27. 10. 2016

Night Manager, Broadchurch a další novinky České televize

Night Manager, Broadchurch a další novinky České televize

Mezinárodní veletrh v Cannes je vždy příležitostí nejen k tomu, aby Česká televize prodala své pořady do zahraničí, ale také opačně, aby nakoupila zahraniční tvorbu, kterou bude v následujících měsících vysílat. Tentokrát je nadílka obzvláště vysoká. Nechybí hity, které si zamilovali diváci po celém světě.

Hugh Laurie jako obchodník se zbraněmi či Damien Lewis jako panovník Jindřich VIII. V celkem čtrnácti nových seriálových počinech, které Česká televize nakoupila pro své diváky na veletrhu v Cannes, nechybějí ti nejznámější současní herci i tvůrci.

The Night Manager a Wolf Hall

Hodnocení na SerialZone.cz Hodnocení na SerialZone.cz

Ač byl představen teprve letos v únoru, je The Night Manager (Noční recepční), již nyní zařazen mezi světové seriálové hity. Minisérie natočená podle stejnojmenného románu klasika špionážní literatury Johna le Carrého proti sobě svedla dvě herecké hvězdy, Toma Hiddlestona, který je rekrutován britskou tajnou službou, aby infiltroval organizaci bezohledného obchodníka se zbraněmi ztvárněného Hughem Lauriem.

Novinka pod lupou: The Night Manager

Hvězdně obsazený je také další britský počin Wolf Hall, pojednávající o Jindřichu VIII. – v podání Damiana Lewise – a jeho prvním ministrovi Thomasovi Cromwellovi. Lewisovi v této roli sekunduje čerstvý držitel Oscara Mark Rylance.

The Kettering Incident, Broadchurch a Ófærð

Hodnocení na SerialZone.cz Hodnocení na SerialZone.cz Na tradici oblíbených severských krimi svým zpracováním naváže australská série The Kettering Incident, zvoucí diváky do tajemné Tasmánie, v níž záhadně mizí mladé dívky, a islandský seriál Ófærð (Lapeni), ve kterém vyšetřování zločinu komplikuje propukající bouře i specifický charakter Islanďanů.

Novinka pod lupou: The Kettering Incident

Především však Česká televize bude lákat na drama Broadchurch. „Britské drama vyniká působivou drobnokresbou charakterů i prostředí, odkazuje k poetice skandinávských detektivek a často těží z genia loci zdánlivě poklidného, soudržného a ustáleného dění, které rozčeří tragická událost či nečekané odhalení. V případě nové série Broadchurch, která získala tři ceny BAFTA, je to záhadná smrt malého chlapce,“ přibližuje Broadchurch ředitel programu České televize Milan Fridrich.

Mammon, House of Cards, Inside Man a Heavy Water

Hodnocení na SerialZone.cz

Hodnocení na SerialZone.cz Drama si diváci užijí také u další, v pořadí již třetí, řady seriálu House of Cards (Dům z karet), dvou řad norské krimi Mammon, historické minisérie Heavy Water (Boj o těžkou vodu), natočené dle skutečných událostí z druhé světové války, kdy proběhla sabotážní akce v továrně na těžkou vodu v norském městě Rjukan, nebo minisérii Inside Men (Komplicové).


Tak co, jak se vám nová nabídka České televize líbí? Na který ze seriálů se nejvíce těšíte? Myslíte, že tyto seriály jsou dobrou volbou ke koupi, nebo čekáte ještě na nějaké jiné?

Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
Benny_SHACK

Benny_SHACK

skvělé zprávy! nečekal bych, že třeba takový Broadchurch se u nás bude kdy vysílat hlavně jsem zvědav...
před 7 roky
Koldik

Koldik

Snad The Night manager by som si mohol pozriet aj s dabingom, i ked original je original.
před 7 roky
Zean

Zean

Broadchurch - moc dobrý seriál. Jsem ráda že ho bude ČT vysílat a jsem zvědavá na dabing. Britské detektivky...
před 7 roky
Další články k tématu