29. 10. 2016

Novinka pod lupou: Dream Corp LLC

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Dream Corp LLC
Žánr Komedie / Animovaný
Stanice Adult Swim
Premiéra 23. 10. 2016
Vysílání neděle, 23:45 hodin
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál se točí okolo stejnojmenného psychoterapeu­tického zařízení. V jeho čele stojí doktor Roberts, který se spolu se svými kolegy snaží léčit pacienty trpící nočními můrami. Roberts zaměstnává tým neschopných vědátorů, kteří pomáhají analyzovat a nahrávat myšlenky pacientů.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Na tento seriál jsem se těšila asi úplně nejmíň. Hned na začátku mě ale příjemně překvapilo, že pilot má jen 11 minut :D A i samotný příběh byl… zajímavý. Dokonce si troufám říct, že i zábavný.

Je to zase něco úplně jiného, než na co jsme zvyklí. Ještě před puštěním pilotu jsem četla, že jde o hraně-animovanou komedii, takže jsem si hned představila něco jako Son of Zorn. Dream Corp LLC je ale něco úplně jiného. Hrané a animované části jsou jasně odděleny podle toho, jestli se příběh odehrává v našem světě, nebo ve virtuální realitě.

Pravděpodobně jste nic podobného ještě neviděli. Shodou náhod jsem měla v jeden den hned dva takové hodně zvláštní piloty, spolu s tímto ještě Dirka Gentlyho, oba opravdu natočené hodně nevšedním způsobem a s hodně nevšedním tématem. To ale neznamená, že se tu nezasmějete. Humor místy směřuje hodně do absurdna a některé grafické výtvory ve virtuální realitě jsou opravdu přes čáru, ale na druhou stranu scény v laboratoři a interakce postav opravdu funguje, alespoň pro mě.

Dream Corp LLC je pro mě příjemné překvapení. I když nejde o stoprocentní seriál, rozhodně je na co se koukat. Krátká stopáž už je jen třešničkou na dortu, i když pozor, aby vám nevadilo, že sotva začnete a hned už končíte :)
  • interakce postav v laboratoři
  • kontrast našeho světa a virtuální reality
  • pár hodně bizarních animací
70 %
Mé hodnocení
ragelly

Dream Corp LLC je má první novinka pod lupou, která by se v pohodě dala zhlédnout během průměrně dlouhé reklamní přestávky na našich komerčních stanicích. Teď je ovšem otázkou, co je lepší.

O mnoha novinkách jsem už nejspíš řekla (dobře, napsala), že jsou „divné“. U několika jsem to dokonce myslela v dobrém. Včera jsme s kamarádkou po odchodu z kina, kde jsme byly na promítání Doctora Strange, vtipkovaly, že pár scén bylo jak pod vlivem LSD. Opět myšleno v dobrém. Dream Corp LLC se ovšem dá přirovnat k tomu, když člověk smíchá všechny známé i neznámé druhy drog. A pak si nabere pořádnou hrst. Fajn, to asi ne, tohle už by byla asi smrt, ale snad chápete, že myslím, že je to prostě hrozně přehnané.

Upřímně se nedivím té krátké stopáži. Ta „divnost“ je tu tak koncentrovaná, že má člověk pocit, že už je to za únosnou mezí. A těch jedenáct minut je tak akorát snesitelné dávkování. Tenhle seriál se sice vydává za komedii, ale já se prostě nezasmála ani jednou. Protože je to tak hrozně divné. A divné prostě neznamená vtipné, znamená to jen to, že na to člověk bude koukat s vytřeštěným výrazem a otázkou „co to jako má být“.

Občas není lehká divnost vůbec na škodu, občas napomůže skvělému zážitku, jenže divnost prostě nemůže být jedinou možnou definicí seriálu / filmu / čehokoliv. To prostě nemůže fungovat. Pardon, ale ne. To raději tu reklamu.
  • 11 minut se dá vydržet
  • o seriálu se nedá říct nic jiného než to, že je divný
  • divné a nesympatické postavy (tomuhle trochu odporovala doktorova asistentka, ale taky žádná sláva)
20 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
verunkawrath

verunkawrath

Opravdu je to něco jiného....v dobrém myšleno :)
před 7 roky
Nira

Nira

Díky za recenze, stejně jako u Haters Back Off - když bude chvilka, dám tomu šanci a na pilot mrknu.
před 7 roky
Koldik

Koldik

Tak trailer bol pekne divny, no pripadal mi aj dost B-ckovy, toto urcite vynecham...
před 7 roky
Další články k tématu