20. 4. 2017

Novinka pod lupou: Famous in Love

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Famous in Love
Žánr: Drama / Soap
Stanice: Freeform
Premiéra: 18. 4. 2017
Vysílání: úterý, 21:00
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Tvůrce: Rebecca Serle (předloha), I. Marlene King
Herci: Bella Thorne, Charlie DePew, Georgie Flores, Carter Jenkins, Niki Koss, Keith T. Powers, Pepi Sonuga, Perrey Reeves, Mark Valley, Katelyn Tarver

Ve zkratce

Obyčejná vysokoškolská studentka dostane mimořádnou příležitost, když získá hlavní roli v chystaném hollywoodském trháku. Hrdinka se musí vypořádat se zájmem obou hlavních představitelů i s vlastním osobním životem. Do hry navíc vstoupí pravda o pohřešované popové hvězdičce.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Před sledováním jsem o tomto seriálu věděla dvě věci. Jede to na Freeform, takže to bude do jisté míry soapka, a hraje tam Bella Thorne, kterou sice neznám z žádných rolí, ale po jménu se orientuju, je to jedna z dětských hvězdiček, které jsou mezi mladými v současnosti hodně populární. Po odsledování jsem se ještě dozvěděla, že to produkuje I. Marlene King, od které jsem viděla zatím jen Ravenswood, ale na Lhářky se hodně těším.

Ve výsledku jsem z Famous in Love nadšená. Přišlo mi to jako kombinace Arrangement a Ugly Betty, ale spíš jen Arrangement bez té smlouvy. Miluju tohle luxusní prostředí hollywoodského glamu, bohatství a navíc v kombinaci se soap žánrem. Léto po celý rok, krásné šaty, ještě krásnější vily, dokonalé účesy a make-up, no prostě z toho asi nikdy nevyrostu, bude mě to bavit pořád.

Příběhově to taky vypadá na zajímavou podívanou. Jsem zvědavá, jak bude probíhat natáčení, i když je mi jasné, že tento aspekt bude upozaděn ve prospěch řešení osobních vztahů a milostných zápletek hlavních hrdinů. Pilot už představil jasný milostný trojúhelník, stejně jako ukázal důvod rozepře dvou nejlepších kamarádů. Předpokládám, že mělo jít o největší zvrat v pilotu, ale upřímně, kdo tohle nečekal od chvíle, kdy matka hrdiny kamenně sledovala útěk jeho bývalého kamaráda před novináři? Ten jejich pohled vyzradil úplně všechno :-D A proč si zase připadám jako puberťačka, která má potřebu probírat každou scénu ze své oblíbené teen soapky? Chudák Drunk_Queen, litujte ji, ta to schytala.

Paradoxně jediný problém, jaký jsem s pilotem měla (a důvod, proč nehodnotím ještě výš), je Bella Thorne. Když nemluví, je strašně pěkná a do role se výborně hodí. Ale jak otevře pusu, přijde mi, že dost přehrává a vůbec jí to nejde. Půlku doby, kdy je na obrazovce, od ní slyším jen „ehmmmmmm“ a vidím její zmatený výraz. Ze začátku to bylo roztomilé, že je její postava taková zakřiknutá, ale od druhé půlky pilotu už mě tento opakovaný projev opravdu začal nudit. A to většinou herce v seriálech nijak nekritizuju, ale tady mě to vyloženě praštilo do očí, Thorne hrála pořád ve stejné rovině a prostě to bylo otravné.

Celkově ale Famous in Love hodnotím jako hodně zdařilou teen soapku a přiznávám, že jsem musela zahnat nutkání pustit si hned další díl, protože chci počkat na maraton celého seriálu, abych si ho mohla vychutnat pěkně najednou.

Budu koukat dál? Jinak to ani nejde!
  • příběh
  • luxusní prostředí
  • chemie mezi hrdiny
  • přehrávání Belly Thorne
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Freeform tak trochu vnímám jako takového křížence mezi „normální stanicí“ (třeba někým z Velké pětky) a Disney Channelem. Bellu Thorne jsem zatím viděla jen v jedné rodinné komedii, ale i tak ji podezřívám, že beztak v nějakém Disney seriálu hrála (ale serialzonit se mi to nechce, takže pardon).

A jak je dost Disney stanice i herečka v hlavní roli, seriál je na tom stejně. Takže pokud jste někdy viděli nějaký podobný seriál, jistě si to dokážete představit. Je to celé takové naivní a roztomilé a sladké… zkrátka jako kdyby to spadlo do hromady sladkostí a cukrkandlu, potom se to odrazilo do duhy a obláčků, až to nakonec zamávalo nadýchaným, růžovým jednorožcům. Chápeme.

Takže prostě je to takový ten typ, který bychom tu měli úplně strhat, protože to se zkrátka mezi lidmi dělá. Ovšem to se v tomto případě lehčeji řekne, než udělá. Sledování totiž parádně utíká, že se na konci člověk až podiví, že naskočily závěrečné titulky, dokáže to diváka vtáhnout a udržet si jeho pozornost a dobře se na to dívá…

Přitom herecky to není nic moc, hloupé je to občas (vlastně je to hloupé dost univerzálně, takže „občas“ můžete zanedbat a nahradit ho třeba „neustále“) tak moc, až člověk vyprskne smíchy (ten závěr mě rozesmál na celé závěrečné titulky [ale neříkám, že mě rozesmál jen závěr, je toho hooodně]), ale jak jsem už naznačila, prostě to má nějaké to kouzlo. Možná jednoduchost, zkrátka něco, co člověk jednou za čas ocení.

Stále si trochu vyčítám, že už doopravdy plánuji zhlédnout všechny díly, ale tak proč ne, pohádky jsou pořád fajn.
  • kouzelně naivní
  • oddechovka šmrnclá Disneym
  • dobře se na to dívá
  • herecky nic moc
  • hloupoučké
70 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Plánujete dát seriálu šanci? Nalákal vás popis děje, trailer nebo naše recenze? Jaké jsou vaše reakce, pokud už jste pilot viděli?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře19zobraz všech 19 příspěvků
Lollie

Lollie

Absolútne nemusím Bellu Thorne :D v Shake It Up som ju brala, tá tupá naivka jej šla :D ale posledné...
před 7 roky
landover

landover

Ač většinou s Ragelly souhlasím a soapky mám taky ráda tohle je děsná nuda. Jediný světlý bod vidím...
před 6 roky
Koldik

Koldik

Uff, nie som cielova skupina.
před 6 roky
Další články k tématu