21. 2. 2017

Novinka pod lupou: Bellevue

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Bellevue
Žánr: Drama / Krimi
Stanice: CBC
Premiéra: 20. 2. 2017
Vysílání: pondělí v 21:00
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Jane Maggs, Adrienne Mitchell
Herci: Anna Paquin, Shawn Doyle, Allen Leech, Billy MacLellan, Sharon Taylor

Ve zkratce

Annie Ryder je detektivkou v malém kanadském městě, jehož obyvatelé se snaží žít spořádané životy, což očekávají i jeden od druhého. Annie se však svou povahou tomuto ideálu nepoddává, čímž si u svých spoluobčanů kladné body nezískává. Ve městě se začne pohřešovat mladý transgender chlapec a Annie se tohoto případu ujímá. Navíc ji osloví známý z minulosti, který se jí snaží dostat pod kůži.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Po Cardinalovi tu máme zase jednu kanadskou detektivku. Tentokrát v hlavní roli s naší krásnou vílou Sookie, která se proměnila v ošklivé káčátko. Po rozpačitém začátku jsem nebyla moc natěšená na zbytek epizody, ale nakonec se z toho stala docela zajímavá podívaná.

Jako vždy chválím serializovaný děj. Nevím, čím to je, ale prostě mi serializované kriminálky přijdou zábavnější a napínavější. Asi je to tím, že postupně odkrýváme záhady, je to takové propracovanější. To platí i zde, kde se z jednoho obyčejného zmizení rázem stává velká záhada propojující minulost s přítomností.

Ani trošku originální, ale pořád skvěle zábavné, je také propojení případu s hrdinčiným osobním životem. Pilot ukázal spoustu spojení a záhad, nastínil hodně otázek, na které mě bude bavit zjišťovat odpověď.

Nejsilnější na pilotu je bezesporu jeho závěr. Posledních deset minut napětím nedýcháte a dokonce i dokážete zcela pochopit reakce postav, za což seriálu rozhodně patří velké plus, protože u kriminálek je nelogičnost docela častým jevem (fruiko by mohl zavzpomínat na The Following). Ale celkově nemůžu hodnotit moc nadšeně, protože když si odmyslím závěr, tak z toho bylo jen průměrné vyšetřování s průměrnými rodinnými vztahy. Tím ale rozhodně neříkám, že drama nemá velký potenciál pro budoucí díly.

Budu koukat dál? Ano, seriál míří do watchlistu. I když z něj nejsem nadšená tolik jako z Cardinal, zajímá mě, jak to celé dopadne.
  • posledních 10 minut
  • serializovaný děj
  • propojení minulosti a přítomnosti
  • nevýrazné postavy
  • úvod nedokázal dostatečně nevnadit
  • před závěrem šlo jen o průměrnou kriminálku
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Do pilotu Bellevue jsem šla vlastně celkem bez očekávání a spíš jsem byla zvědavá, co z toho nakonec vznikne. Po jeho zhlédnutí musím říct, že jsem spíše mile překvapena, ale má nová závislost to nejspíš nebude. Díl nebyl špatný, dokonce měl i scény, které mě naprosto vtáhly do děje, ale jako celek tomu něco chybělo.

Námět seriálu je vcelku všední – malé městečko, záhada s vraždou/zmizením a detektivka, pro kterou je vyšetřování osobní. S podobnou zápletkou existuje už několik seriálů, ale přesto je o ně pořád zájem. Začínám ale vnímat jejich nárůst a brzy se mi tento typ omrzí. Prostě nic originálního.

I když je děj otřepaný, líbilo se mi, že zabrousili do minulosti hlavní hrdinky Annie a propojili její čerstvý případ zmizelého chlapce se starým případem zavražděné dívky, jejíž smrt vyšetřoval otec Annie. Ten je už po smrti, ale jeho „duch“ ji pronásleduje již od dětství v podobě vzkazů a hádanek. Ty se nyní opět začaly objevovat a stávají se vodítkem k dalším stopám, které jsou potřeba k nalezení chlapce. Kdo ale vzkazy posílá?

Líbí se mi také tajemná atmosféra s lehce hororovým nádechem, který mě naprosto uchvátil. Opuštěná místa a strašidelné lesy byly perfektně zvoleny a skutečně podtrhují jednotlivé scény.

S hereckým obsazením jsem také spokojená a zatím mi jsou všichni sympatičtí. Jsem zvědavá, jak bude příběh pokračovat, takže si další díly ujít nenechám, i když na ně kouknu třeba s menším zpožděním. Celkově bych dala 65 %, po zaokrouhlení tedy 70.
  • tajemná atmosféra
  • související případy
  • není to návykové
  • ohraný námět
70 %
Mé hodnocení
gabik.029

Zmizení. Zmizení dítěte. Zmizení dítěte, které je transgender. To všechno si dokáže nedobrovolně na malém městě získat spoustu pozornosti. A zmizení stále ještě dítěte je pokaždé silným tématem.

Při sledování Bellevue se mi hned vybavil Broadchurch, kde ale bylo dítě mnohem menší a jeho osud byl už od prvního dílu znám. Stejně jako v Broadchurchi je hlavním hrdinou postava, která je mezi ostatními celkem neoblíbena (i když tedy moc nechápu proč). Navíc stejně jako již zmiňovaný britský kolega se Bellevue nevěnuje jen vyšetřování případu, ale je i sondou do toho, jak malé město může takovouto nešťastnou událost a záhadu prožívat. Pár dalších podobností by se jistě našlo, ale pryč od toho.

Celá epizoda je naplněna lehce znepokojujícími symboly, čas od času vyplyne na povrch stále nejasná minulost hlavní hrdinky. Zajímavý pohled je i na obyvatele městečka Bellevue. To má sice své blázny (ze stále obecně nevysvětlených důvodů), ale „nejzábavnější“ je sledovat reakce místních, například neskrývanou faleš starostky.

Když ale skončí všechna ta analýza a znepokojivé symboly, přichází uvědomění, že to všechno je tak nějak jen na povrchu a ve chvíli, kdy se objeví závěrečné titulky, divák pokrčí rameny a jde dál. S větší lehkostí než obvykle.
  • psychologie postav
  • průběh vyšetřování a případu
  • spousta záhad
  • možná trochu moc dlouhá stopáž
  • zanechá jen VELMI povrchní a prchavý dojem
50 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Plánujete dát šanci seriálu Bellevue? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
sarhod79

sarhod79

Mrknu se, kanadské seriály mám ráda
před 7 roky
Jenny17

Jenny17

Nevím jak to vše dám -musím trochu brzdit .o)
před 7 roky
Koldik

Koldik

tazko splnim tu vyzvu, ked ma skoro ziadny novy serial nenavnadi pozriet aspon pilot.
před 7 roky
Další články k tématu