31. 1. 2017

Novinka pod lupou: Apple Tree Yard

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Apple Tree Yard
Žánr Thriller / Drama / Mysteriózní / Romantický / Minisérie / Krimi
Stanice BBC
Premiéra 22. 1. 2017
Vysílání každou neděli
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Yvonne Carmichael je úspěšná žena, která má krásnou rodinu, útulný domov a vynikající kariéru vědkyně. Alespoň do té doby, než potká atraktivního cizince, do kterého se bezhlavě zamiluje. Mezi dvojicí vzplane vášnivý vztah a Yvonne je pro svého cizince ochotná udělat cokoliv. Než si ale uvědomí, jak nebezpečné je to, co dělá, skončí před soudem kvůli obvinění z vraždy a její život i kariéra jsou zničeny.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Miluju svůdné romantické žánry. Apple Tree Yard má ale malý problém. Nechci nikoho urazit, protože každý má právo na takové vzrušení :-D Ale nevím, kolika lidem se bude chtít dívat na aférku padesátníků.

Apple Tree Yard mě ale ve výsledku příjemně překvapil. Když jsem překousla stáří hlavních hrdinů, stal se z toho docela fajn seriál. Nechybí jiskření mezi hrdiny, rychlé plynutí příběhu ani záhada, která vás nutí sledovat dál.

U herců se ještě jednou zastavím. Hlavní duo je totiž zvoleno z předních a mně známých herců, kteří ví, co dělají. Proto se dá jejich výkon označit za herecký koncert, kterému naprosto věříte, ať už si ho užíváte, nebo ne. Problém je spíš ve společnosti, která tak nějak předpokládá, že starší lidé už nemají na takovéto činy pomyšlení a po práci jdou domů do svých nudných obýváků. Proto mi tento seriál přijde tolik zvláštní, nesetkávám se s podobnou tematikou moc často.

Příběhově je to taky uvěřitelné. Žádné výrazné skoky, žádné nesrovnalosti, všechno to dává smysl. Záhada tomu dává nový rozměr, jsem osobně zvědavá, co se stalo, protože pilot ukázal flashforward jen na začátku a na konci dílu, ale v průběhu nic nenaznačovalo tomu, jak se hrdinka dostane tam, kde je.

Určitě mám v plánu seriál dokoukat. Není pro mě sice tak lákavý, jako kdyby tam vystupovaly mladší postavy, ale dokázal mě zaujmout natolik, abych se podívala i na další epizody.
  • jiskření
  • záhada
  • serializovaný děj
  • herecký koncert
  • „nepřirozená“ aférka lidí ve zralém věku
  • jiskření je mezi postavami, ale seriálu chybí jiskra
70 %
Mé hodnocení
ragelly

O Apple Tree Yard jsem toho zaslechla už mnoho. Fanoušci detektiva z Baker Street nejspíš tuší, Apple Tree Yard nastoupil na místo Sherlocka po jeho čtvrté řadě. A aby to bylo ještě zábavnější, několik lidí očekávalo na jeho místě 22. ledna tajnou epizodu. Já říkala, že je to zábavné. Možná to bylo těmi planými očekáváními, ale o první epizodě jsem se doslechla to, že je nepřekonatelně otřesná. Sama jsem si říkala, že tak hrozné to jistě nebude, naše drahá ragelly navíc seriál chválila… Ale nechme toho a pojďme raději k hodnocení.

Pilot začíná u soudu, kde se hlavní hrdinka nachází, protože něco měla udělat. Netušíme co, zato se dozvíme, že odhodila dobré mravy. Poté se vracíme zpátky do minulosti, kde vidíme úspěšnou vědkyni, jak potká neznámého člověka a jen několik minut po prvním setkání (a v osmé minutě pilotu) si to s ním rozdá v kapli.

A to je celý děj. Yvonne si to rozdá s tímto neznámým krasavcem, seřve nebohého manžela (který je snad jedinou sympatickou postavou), když jí řekne, že ji nepodvádí, dá si večeři, na něco se dlouze podívá, napíše dopis v poznámkovém bloku, věnuje něčemu dalších pár dlouhých pohledů, zakoketuje si s mladíky a opět si to někde rozdá s mužem, jehož jméno nezná. A celou dobu se jeho jméno nedozvíme, stejně jako se nedozvíme, proč Yvonne skončí u soudu.

Nakonec z toho vychází nudná hodina, u které má divák pocit, že se snad vůbec nic neděje. Pokud se na to člověk nedívá sám, tak se u toho do slušně pobavit, ale i přes značný počet záchvatů smíchu (umocněný davovým efektem) musím konstatovat, že při sledování Apple Tree Yard jsem ještě s láskou vzpomínala na sledování Fifty Shades of Grey. Ale prostředí Londýna je pořád krásné, to musím uznat.
  • prostředí Londýna
  • Yvonnin manžel Gary
  • absence děje
  • otřesně nesympatická většina postav
  • to nejzajímavější zůstává nezmíněno
20 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
Koldik

Koldik

hm toto nie je pre mna, trailer nenadchol a ozaj sa mi nechce pozerat na romanik rodicov...
před 7 roky
jduch

jduch

Nejdřív jsem váhala, jestli to nevzdám, ale - je to herecký koncert, - je to uvěřitelné, - má to jen 4...
před 7 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Nakonec to šlo úplně jiným směrem, vývoj toho vztahu a jeho vyústění bylo hodně zajímavé (a...
před 6 roky
Další články k tématu