4. 6. 2017

S lupou do historie: Reaper

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Reaper 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: Reaper (Ďáblův sluha)
Žánr: Komedie / Akční / Dobrodružný / Drama / Fantasy
Stanice: The CW
Vysílání: 2007–2009
Celkový počet sérií: 2
Premiéra: 25. 9. 2007
Délka pilotu: 40 minut

Kdo?

Tvůrci: Michele Fazekas, Tara Butters
Herci: Bret Harrison, Ray Wise, Tyler Labine, Rick Gonzalez, Missy Peregrym, Donavon Stinson, Andrew Airlie, Valarie Rae Miller, Jenny Wade, Allison Hossack, Christine Willes

O čem to je?

Oscarovi kdysi zaprodali duši svého budoucího potomka Ďáblu. To nebyl problém, neboť děti neplánovali. Jenže zanedlouho přišel na svět Sam a jeho osud byl předem jasný. Až mu bude 21, jeho duše propadne samotného Vládci pekel. Ale zpět do přítomnosti. Právě dnes se totiž Sam probouzí do svých 21. narozenin. A rodiče mu samozřejmě nic neřekli, takže když objeví, že začíná mít jisté schopnosti a že ho rád navštěvuje Ďábel, je opravdu zmatený. A aby to bylo ještě horší, Ďábel nechodí na návštěvy jen tak – po Samovi chce, aby mu lovil duše těch, kteří unikli z pekla. A tak Samovi nezbývá nic jiného, aby se spolu se svým nejlepším přítelem Sockem stal zodpovědným lovcem uprchlých.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: viděno komplet
Hodnocení celého seriálu: 80 %

Ten pilot je skvělý. Reaper je výborný příklad skvělé oddychové komedie, která má nápad, šťávu, vtip, akci a skvělé herce. Co víc si u seriálu přát? Celý díl mi utekl jako voda a příjemně naladil na další sledování, do kterého bych rozhodně šla, kdybych už seriál neměla komplet zhlédnutý.

I když je hlavním hrdinou Sam, Reaper má dvě jiné hvězdy. Tou první je Ďábel v podání Raye Wise. Jak všichni u Twin Peaks tvrdili, že pro ně herec bude navždy Lelandem Palmerem, tak já ho budu mít navždy zafixovaného právě jako tuto postavu, která rozhodně patří mezi nejlepší seriálové postavy. Ta jeho hláška „Sammy, I'm the devil!“ je prostě nezapomenutelná, mám ji v hlavě už téměř šest let, když jsem seriál poprvé viděla. A to je co říct, když to říká člověk, který viděl kompletní maratony desítek nebo dokonce stovek seriálů, u kterých si pomalu ani podle názvu nevzpomene, o čem to bylo, natož aby si pamatoval nějaké postavy a jejich hlášky.

No a druhou hvězdou seriálu je pak Tyler Labine. Za ty roky byl herec tématem mnoha místních serialzoňáckých článků a diskuzí. Novější seriáloví fanoušci ho možná ani neznají, ale právě před těmi cca 5–10 lety šlo o hodně vyhledávané seriálové jméno. Je to takový ten obhroublý kamarád hlavního hrdiny (v podstatě ve všech seriálech), který si krade scénu pro sebe. Labine je ale taky seriálový smolař, téměř všechny seriály mu umřely již po první sérii. Každopádně zde je mu postava Socka psaná přímo na tělo. Hlavní hrdina je proti němu uvadlá kytička, Sock je prostě králem hláškařů a těchto novodobých krotitelů duchů.

Celkem nudná je naopak milostná zápletka Sama a Andi, takové to budou/nebudou tady je spíš na sílu, herci mezi sebou nemají chemii a právě kvůli této roli herečku Missy Peregrym moc nemusím. I tak jde ale o velmi povedený pilot, který vás pobaví a navnadí na další sledování. Prostě vás ovládne samotný Ďábel :-)

+ rychlý spád
+ mix komedie a akce
+ Ďábel a Sock
+ úřednice na pekelném portále
+ inovativní lapače

- dějová linka se Samem a Andy

Moje hodnocení pilotu: 90 %
Drunk_Queen

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Tyler Labine je nešťastník, který pro každý seriál znamená jistou zkázu. No dobrá, to je možná přehnané, přesto mě seriály s ním tak podivně lákají, Reaper není výjimkou.

Reaper je další z řady švihlých komedií o šílených mladících, kterým se něco stane, a oni pak musí dokázat, že v sobě mají alespoň malou špetku zodpovědnosti. Ovšem Reaper má bonus navíc, a to pekelně dobrý.

Je jasně vidět, že Ray Wise si svou roli velmi užívá (ještě aby ne), navíc svému Ďáblovi dodává spoustu charismatu a zábavného potenciálu, takže se o Ďáblovi nedá říct snad nic jiného, že je „až trapně cool“ a divák se na každou scénu s ním těší. Zahanbit se ovšem nenechávají ani jeho nedobrovolní spolupracovníci.

Seriálu se daří diváka skutečně dobře bavit, jedna zábavná situace či hláška střídá druhou, takže se divák každou chvíli svíjí smíchy. Co je ale na komedii výjimečnější, dokonce občas dokáže vyvolat nějaké to napětí a držet diváka v takovém očekávání, až se mu občas zatají dech.

Když se ale podíváme na to, co se „až tak nepovedlo“, musím zmínit Andi. Děvče je to sympatické, to ano, ale jakmile se nějak začne rozvíjet její příběh, začne to působit tak nějak „na sílu“, možná je to tam navíc, možná se to prostě nehodí, každopádně je cítit, že tohle trochu drhne.

Jinak si ale nemám na co stěžovat. Jak jsem si před sledováním myslela, že čtyřicet minut je na komedii moc, na konci jako by mé vnitřní já začalo plakat, že je přece ještě příliš brzy. Takže palec nahoru.

+ hlavní postavy (Ďábel!)
+ šílenost
+ zábava i napětí

- Andi

Moje hodnocení pilotu: 90 %
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
Corisan

Corisan

divím se, že jsem o tomhle seriálu nikdy neslyšela :) koukla jsem se na první díl a zhodnotila bych...
před 6 roky
kacka.irena

kacka.irena

Moc dobrý seriál. Díky němu se u nás doma vžilo říkat místo dopravka (DMV) "vstup do...
před 6 roky
singularita

singularita

Vážně začínám uvažovat nad tím, že na frontu "chci doopravdy doopravdy vidět je už pomalu čas....
před 6 roky
Další články k tématu