30. 3. 2017

Novinka pod lupou: Tangled: The Series

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Tangled: The Series
Žánr Komedie / Animovaný / Pohádka / Hudební
Stanice Disney Channel
Premiéra úvodní film 10. 3. 2017, seriál 24. 3. 2017
Vysílání úvodní film v pátek ve 20:00, poté každý pátek v 19:30
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Když hodný král s královnou malého království Corona čekali děťátko, královna vážně ochořela. Nakonec ji i její malé děvčátko zachránil zázrak. V tomto případě kouzelná zlatá květina, která vyrostla z kapičky slunce, která spadla na zem. Utrhnutí květiny rozlítilo její původní „majitelku“, zlou čarodějnici Gothel, který si díky květině udržovala mládí. Gothel se ovšem využívání moci květiny nechtěla vzdát, a tak malou princezničku ukradla, pevně rozhodnutá, že tentokrát o svou kouzelnou květinu nepřijde. Roky plynuly, princezniny kouzelné vlasy rostly a Rapunzel čím dál tím víc toužila objevit svět a to, proč je na její narozeniny nebe plné světýlek. A když jednoho dne do věže utekl před spravedlností zlodějíček Flynn Rider (nebo spíš Eugen Fitzherbert), nebylo cesty zpět a Rapunzel se konečně mohla podívat na lampióny, najít lásku i své rodiče a zjistit to, kým doopravdy je, i když ji to stálo její kouzelnou moc a vlasy.

Od Rapunzelina návratu do království už ovšem uběhlo celých šest měsíců a princezna se i přes nově nabytou svobodu opět cítí stejně jako v dobách, kdy byla zavřená ve věži, i přesto, že tentokrát kolem sebe má milovanou rodinu a přátele. Když jí kamarádka Cassandra nabídne od královských povinností ze zlaté klícky alespoň na chvilku uniknout, Rapunzel neváhá. Jenže co čert nechtěl, když se Rapunzel s Cassandrou vydá na místo, kde kdysi kvetla kouzelná květina, na hlavu se jí vrátí každičký centimetr z jejích dvaadvacet metrů dlouhých vlasů, tentokrát silnějších než kdy dřív. A jako by nestačilo už to, bezpečnost celého království ohrožují hrozby z dob minulých.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Zamilovala jsem se! Film jsem viděla před pár lety krátce po Frozen a moc mi k srdci nepřirostl. Možná je to tím, že Fozen se mi líbil víc, nevím. Každopádně jsem se nijak extra na seriál netěšila, protože k filmu jsem neměla vztah. Jaké bylo moje překvapení, když jsem se královsky bavila od začátku do konce.

Jako první musím zmínit písničky. Miluju tyto pohádkové popovky a vůbec mi nevadí, že se 3× za díl opakují, protože se jich nemůžu nabažit a neustále zní skvěle a výborně se hodí k inspirativním scénám. Tento soundtrack budu muset mít, to je jasné.

Vtipu je zde také plno. Je to v první řadě pohádka pro děti, ale skvěle se u ní zabaví i dospělí, protože je to chytře vtipné. Princezna není žádná dutá nána, ale fakt jde na ní vidět, že má mozek a nebojí se ho použít. Je osvěžující vidět takovou rebelku, která chce před svatbou prozkoumat svět, i když ví, že vedle ní stojí ten její pravý vyvolený.

Pilotní film utekl jako voda a po jeho zhlédnutí jsem ihned chtěla další díl. Na to, že jde o animovanou pohádku, jsem kvalitou velmi překvapená a potěšená. Rozhodně se nestydím za to, že seriál s radostí přidávám do watchlistu a ráda si ho v budoucnu dám celý maratonem.
  • postavy
  • hudba
  • super vtipné hlášky (What the hair?!)
  • příběh
  • je to strašně krátké :-D
100 %
Mé hodnocení
ragelly

Pohádka v Novince pod lupou? Tak to si nechám líbit! Ovšem Vánoce už byly, ne? Že já mám narozeniny! Ale vážně, podobné věci tu nemíváme běžně, takže děkuji za zpestření.

První Tangled jsem viděla ještě jako pořádné mrně (kolik mi tak bylo, dvanáct?), takže je to jedna z těch pohádek, které bych mohla vidět hodně často, tudíž minimálně pilot byl pro mne povinností minimálně od chvíle, co jsem se dozvěděla o jeho existenci.

Takže mám radost, že i přes očekávání mě úvodní film nezklamal. Ze seriálu jde podobný „feeling“ jako z filmu, jediným výraznějším rozdílem je animace. Která je nejspíš levnější a rychlejší. Ovšem si člověk zvykne na ten šok, že vše vypadá trošku jinak, než byl zvyklý, tak musí uznat, že i tohle je pěkné a má to své kouzlo.

Jinak je ale všechno, díkybohu, vlastně stejné. Stejné postavy (krom pár nováčků), stejné hlasy, stále spousty vtipů a písniček… Navíc narážky na film! Takže pro člověka, který viděl Tangled snad pětkrát, ideál. Také co víc si přát?

Úvodní epizoda trvá téměř hodinu, ale vůbec to není tak dlouhá doba, jak by se mohlo zdát. Minimálně já ve chvíli, kdy se zjevily závěrečné titulky, vypadala značně vyjeveně. Přitom příběh je dost jednoduchý, ale přesto bohatě stačí. Ono buďme upřímní, nejdůležitější jsou tu stejně postavy.

Ale celkově, zatím spokojenost. Trochu mě zklamala myšlenka, jestli se tvůrci náhodou nechystají předstírat, že nikdy nenatočili Ever After (ehm… vlasy… ehm…), ale tak třeba jim křivdím. Jinak si ale nemám na co stěžovat. Celé je to úžasně milé a kouzelné, staré známé postavy člověk vidí rád… A i když je minimálně zatím Before Ever After trošičku pod úrovní filmu Tangled, stále je to velmi dobrá podívaná, která potěší v každém věku.
  • žánr a zpracování, které neurazí žádnou věkovou kategorii
  • prostě Tangled
  • postavy
  • sledování odsýpá
  • animace je ze začátku trochu šok
  • zatím hrozí, že zmizí návaznost „kraťase“ Ever After
90 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
007.dany

007.dany

To bych mohl zkusit... :D
před 7 roky
Destinytte

Destinytte

Jak jsem si myslela, nic pro mě. Ale špatné to není... ;)
před 7 roky
Koldik

Koldik

Tak dufam, ze to niekto ripne, aby som si k tomu mohol sadnut s mojou dcerkou :D
před 6 roky
Další články k tématu