9. 3. 2017

Novinka pod lupou: Making History

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Making History
Žánr Komedie / Historický / Sci-Fi
Stanice Fox
Premiéra 5. 3. 2017
Vysílání neděle, 20:30
Předskokan The Simpsons
Konkurence Once Upon a Time (ABC),

NCIS: Los Angeles (CBS)

Tipovačka všechny týmy tipují zrušení, které podporuje i lid s 54% převahou

O čem to je?

Tři přátelé ze dvou různých staletí se snaží balancovat mezi vzrušením, které přináší cestování časem, a starostmi o své životy v současnosti. Je to jak vzrušující historické dobrodružství, tak i současná komedie o lásce, přátelství a snaze zapadnout do tohoto stále více komplexního a neosobního světa.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Byla jsem jedna z těch, které na jaře trailer ne úplně zaujal, ale seriál rozhodně vypadal zajímavě a s potenciálem, takže jsem byla zvědavá, co z něj nakonec vyleze.

Jaké bylo mé překvapení, když jsem hned v první scéně uviděla v hlavním hrdinovi kopírku Phila Millera z Last Man on Earth. Upřímně, kdo viděl oba seriály, zkuste mi říct, že tam tu podobnost nevidíte? Nejen, že jsou to stejní zálesáci, ale dokonce jsou stejně sarkastičtí ke světu. Jak hrdina řídil auto a dělal nemístné poznámky, měl dokonce úplně stejný tón hlasu jako Phil. Řekněme, že Phil byl v tomto jedinečný, alespoň pro mě, a poslední asi řadu už mě jeho chování spíš vytáčí než baví.

To ale neznamená, že Making History je odpad. To rozhodně ne, dokonce jsem se při sledování dobře bavila. Našly se zde povedené vtípky i situace a celkově díl rychle utekl. Jen mě trošku zamrzel závěr. Jistě, bylo jasné, že se něco takového stane, ale na druhou stranu bych chtěla víc vidět holku z minulosti v přítomnosti, než aby se neustále vraceli zpátky do toho nelákavého prostředí.

Budu sledovat dál? Je to příjemná oddychovka, takže ano. Ale srdcovka se z toho asi nestane.
  • téma
  • zábavné scénky i vtipy
  • cestování tam a zpátky
  • ovlivnění přítomnosti
  • Phil Miller 2.0
  • zas až tolik jsem se nezasmála
  • některé vtipy na krajní hranici (pití moči)
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Na Making History jsem se vcelku těšila, komedie o cestování časem zní trochu zvláštně, takže se jisté zvědavosti nedá až tolik divit. I když zvědavost nepřišla tak velká, aby můj úsudek ovlivnila nějaká očekávání.

Přesto jsem docela zklamaná. Začátek odkazující na ty největší „drsňáky“ byl zábavný, povedlo se i několik dalších vtipů a popkulturních odkazů, ale podobně často si své místo našly i vtipy, nad kterými se divák spíše pozastaví, protože jsou… jak to říct… trapné. Znáte to, vtipy, co mají být hrozně vtipné, ale divák se nezmůže na víc než: „Jo, jasně,“ možná se objeví i lehčí forma „fekálního humoru“. „Ty už popatnácté zvracíš? Ha ha ha!“ Ale vážně, funguje toto na někoho? Na někoho staršího sedmi let?

Jinak ale Making History nemá žádný výraznější problém (i když ani výraznější pozitivum). Hlavní dvojka je vcelku sympatická, děje zatím moc není (a asi ani nikdy nebude; ovšem to je jen konstatování, ne nějaké pozitivum).

Jenže to je tak všechno, co k Making History dokážu říct. Seriál je těžký průměr a divák ho odsleduje bez nějakého hlubšího dojmu. Sejde z očí, sejde z mysli. Nevím, prostě toho zatím nevidím tolik, co by mi řeklo, abych se zrovna na tohle podívala. Cestování časem v pytli je fajn, postavy jsou taky fajn, některé vtipy jsou fajn, ale seriál je nevýrazný a chemie tam zatím také moc není.

