24. 2. 2017

Novinka pod lupou: When We Rise

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název When We Rise
Žánr Drama / Retro / Docudrama / Minisérie
Stanice ABC
Premiéra 27. 2. 2017 (pilot je již dostupný)
Vysílání 27. 2,. 1.-3. 3. 2017
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Minisérie sleduje osobní a politické boje, kroky vzad a naopak triumfy různorodé skupiny LGBT mužů a žen, kteří pomohli vytvořit jednu z posledních odnoží amerického hnutí za civilní práva. Retro seriál vypráví historii hnutí za práva gayů a leseb a začíná v bouřlivém roce 1969.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Ze seriálu jsem měla docela strach, přece jen retro LGBT není úplně moje téma. Ale ve výsledku jsem byla spokjená. Celý pilot utekl rychle, postavy jsou fajn a zajímá mě, jak se příběh bude dál vyvíjet.

Je to minisérie, takže máme jistotu nějakého uzavřenějšího konce. Navíc jsem koukala do obsazení, že tam jsou mladší a starší verze stejných postav, takže jsem dost nadšená, že příběh zabere delší časové období. V pilotu jsme zatím viděli pouze 70. léta a mladší verze, ale to vůbec nevadí. Hercům role sedly a věřila jsem jim.

Zatím nevím, jak se budou jednotlivé osudy postav propojovat. Pilot ukázal tuším tři samostatné příběhy LGBT postav, ale zatím zde nebyly žádné náznaky k vzájemnému poznání.

Problém je ten, že se v pilotu vlastně nic nestalo. Šlo o představovačku postav, která sice příjemně utekla, ale když nad tím přemýšlím zpětně, vlastně ani nevím, o čem to bylo. Jde o zdánlivé docudrama, v současnosti probíhá rozhovor s jedním z hrdinů, který se vrací v myšlenkách zpět. Je jasné, že půjde o snahu o zrovnoprávnění a ukázání společenské ignorance a brutality, která vývoj LGBT problematiky provázela v posledních 50 letech, ale nějaký konkrétnější příběh zatím postrádám.

Budu koukat dál? Asi ano, je to minisérie a těším se na vývoj problematiky v průběhu let.
  • nenudíte se
  • dobré téma
  • postavy jsou fajn
  • šlo jen o představení postav
70 %
Mé hodnocení
ragelly

S další novinkou se dostáváme do dob, které už si mnozí z nás asi ani nedovedeme představit a které jsou nám už naprosto cizí. A to ty doby nejsou zas tak daleko.

Z historického hlediska je When We Rise samozřejmě přínosem, i když vlastně nepřináší nic nového, ale jen svým divákům připomíná již známá fakta. Dostáváme se hned do několika různých prostředí, z nichž každé má své problémy, takže o materiál není nouze.

I tak je ale v seriálu spousta scén, které nejsou tak dobré, jak by být mohly, a tak nějak prostě nudí. To je ještě víc vidět v kontrastu se scénami, kterým se na diváka působit daří a kterým se daří v divákovi vyvolat nějakou emoci.

Takových scén je ale bohužel celkem málo, takže je o moc snazší si všimnout například soundtracku, který je hlavně ze začátku… no, jak to říct… neskutečně příšerný, nešťastný, jak chcete.

Takže koukat, či nekoukat? Pro těch několik dobrých scén? Já nevím. Co se týče snímků obecně, existuje mnoho lepších. Co se týče snímků o LGBT, existují lepší.
  • několik dobrých scén
  • vcelku často ztrácí na tempu
  • hlavně ze začátku neskutečně otravný soundtrack
50 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře16zobraz všech 16 příspěvků
andromache

andromache

Zapomínáš, že Amerika je vybudovaná na nelegálních přistěhovalcích... nevšimla jsem si, že by Trump měl...
před 7 roky
Vachisek

Vachisek

Trump není dokonalý, ale proti Clintonové, která s Obamou rozvrátila celý blízký východ je to sakra...
před 7 roky
Destinytte

Destinytte

Pilot je taková velká představovačka, ale zbytek série je hodně povedenej. Časovej skok se mi moc líbil. Za...
před 5 roky
Další články k tématu