30. 11. 2016

Novinka pod lupou: Ice

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Ice
Žánr Drama / Krimi / Thriller
Stanice Audience Network
Premiéra 16. 11. 2016
Vysílání středa, 19:00
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriál sleduje životy členů rodiny obchodníků s diamanty z Los Angeles poté, co jeden ze synů patriarchy rodiny zabije předního diamantového dealera. Jeho nevlastní bratr mu musí zachránit kůži a zajistit, že rodinný podnik skandál přežije.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Koukala jsem na to tři dny a další čtyři mi trvalo, než jsem se dokázala dokopat k napsání názoru. Nenechte se zmást pozlátkem, které vidíte na promo fotkách. Tohle totiž diamanty nespraví, je to nehorázná nuda.

Není to tak, že by seriál byl vyloženě špatný. Jen se táhne. Strašně moc se táhne. Chtěla jsem vymyslet nějaké vtipné přirovnání, ale bohužel mě zrovna nic nenapadá. Jo, táhne se to jako týden před výplatou. Tak.

Plus vidím v tom, že je tu pěkný hlavní hrdina. Jakože sexy, dá se na něho koukat. Což je dobře, protože jinak tu nenajdete nic, co by se vám zalíbilo. Už první scéna ve vás zvládá vyvolat pocit naprostého zoufalství, protože je táááák strašně dlouhá. Jasně, v prvních 10 vteřinách vás zajímá, co se stalo. Když už ale táhne na 10. minutu a oni pořád dokola opakují „Čí je to krev, čí je to krev…“, tak už vás to ani nezajímá, prostě chcete aby se konečně posunuli někam dál.

Konec dílu přinesl trošku větší grády, ale rozhodně bych tu nenašla nic, co bych měla speciálně vyzdvihnout. Řekněme, že už jsem viděla horší piloty, ale Ice nemá absolutně nic, kvůli čemu bych byla ochotná sedět a umírat nudou dalších několik hodin. Takže za mě palec dolů a ke sledování nedoporučuju.
  • sexy hlavní představitel
  • neskutečná nuda
  • děj se táhne jak už dlouho nikde ne
20 %
Mé hodnocení
ragelly

Ice je dalším ze seriálů, které jsme měli šanci zhlédnout až nějakou dobu po avizované premiéře. Stál seriál za to čekání?

Jak to říct… No, upřímně si ten seriál mohli nechat. Ne, měli. Vždycky jsem měla dojem, že v rámci seriálů toho vydržím docela dost, ale tohle prostě nejde. Kamera je docela dobrá, ze seriálu dýchá luxus, bratři Jake a Freddy mají nějaké charisma (a na Cama Gigandeta se dobře kouká, ehm), ale tohle všechno zmiňuji jen proto, že nic jiného za zmínku vlastně nestojí.

Ice se táhne tak, že by pondělí a nuget dohromady mohly závidět, seriál je natolik výrazný, že je chvílemi těžké si vzpomenout, že se na něco právě díváte, veškerá originalita vyvstává z naprosto neúčelného používání slova „fuck“ v každé druhé větě (takže by z toho mohla být tak maximálně dobrá picí hra pro diváka), až nakonec diváka napadne, že by tu „drsňačinu“, která naznačuje, že je seriál velmi dospělý, mohly podpořit ještě nějaké rozdávající si to postavy. A hádejte, jestli tam jsou. Ano je správně.

Ke konci jsou dva alespoň trochu slušné zvraty, ale co naplat, když si ani divák nepamatuje, proč tam vlastně jsou. Zato se dá velmi slušně zapamatovat značka Audi. Velmi nedávno jsme tu hodnotili The Grand Tour (kterému se tímto hluboce omlouvám za urážku, jakou je zmínění u tohoto seriálu) a mám pocit, že záběrů na jedoucí auta tam bylo méně. Ve skutečnosti tedy ne, jen Ice má podivuhodný talent udělat vše naprosto nudně. A pokud tu už zmiňuji jednoho sedmdesátiminu­tového giganta, neodpustím si zmínku o druhém. Gilmorova děvčata (taky pardon) jsou podle zajímavostí na našem facebooku dost ukecaná (nedokážu posoudit, zda je to dobře, v době psaní názoru jsem z nich moc neviděla), ale i tak je lehce děsivá představa, že jejich scénář na pět minut nejspíš stačí pro celý díl Ice. Samozřejmě, není třeba tolik mluvit, ale táhlé záběry občas doplněné o nějaké to zašeptnutí rozhodně nejsou ideální.

Z mých předchozích slov je asi jasné, že Ice nedokážu doporučit. Doopravdy je lepší koukat na cokoliv jiného, klidně i na vypnutou obrazovku. Vážně, ušetříte si sedmdesát minut, kdy budete váhat, zda chcete zemřít nebo raději znovu spočítat… cokoliv, klidně i počet svých vlasů nebo vteřin, které jste tímhle ztratili.
  • slušná kamera, luxus, Jake a Freddy
  • seriál je tak neuvěřitelný uspávač hadů, až to musím zmínit víckrát
  • neskutečná nuda, kvůli které není možné zachytit cokoliv jiného
  • dlouhé, táhlé záběry
  • zbytečnosti, které mají dodat na dospělém a zločineckém nádechu, ale vyznívají do prázdna, resp. do směšné roviny
0 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Jenny17

Jenny17

Jejda to určitě ne.
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

Ne ne ne,já toto nemusím.
před 7 roky
Koldik

Koldik

pridavam sa k vacsine...
před 7 roky
Další články k tématu