Samozřejmě že seriál má potenciál (který seriál ho nemá), ale zatím ho využívá trochu nešťastně. Neohromí, nevtáhne… nic. A pak se má člověk divit, že to cestování v čase netáhne.
  • ½ vtipů
  • postavy
  • ½ vtipů
  • nevýrazné
  • zatím nic moc chemie
50 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Tak Fox má svého druhého Last Mana. Tedy ne seriálově, ale herecky. Adam Pally totiž totálně vykopíroval Willa Forteho a i když jeho herecká póza je trochu přijatelnější než ta Forteho, pořád je „jen ten druhý“.

Jenže to není jediná loupež, které se všimnete. Snad jen slepec by nepoznal přístrojovou desku podobnou té z Návratu do budoucnosti. A že se celý pilot chová jako jedna velká „inspirace“ Návratem do budoucnosti? To už ani nějak nevnímáte.

Jenže ono to šílené skákání časem tam a zpět, ovlivňování kontinuity, nepředvídatelné následky a tak dále jsou pořád zábavné. Vážně. Sice osmnácté století je ukázáno spíš jako pravěk než jako novověk, ale minimálně v pilotu vás bude bavit. Jestli si seriál udrží svou laťku… snad ano.

Making History je v podstatě komedie kombinující šílenství Galavanta, Návratu do budoucnosti a The Last Man on Earth. Naštěstí se v zástupu dalších seriálů o cestování časem nebere moc vážně a to je v dnešní době poměrně hodně osvěžující.
  • vypadá to jako Návrat do budoucnosti
  • vykrádá to Návrat do budoucnosti
70 %
Mé hodnocení
Seraphine313

Making History se do dějin bohužel nezapíše v dobrém slova smyslu. Samotný koncept zní na papíře zábavně a nabízí nějaký ten potenciál, jistou míru inovace a taky odpočinek od tradičních komedií točících se okolo skupinky přátel nebo šílené rodinky. Realita je ale taková, že tenhle seriál je hrozná nuda.

Pokud se u komedie ani jednou nezasmějete, není to dobré znamení. Sice jsem věděl, co bylo zamýšleno jako vtip, ale ať už jsem se snažil sebevíc, smát jsem se nezačal. Valná část humoru je postavená na filmových odkazech, což prostě nestačí. Nefunguje to ani mezi postavami. Na to, že se hlavní osazenstvo Making History skládá jen ze tří postav, je scenáristé nehorázně odflákli. Nevím, možná je to i těmi herci, ale nedokázal jsem jim fandit a bylo mi totálně ukradené, co provedou dál.

V seriálu navíc není vůbec nic v sázce, což má většina žánrově podobných děl vychytané. Timeless má zápornou postavu, která chce podkopat Ameriku; Frequency má nenávratnost provedených změn. Co má Making History? Vůbec nic. Nezodpovědný chlap má pytel na cestování časem, který může kdykoliv použít a kdykoliv napravit jakoukoliv blbost, kterou provede. Tenhle seriál může být klidně nekonečný a tohle může být základním kamenem jeho děje, ale pokud tomu tak skutečně bude, já to sledovat nehodlám. Suma sumárum, Making History mě velmi zklamal. Humor je na nule, chemie mezi postavami je na nule a celé je to tak neuvěřitelně nudně šedé, že mě nenapadá jediný důvod, proč by tímhle měl kdokoliv ztrácet čas.
  • neokoukaný nápad
  • pytel jako prostředek na cestování časem
  • i přes tu nudu to uběhlo relativně rychle
  • humor žádný nebo postavený na referencích
  • nezajímavé a společně nefungující postavy
  • téměř nic, co nutí k dalšímu sledování
  • promrhaný potenciál
  • předvídatelnost
  • vysoké riziko točení se v kruzích
30 %
Mé hodnocení
lukascoolarik

Na Making History jsem byl zvědavý od prvního traileru. Cestování časem je sice letošní nejohranější námět, ale zatím nikdo se nepokoušel spojit ho s komedií.

