12. 1. 2017

Novinka pod lupou: Nádraží

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Nádraží
Žánr Komedie
Stanice Česká televize
Premiéra 4. 1. 2017
Vysílání středa, 22:00
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Komedie a částečně skečová show od tvůrců Partičky. Děj se odehrává na hlavním vlakovém nádraží v Praze, kde vystupují různé postavy, ať už zaměstnanci nádraží, nebo cestující. Všichni tito lidé zažívají své každodenní problémy a příhody, které mají jedno společné: místo, kde se odehrávají.

Trailer

Pár vteřin zde od cca 0:41:


A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

S těmi českými novinkami se doslova roztrhl pytel. My začínáme naši Novinku pod lupou s Nádražím, jedním z nejzvláštnějších seriálů. Do Nádraží jsem šla bez toho, aniž bych tušila, o co půjde a kdo za tím stojí. Musím říct, že ač to nerada přiznávám, u pilotu jsem se ohromě bavila.

Chvilku mi trvalo, než jsem přišla na to, že všechny postavy hrají asi čtyři lidi. Jsem nepolíbená Partičkou, ale tak nějak tuším, že to je tato sestava, přece jen ty tváře mi přišly povědomé :-) Příběh tu vlastně ani není, ale za to si to Nádraží vynahrazuje vtipnou sérií scének.

Líbily se mi snad všechny postavy. Některé scénky byly dovedeny ke krajnosti (nový ředitel a jeho mluvčí), některé lehce přešlapovaly tenkou hranici vkusu (člověk na záchodě), jiné byly trošku slabší (ochranka), ale ve výsledku jsem od pilotu nemohla odtrhnout oči. Až mě překvapuje, že takto kladně hodnotím český seriál, protože na ty jsem vážně náročná, ale nemůžu jinak.

Nádraží díru do světa neudělá. Rozhodně jde ale o zábavnou podívanou, která se pro mnohé může stát veřejným guilty pleasure. Pro mě tedy rozhodně.
  • vtipné scénky
  • vtipné postavy
  • herci hrají více postav
  • někdy trošku přes čáru
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Sokol, Suchánek, Genzer a Chmela, tentokráte s Martinen Fingerem, dorazili do další etapy jejich tour de české televize a po nováckém Tele Tele, primácké Partičce a barrandovské La Partě navštívili na ČT Nádraží. A jaké je tedy Nádraží?

Hned pro začátek je nutné říct, že je to docela bizarní počin (to už jsem říkala u Trpaslíka, že?). Ale nic, na co bych už nebyla zvyklá. Vzhledem k tomu, jak často už od mého raného dětství Tele Tele nebo Partička běžely v naší televizi. Takže mě neměl šanci vykolejit (tohle ani nebylo schválně!) trochu „tvrdší humor“.

Kvalitou a vtipem je nádraží trochu nevyvážené. Občas se člověk sice zasměje, ale občas jenom „vidí“, že tady je přece vtip. Nádraží ovšem oplývá dobrým nápadem a karikatury postaviček vyskytujících se běžně na takovém pražském… no hádejte kde… jsou vykreslené zábavným způsobem a je vidět, že díky maskám si pánové vskutku vystačí.

Nádraží není zrovna zástupcem „inteligentního humoru“, zakládá si na „blbinkách“, takže celá první epizoda vyznívá bez urážky tak trochu hloupoučce, ale svůj účel plní a ač se člověk občas chytne za hlavu, některé věci jsou naprosto přesné a některé zas plně odpovídají běžným předsudkům. A zábava to je.

Sice neříkám, že z toho skáču tři metry vysoko, ale špatné to taky nebylo a některé z těch „silnějších momentů“ byly doopravdy dobré.
  • několik podařených skečí (security například)
  • pokud člověku nevadí tento humor, docela se pobaví
  • nápad, typizace postav
  • masky
  • lehce rozpačité, nevyvážené
80 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Už od začátku bylo jasné, že nás tvůrci zavalí těmi nejstereotypnějšími postavami, jaké dovedou vymyslet. Fajn, na tuhle hru jsem jim přistoupil a mnohé v tomhle směru prominul. Ale bohužel si mě přesto nedokázali získat a udržet pozornost mezi jednotlivými skeči pro mě bylo dost náročné. Skoro bych se odvážil říct, že nejzajímavější byly prostřihové scény se záběry vlaků a nádraží.Takže nakonec se zázrak nekoná a český Velkovlak, či Little Britain se nekoná, a to především kvůli mizerným scénkám. Nemají nápad, vtip a i když se herci snaží, tak prostě scénu bez humoru neutáhnou.

  • občas jsem se usmál
  • jen nevím jestli to nebyl takový ten úsměv, když je vám trapně za někoho cizího
  • od Partičko týmu a pořadu jim namíru jsem čekal trochu víc
30 %
Mé hodnocení
Fruiko

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře18zobraz všech 18 příspěvků
Mik

Mik

V druhým díle byl hodně, tam teda zase chyběl Geňa.
před 7 roky
mayas

mayas

je mi to líto, ale vůbec mě to nepobavilo...jediné, co mě bavilo, byl komentář :)
před 7 roky
medvídě

medvídě

Tohle vážně není můj šálek čaje a 1. díl jsem dokoukala jen kvůli výzvě. Když jsem v TV přepla na...
před 7 roky
Další články k tématu