24. 11. 2016

Novinka pod lupou: Sunny D

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Sunny D
Žánr Komedie
Stanice BBC Three
Premiéra 13. 11. 2016
Vysílání neděle, 10:00
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Daneovi je 29 let. Stále žije se svými rodiči, má malý pokoj, který sdílí s čisticím náčiním jeho matky. Má sestru-dvojče, která mu zařídila, že veškerá pozornost, podpora a radost v jeho domácíma životě je neustále dělena na polovinu. Jeho nepřítelem je šéf Steve, který reprezentuje vše, od čeho chce Dane za každou cenu utéct.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Tohle bylo strašný. Absolutně zbytečně ztracených 20 minut. Neviděla jsem nic vtipného ani vzdáleně zábavného. Celý koncept byl navíc tak zvláštně vytvořený, že vám z něj bylo místy fyzicky zle.

Znáte to, když se díváte do kaleidoskopu? Tak podobně vypadající scény prostřihávaly hlavní děj. Byl u nich voiceover hlavního hrdiny, rozhodně to ale nepůsobilo tak vtipně a svěže jako např. u Scrubs.

Postavy nezaujaly. Neviděla jsem ani žádnou chemii mezi hrdinou a jeho přítelkyní. Vyloženě vadil jeho nejlepší kamarád, který vypadal, jako by právě vypadl z videoklipu ze začátku 90. let.

To je vše, co o tomhle pilotu můžu říct. Dávám procenta jen za to, že to uteklo docela dobře a dalo se to dosledovat do konce.
  • asi to zvládnete dokoukat
  • nevtipný humor
  • nesympatické postavy
  • umělá grafika s voiceoverem hrdiny
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Doopravdy nevím, co si o téhle komedii myslet. Tak raději začnu tím, co vím. Tahle komedie je jako kdyby vypadla z osmdesátek. Nebo sedmdesátek. Nebo devadesátek. Necháme to na tom průměru – osmdesátých letech. Takže je v mnoha ohledech dost zvláštní. Ale díky této atmosféře se jí nedá upřít jisté kouzlo.

O Search Party jsem velmi „vědecky“ prohlásila, že je jako graf funkce cosinus, Sunny D ovšem vidím jako graf funkce sinus. Vysvětlím. Na začátku je to docela otřesné, ale pak najednou člověk všechno vzdá a začne se velmi dobře bavit. Po chvíli ale tak nějak prozře a opět mu dojde, že je to docela otřesné a že jsou některé vtipy docela divné. Jenže po chvíli mu to opět nedá a opět se začne bavit… Nepřipadá vám to také trochu sinusoidní?

Ač je Sunny D občas (možná v půlce času) trochu divné a nevtipné, nedá se mu upřít originalita v rámci obrazového zpracování. Ať už se jedná o různé předěly, o hrdinova vyprávění doplněná o různé ukázky a malůvky, o různé představy, na diváka to zkrátka zapůsobí. Je to takové „svěží“, jak se s oblibou říkává. A dost originální, takže i když je divák zrovna ve fázi, kdy si o seriálu myslí, že je docela otřesný, musí uznat, že tohle se povedlo.

Sunny D se musí přiznat, že se nebere tolik vážně a že různé parodie jsou dost podařené (Kardashianky!). Občas převládá divnost nad zábavností, ale i tak podle mě stojí za to se na tuhle novinku podívat, protože i když zrovna nesrší vtipem, má v rukávu spoustu dalších vychytávek. A díky bohu i tím vtipem docela často srší.
  • „svěžest“
  • zajímavé předěly, různé grafické omalovánky, představy…
  • občas trochu zdlouhavé, což je na dvacetiminutovou komedii docela zlé
  • občas člověk prozře a vidí, jak je to zlé
70 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Oproti Ice má Sunny D ode těch 70 % i bez slitování. Jako fakt lituju, že jsem na to nekoukala...
před 7 roky
shakespeare

shakespeare

Trailer uplne stacil. Souhlasim s Ragelly.
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

Myslím,že 10 procent je tak akorát :)
před 7 roky
Další články k tématu