Obsazení vypadá docela slibně, hlavně Adam Pally, toho jsem si oblíbil už v Happy Endings a čekal jsem, kdy se objeví někde v hlavní roli. A tahle vypadá, že mu sedí. Cestuje se zvláštním a opravdu neotřelým způsobem a občas se nějaký vtípek povede. Hlavně využití přítomnosti je v minulosti zábavné.

Jenže pak to má ještě druhou složku, kterou je fekální humor, a tou opovrhuju. Ať už je to zvracení, pití moči nebo jen mluvení o smradu, tak mi toho přijde na jeden díl až moc. A celkově to na první pohled zavání nevyužitým potenciálem a nevím, jestli se mi chce sledovat dál..
  • Adam Pally
  • cestování časem
  • spojení s komedií
  • fekální humor
  • nevyužitý potenciál
Pajky

Pravděpodobně zatím ta nejlepší komedie této sezóny! Opět tu máme odlišné uchopení v letošní sezóně oblíbeného tématu cestování časem, tentokrát cestujeme časem zpět ve formě svižné zábavné dvacetiminutovky.

To, jak to najednou na diváka vyskočí – bez úvodu, bez seznamování, prostě rovnou doprostřed něčeho, už to mě nejprve zarazilo, avšak právě to mě nejlépe připravilo na to, co mám čekat. Všechno. Zběsilost. Šílenost. Že vlastně nemohu čekat nic, protože věci, co se tu objeví, jsou těžko očekávatelné.

Pilot srší vtipem. Naprostým vrcholem epizody bylo pro mě zpívání Celine Dion, které mě naprosto rozsekalo. A naprosto mě zaskočila absence vyloženě trapných vtipů, protože v mých posledních zhlédnutých pilotech od komedií minimálně jeden trapný nemohl chybět. A Making History se bez něj obejde. Anebo je to celé tak trapné, až je to vtipné. Netuším, šílené by to na to bylo ale dostatečně, ani bych se nedivil.

Herci jsou solidní, především ústřední herecké trio je nesmírně zábavné a skvěle se na svých rolích mohou vyblbnout. Zatím mi moc nesedne Yassir Lester v roli Chrise, ale věřím, že i na něj si po nějaké době zvyknu. Mně většinou nesympatický Pally mě tu hodně baví a výborně mu sekunduje Leighton Meester. A oceňuji, že i když jde o ztřeštěnou komedii, vlastně se snaží tu dobu vykreslit reálně a především kostýmy jsou zdařilé.

Making History si stihne udělat alespoň drobný vtípek snad ze všeho – z rasové tématiky, z feminismu a postavení žen, z profesorství, ze svateb, z Británie, z milostných písní… Sice se na krátké ploše stihne objevit hned několik nelogičností, vzhledem k žánru se to ale dá snadno odpustit.

Celý pilot uteče až nepříjemně rychle a i já, i když komedie vážně není žánr pro mě, jsem si nakonec posteskl, že by tomu delší stopáž vůbec neuškodila. Ale možná to kouzlo spočívá právě v těch dvaceti minutách – to tempo je během toho neskutečné, ale zároveň to stíhá seznámit se všemi postavami a linkami, nepůsobit urychleně a bavit i člověka nepoznamenaného americkými dějinami. Dokáže se to pohybovat na hranici toho guilty pleasure, kdy už to ani není guilty. Ta šílenost je správně dávkovaná a pokud se na tuto atmosféru zvládnete naladit, budete nadšeni. Já jsem.
  • nevybíravý a zároveň netrapný vtip
  • herci
  • Titanic song
  • klidně by to mohlo být delší
90 %
Mé hodnocení
Esgalnor

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
ragelly

ragelly

Esgalnor + Drunk_Queen: Teď jsem se tak rozesmála, až mi z toho začaly téct slzy :'D
před 7 roky
Esgalnor

Esgalnor

Sakra, jsem odhalen. :D
před 7 roky
Koldik

Koldik

Toto mi velmi nevonalo uz pri trailery davnejsie... asi z toho nic nebude...
před 6 roky
Další články k tématu