24. 3. 2017

Seriálové osudy: The Knick

Seriálové osudy: The Knick

A je oficiálně konec. Už je to pěkných pár měsíců od cliffhangerového závěru druhé řady historického dramatu The Knick (Knick: Doktoři bez hranic), který běžel na kabelovce Cinemax. Seriál od Stevena Soderbergha dlouho visel v limbu, ale nakonec bylo rozhodnuto v jeho neprospěch. Na začátku tohoto týdne jeden z herců Chris Sullivan v rozhovoru prozradil, že „slyšel, že seriál to má za sebou“. Nyní zprávu potvrdila i samotná stanice.

„Po úspěšných dvou sezónách The Knick na Cinemaxu jsme se rozhodli, že nebudeme objednávat další epizody,“ uvedla Kary Antholis, programová ředitelka stanice. „I když jsme na seriál velmi pyšní a chováme hlubokou úctu ke Stevenovi a jeho týmu, rozhodli jsme se Cinemax vrátit k původnímu zaměření, kterým jsou akční dramata. Mnoho z nich bude navíc vytvářeno v mezinárodní spolupráci.“

Příběh se odehrává na začátku 20. století. V centru dění jsou chirurgové, sestry a další zaměstnanci nemocnice Knickerbocker Hospital, kteří posouvají hranice medicíny v době, kdy se rapidně zvyšovala úmrtnost a dosud nebyla vynalezena žádná antibiotika.

Finále druhé řady fanoušci viděli již v prosinci 2015. Rozhodnutí o zrušení tedy přichází po patnácti měsících.


Sledovali jste The Knick? Pamatujete si ještě na finále? Doufali jste i po tolika měsících v prodloužení? Nebo jste již smíření s koncem?

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
Maarti

Maarti

Škoda.. některé scény mám ještě v živé paměti.
před 7 roky
Destinytte

Destinytte

Ajéje...
před 7 roky
007.dany

007.dany

Asi tak... :D
před 7 roky
Další články k tématu