11. 2. 2017

Novinka pod lupou: The Quad

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název The Quad
Žánr Drama / Soap opera
Stanice BET
Premiéra 1. 2. 2017
Vysílání středa, 22:00
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Dr. Eva Fletcher je nově zvolenou ředitelkou fiktivní univerzity A&M v Georgii. Musí se pokusit zachránit kdysi prestižní školu před bankrotem. Eva sem utíká od manžela, se kterým jim to příliš neklape. Vinu na tom jistě nese i její bouřlivý románek a neméně divoký vztah s jedinou dcerou. Eva se musí vyrovnávat nejen s problémy svých studentů, ale také s neochotnými členy katedry.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Stanice BET se pěkně začíná rozjíždět. V posledních dnech na nás vytasila hned se třemi seriály. Tedy jedním seriálem a dvěma minisériemi, ale to je jedno. Madibu jsem zatím neviděla, ale zbylé dva kousky rozhodně zaujaly. O The New Edition Story již jste si mohli přečíst před pár dny, dnes se podíváme na The Quad.

Miluju seriály z vysokoškolského prostředí. Greek je naprostá srdcovka, kterou jen tak něco nepřekoná. Tady máme něco podobného, trošku víc soap a trošku míň teen. BET je černošská stance, je jasné, že bude točit černošské seriály, na což se odkazuje i přímo v pilotu (Is that black enough for you?). My proto nejsme přímá cílovka, ale to nic nemění na tom, že jsem se bavila. Žánr je totiž zpracován velmi dobře a zábavně, pilotní film nenudí, ač má hodinu a půl.

Mám tu vlastně jen jeden problém. Bohužel ty herce občas nerozeznám od sebe. Většina postav je mi jasná, ale až ve druhé půlce dílu jsem přišla na to, že ta zmlácená holka není dcera ředitelky a není to ani spolubydlící té jediné bílé holky, která v příběhu je. Jakmile jsem si tohle ujasnila, příběh hned začal dávat větší smysl :-D Druhá věc je ta, že na konci došlo ke zvratu, někdo byl zavražděn, ale já absolutně netuším, čí jméno to policisté zmiňovali, i když tu holku ukázali v záběru. Tipuju, že to byla přítelkyně zpěváka, ale ruku do ohně za to nedám.

Každopádně víc vytknout nemůžu. Mýdla je tu víc než dost, románky, intriky a podobně, bavila jsem se skvěle. Nechybí ani rytmická hudba, která skvěle naladí, a moc pěkná taneční čísla zdejší kapely. Určitě budu koukat dál, i když Greek mi to nenahradí. Přece jen tu není Cassey a Cappie.
  • vysokoškolské prostředí
  • hudba, tanec, prostě život studentů
  • intriky, vražda a další zábavné prvky soap opery
  • některé herce nejde rozeznat
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Během The New Edition Story jsem si říkala, že ani další novinky od stanice BET by nemusely být špatné, ale když se po závěrečných titulcích objevila na The Quad upoutávka, najednou mě napadlo, že by také špatné být mohly. Trailery ovšem často klamou.

Obsah seriálu zní zajímavě. Nebo minimálně jako ucházející. A přesně toto divák dostane i v pilotu seriálu, jen ve velmi rozmělněné podobě, ve které toto všechno rozpozná jen velmi těžce, protože to bude utopené v omáčce okolo.

Pilot má osmdesát minut, což je sice hodně, ale jako výmluva se to brát nedá, přece jen tu máme už spoustu kousků, které jsou srovnatelně dlouhé (vzpomeňte si na The New Edition Story od stejné stanice, BET) či klidně ještě delší, které dokážou diváka celou dobu držet napjatého a natěšeného na další scénu. Takže délkou to opravdu není.

I když se člověk sebevíce snaží, již od prvních minut se seriálu zkrátka nedaří diváka nijak uchvátit. Scény běží, postavy a obrázky se hýbou, ale žádný hlubší dojem nezanechají. Vlastně vůbec žádný. Nezachrání to ani postavy a ani herci. Když jsem v titulcích zahlédla jméno Rubena Santiaga-Hudsona, byla jsem z tohoto znovushledání nadšená. Ale nakonec necítím vůbec nic, bohužel.

Pilot má ale i několik nadějných momentů, ve kterých se doopravdy něco stane a konečně je cítit nějaké napětí. Ale bohužel jsou utopeny v hrozivé vrstvě nudné omáčky, kterou ani těchto pár nadějných momentů prostě nezachrání.
  • několik nadějných momentů
  • Ruben Santiago-Hudson
  • nudné a nezajímavé
30 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Nira

Nira

Díky za zhodnocení, tohle asi vynechám :-)
před 7 roky
teraxa

teraxa

Madiba a New Edition Story byly vyborne, ale Quad je presny opak. A presne ten typ serialu, ktery me...
před 7 roky
Koldik

Koldik

:) same here
před 7 roky
Další články k tématu