25. 5. 2017

Novinka pod lupou: Little Boy Blue

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Little Boy Blue
Žánr Drama / Krimi / Životopisný / Minisérie
Stanice ITV
Premiéra 24. 4. 2017
Vysílání pondělí ve 21:00

Délka pilotu: 46 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Píše se rok 2007, když šťastný život rodiny Jonesových zasáhne nešťastná událost – život jedenáctiletého Rhyse, obrovského fanouška fotbalu a syna Mel a Stevea, je na cestě z fotbalového tréninku domů ukončen střelnou ránou do krku. Na případ se všemi možnými prostředky zaměří místní policie v čele s Davem Kellym. Podezření padá na místní gang, ke kterému měl blízko Rhysův starší bratr Owen, jenže důkazů i svědků je nedostatek a ani uzavření případu nešťastným rodičům jejich syna nevrátí…

Seriál je založen na skutečné události.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

U těchto seriálů je problém, že jich je příšerně moc. Minimálně jich je víc, než kolik by jich mělo být, aby seriály zapůsobily. Vezměme si Broadchurch nebo nedávný The Moorside.

Little Boy Blue má ale ještě jeden problém. Je téměř absolutně bez emocí. Čímž neříkám, že se tu nepláče, protože se tu pláče – a často – ale je to celé takové chladné, že se na to divák dívá a jeho největší reakcí je prosté „hm“. Což prostě nefunguje. Jediný, komu divák emoce věří, je otec malého chlapce, který jako jediný dokáže vyvolat nějaký soucit.

Z policejního vyšetřování toho alespoň zatím moc nevidíme, jisté náznaky, které tu vidíme, většinou pojednávají spíše o prezentování případu veřejnosti. Ocenění si ale i jen v téhle relativně malé části zaslouží „hlavní detektiv“ Kelly, který je dalším z uvěřitelných tahounů. Jmenuji hlavně proto, že zbytek je prostě slabý, takže si to těch pár výjimek zaslouží.

Příběhově seriál docela funguje, ač je to něco, co už jsme víc než párkrát viděli a vlastně je to dobré hlavně díky tomu, že je to založeno na pravdivých událostech, ale vygradování epizody, kdy se objasní přítomnost některých scén a přichází rozloučení, je slušné. Věřím, že by to šlo i lépe, ale i tak se jedná o takový lepší průměr, který lze pro sledování klidně doporučit. A… chudák kluk.
  • otec a detektiv
  • závěr epizody
  • občas drhne tempo
  • většina postav dokáže působit jen občas
  • počáteční podání emocí
60 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Já mám asi opravdu jiný vkus než všichni ostatní. V Británii všichni chválí až za ušima, jak skvěle seriál zobrazuje své téma. Ačkoliv téma je skutečně silné a nikomu bych nepřála tohle zažít, celkově na mě pilot působil… meh. Prostě mdle, šedě, nudně.

V podstatě píšu názor pár dnů po zhlédnutí epizody a už si ani nevybavuju, co dalšího kromě hlavní události se zde stalo. Nevím, proč to pořád píšu tak tajemně, když vražda malého chlapce je ústřední motiv známý přímo z obsahu. No nic, popojedem. Hlavní hrdinové jsou strašně nevýrazní. Rodiče bych ještě přežila, ale ti mlaďoši, to bylo peklo. Takhle nudný příběh o drogách nebo nějaké sektě nebo co to bylo jsem dlouho neviděla. Ani jsem nedokázala dávat pozor dostatečně dlouho, abych si uvědomila, o co jim vlastně šlo. Podle mě je to opravdu příběh o ničem a srazí tu sílu, kterou by motiv vraždy dítěte mohl mít. Škoda.

Co je ale nejhorší, pilot nedokázal přenést emoce před kamerou směrem k divákovi. Tedy alespoň ke mně. Nedokázala jsem soucítit s truchlící matkou, protože se mě její ztráta vůbec nedotkla. Nevěřila jsem jí truchlení, dokonce ani přímo v nemocnici. To je podle mě velké selhání u podobných typů seriálů, které si zakládají právě na empatiích ze strany diváků.

Budu koukat dál? Ne. A to ani přesto, že, pokud se nemýlím, jde o minisérii.
  • silné téma
  • nedokáže na diváka přenést emoce
  • druhá příběhová linka
  • rychle zapomenutelné
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Nira

Nira

Díky za lupu, v poslední době mě tragické příběhy podle skutečnosti moc nelákají, tento přeskočím určitě.
před 6 roky
singularita

singularita

Díky za lupu. Tady jsem byl dost na vážkách. Na IMDB to má pěkných 8+, ale trailer mne nenadchl.
před 6 roky
Koldik

Koldik

Taketo smutne zalezitosti nemam rad, ale aspon trosku na to mrknem.
před 6 roky
Další články k tématu