26. 6. 2017

Novinka pod lupou: Paula

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Paula
Žánr Thriller
Stanice BBC
Premiéra 25. 5. 2017
Vysílání čtvrtek ve 21:00

Délka pilotu: 58 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Učitelce chemie Paule se převrátí život vzhůru nohama poté, co prožije románek na jednu noc s atraktivním, avšak nebezpečným Jamesem. Jejich až zvířecí přitažlivost se totiž velmi brzy zvrtne ve velmi riskantní snahu seslat na sebe navzájem co největší škodu a destrukci. Tento boj může přežít jen jeden z nich a následky si ponese každý, kdo se k této bitvě byť jen přiblíží.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Já vám nevím, ale mně už tyhle britské dramatické minisérie přijdou všechny skoro stejné. Jako by to bylo všechno „na jedno brdo“. Téma je vždycky skoro stejné – nevěra, vražda. Takhle z hlavy si vzpomenu třeba na Apple Tree Yard, ale zkouknout seznam NPL, beztak narazím ještě na pět dalších. Jistě, ono se toho dnes už tolik vymýšlet nedá, ale každé kopírování by mělo mít své hranice.

Takže sice má Paula solidní atmosféru, momenty, ze kterých až mrazí, a zajímavé (ač nesympatické) postavy, ale už během sledování se nedá vyhnout myšlence, že tohle tu již v bledě modrém několikrát bylo. Té myšlence se nejspíš nedá vyhnout proto, že se tu toho vlastně až tolik neděje a hodina je to únavně dlouhá. Vážně, tomuhle by na to, kolik se toho tu děje, stačilo možná i dvacet minut. Nebo méně epizod a koncentrovaněj­ší děj.

Nebo cokoliv, co by seriál vytáhlo z té nudné a nevýrazné šedi. Doslova, šedý filtr si musel máknout. Jenže to prostě nestačí. Seriál sice vypadá na pohled pěkně a tajemně, ale to z něj přece nedělá dobrý seriál.

A na Paule navíc prostě nevidím nic navíc, nic výjimečného, co by mi řeklo, že přece nevadí, že je to jen trochu pozměněný seriál, který běžel minulý týden. A i kvalitou a všemi dalšími hodnotitelnými vlastnostmi je Paula slabý podprůměr.
  • docela zajímavé postavy
  • atmosféra
  • je to zdlouhavé
  • navíc je to až neúnosně podobné všem dramatům, co běžely v tomhle timeslotu před Paulou
30 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Hodně zajímavý příběh. Když jsem si četla obsah, čekala jsem úplně něco jiného. Celou dobu jsem si říkala, že se asi spletli, že o tomhle to přece vůbec není, ale na konci dílu se ukázalo, že na tom něco bude. Nechci vám moc spoilerovat, ale žánrové zařazení drama/thriller by vám mohlo trošku napovědět.

Pilot má hodně pomalé tempo a několik matoucích prvků. Hodně se soustředí na představování postav, aniž by úplně ukázal, jaké jsou jejich skutečné vztahy. Příběh je nám přednášen v náznacích, které se potom na konci částečně propojí, takže víceméně tušíte, o co vlastně jde. I tak mi ale přišlo, že tento seriál tak nějak neví, čím vlastně chce být. Například je tu jedna scéna, kdy hrdina jede autem a přes zrcátko na zadním sedadle vidí nějakou záhadnou postavu, co vypadá skoro jako duch nebo přízrak. Ale jinak je to jen drama bez jakýchkoliv nadpřirozených prvků, takže tato scéna absolutně nedává žádný smysl.

Postavy jsou nevýrazné. Nikoho si neoblíbíte, zapomenete na ně hned, jakmile epizoda skončí. Paula ještě ujde, ale druhá strana – ten kluk a jeho rodina, to je opravdu nepříjemná podívaná. Jasně, koukáte dál, protože vlastně pořádně netušíte, co to sledujete a chcete to vědět, ale tak nějak se pořád modlíte, aby ty jejich scény co nejrychleji skončily.

Budu koukat dál? Asi ano, pokud je to minisérie, konec mě dokázal přesvědčit, abych tomu dala další šanci, teď se jen uvidí, jestli dokážou kvalitu zvyšovat.
  • Paula
  • závěr epizody
  • některé zvláštní postavy
  • pomalé tempo
  • divná scéna s postavou v autě
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Jenny17

Jenny17

No takových seriálu mám rozkoukáno asi nebudu ani zkoušet.
před 6 roky
Koldik

Koldik

Slabe...
před 6 roky
ragelly

ragelly

Tak jsem dokoukala zbylé dva díly a musí, říct, že to bylo ještě větší psycho než u pilotu. Nakonec...
před 6 roky
Další články k tématu