26. 5. 2017

Novinka pod lupou: Great News

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Great News
Žánr Komedie
Stanice NBC
Premiéra 25. 4. 2017
Vysílání úterý ve 21:00

Délka pilotu: 43 minut

Předskokan The Voice
Konkurence Fresh Off the Boat (Huangovi v Americe) (ABC), Imaginary Mary (ABC), Bull (CBS), iZombie (The CW), Prison Break (Útěk z vězení) (Fox)
Tipovačka Seriálu věří jen HBO, zbytek týmů se klaní ke zrušení. V obnovení nevěří ani lid, 76 % hlasujících je pro zrušení.

O čem to je?

Když si Katie kdysi vysnila profesi novinářky, rozhodně ji nenapadlo, že bude za věčného poskoka, který nikdy nedostane možnost zpracovat zprávu dne. Ale znáte to, vždy může být hůř, takže jako by nestačilo podřadné postavení, svůj sen si do stejné televize jako asistentka moderátora, Chucka, přichází splnit i Katiina matka, Carol, která svou dceru celé její dětství držela dál od všeho, co by ji mohlo jakkoliv ohrozit. I když je přítomnost matky na place pro Katie ze začátku noční můrou, nakonec zjišťuje, že tu přece jen nějaká pozitiva jsou. Carol totiž dodává své dceři tolik potřebné sebevědomí, aby sebou už Katie dál nenechala zametat, a navíc dokáže ještě něco – zkrotit Chucka, který nedokáže spolupracovat s kolegyní moderátorkou, Portiou, kvůli čemuž zprávařský blok přichází o diváky. Tato malá vítězství ovšem neznamenají konec boje, boj totiž teprve začíná…

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Poté, co jsem si pobrečela u konce Babičky, rozhodla jsem se zase na chvíli vrhnout do světa Novinek pod lupou, tentokráte ke zprávám.

Jak už je asi z obsahu jasné, nic extra se od seriálu čekat nedá. A vskutku, člověk se za tu tři čtvrtě hodinu snad ani jednou nezasměje (měla jsem nějaký rip, kde byly dvě epizody za sebou), celé je to tak nějak zvláštně přehnané (a přehrané), ale však to znáte, může být hůř.

Protože je to vlastně docela milé. Jde z toho takový „good feeling“, když pomineme kvalitu, tak jsou postavy sympatické, a i ta téměř hodina uteče rychle.

Co se týče děje, jak jsem říkala, že celé je to takové přehnané, pro děj to platí ještě třikrát víc. Je to hodně přitažené za vlasy, všude samý extrém… Ne že by tohle všechno nebylo vlastní snad všem komediím, ono totiž je, ale všeho s mírou, však to znáte.

Takže, co říct nakonec? Great News je sledovatelné, pokud už se to člověk rozhodne si pustit, pravděpodobně se u toho neukouše nudou, ale proč si to vlastně vůbec pouštět? Nevím. A diváci to taky vědět nebudou, takže se seriál nejspíš po první sérii tiše odporoučí.
  • sympatické postavy
  • docela to utíká
  • je to vcelku milé
  • kvalita
  • nezasmějete se
  • když se nepodíváte, o nic nepřijdete
60 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Rozhodně to nebylo tak špatné, jak jsem si myslela. Hlavní hrdinka je taková příjemná, trošku otravně roztomilá, ale rozhodně má na to utáhnout celý seriál. Ale jak už to u podobných komedií bývá, vše stojí na hlavní hvězdě, kterou je zde matka. Nevím, čím to je, ale tady ty seschlé bábinky jsou prostě aktuálně hodně populární. A kupodivu to zafungovalo i na mě.

Mámina dynamika s moderátorem je parádní, stejně jako jeho slovní přestřelky s kolegyní. Celkově si myslím, že se výběr obsazení i načrtnutí charakterů postav dost povedlo. Neříkám, že musí jít nutně o materiál na deset sérií, ale rozhodně to není tak špatné jak některé další komedie, které v letošní sezóně zabodovaly u amerického publika a dočkaly se prodloužení.

Takže, postavy a herci super, jejich interakce super. Co podle mě bohužel pokulhává, to je samotný děj, který je až moc dovedený do krajnosti. Nevím, kdyby se tvůrci snažili hrát to trošku přirozeněji a soustředit se vyloženě jen na vtipné hlášky, které očividně dokážou vymyslet, bylo by to myslím ještě o třídu lepší.

Budu koukat dál? Rozhodně ano.
  • postavy
  • interakce mezi nimi
  • spousta dobrých hlášek a vtipů
  • příběh až moc doveden do krajnosti
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Na seriál jsem byl docela zvědavý, protože se v tvůrčím týmu angažuje Tina Fey a protože v hlavní roli hraje herečka, kterou jsem si oblíbil v Ground Floor.

A nebudu lhát, čekal jsem od toho druhé 30 Rock. A i když to pořád má potenciál být to podobné, tak to druhé 30 Rock prostě není. Má to však podobně ujeté a ukecané postavy, které vás nenechají na chvilku vydechnout.

Jenže postavy nejsou tak zajímavé a věci, které dělají, také ne. Možná to chce jen čas, aby se tým sehrál a začal pořádně fungovat, ale na mě to v úvodu prostě nezafungovalo dobře. A ač jsem tam Brigu Heelan rád viděl, tak i její postava je dost otravná.

Ve sledování pokračovat nehodlám, ale počkám si na osud seriálu. Nemyslím si, že se dočká prodloužení, ale kdyby se to náhodou podařilo, tak mu přeci jen druhou šanci dám.
  • Briga Heelan
  • má to potenciál být dalším 30 Rock
  • mohlo to být o dost lepší
  • není to další 30 Rock
  • nemá to nic, čím by mě to lákalo sledovat dál
60 %
Mé hodnocení
Pajky

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
singularita

singularita

Díky za lupu. Tento kousek mne neláká. Hodnocení a postřehy se však cení.
před 6 roky
Koldik

Koldik

Nie nie, toto nie je nic pre mna.
před 6 roky
Další články k tématu