku „místní magor“ splňuje naprosto s přehledem.

Jelikož se nacházíme v paralelním světě, ani zde nepřicházíme o různé narážky na současné světové dění (i když ve značně přenesené podobě, takový Trump se může rázem změnit v trolla). Ovšem i mimo ztrollovatělého Trumpa je v Zapped mnoho různých šíleností. Pokud to je člověk ochoten přijmout, je Zapped velmi dobrá zábava, která sice neohromí natolik, aby se člověku na dlouhá léta (jak se to daří například místnímu kolegovi Červenému trpaslíkovi) vryla do paměti, ale zase rozhodně nezklame a divák nemá důvod mít pocit, že poslední půl hodinu strávil kdovíjak špatně. A připomenutí, že by si člověk v dnešní době měl nosit externí nabíječku (protože to zachraňuje životy a dostává z paralelních světů), je taky fajn.

povedené vtipy stvoření v paralelním světě originalita není to zrovna zapamatovatelné o seriálu se nebude tolik vědět, moc se nerozšíří člověk musí přijmout tu šílenost
70 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
Mad.Awe

Mad.Awe

Ať se snažím, jak se snažím, vždycky mi nějaká novinka z mých oblíbených žánrů fantasy/sci-fi uteče......
před 7 roky
Koldik

Koldik

No teda, neviem ci sa na to dam. Vyzera to naozaj dost sialene...
před 7 roky
Denia96

Denia96

Dobrá, pro příště si to budu pamatovat :D
před 7 roky
Další články k tématu