2. 7. 2017

S lupou do historie: The Good Guys

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Good Guys (Polda a polda) 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: The Good Guys (Polda a polda)
Žánr: Komedie / Drama
Stanice: FOX
Vysílání: 2010
Celkový počet sérií: 1
Premiéra: 19. 5. 2010
Délka pilotu: 43 minut

Kdo?

Tvůrci: Matt Nix
Herci: Colin Hanks, Bradley Whitford, Jenny Wade, Diana-Maria Riva

O čem to je?

Jack Bailey je upjatý, za celý rok se nedokázal přenést přes svou bývalku a oblíbený není ani náhodou. I v práci je Jack za osinu, která nezná nic jiného než pravidla a která se dočká povýšení leda potom, co… prostě nikdy. Zato Dan Stark je slovy odborníků na slovo vzatých stará škola, kterou pravidla vůbec nezajímají (a často si je kvůli alkoholu v krvi nejspíš ani nepamatuje) a která žije pouze ze své slávy, která začala i skončila před více než dvaceti lety. Dát tyhle dva vyvrhely dohromady jako parťáky je pro oba splněná noční můra, pro zbytek okrsku radost, že se jich zbavil. O to větší překvapení pro všechny zúčastněné ovšem nastává, když se ukáže, že tohle spojení je přece jen funkční a žádný zločinec odteď není v bezpečí. Ne že by tedy na zločince Jack a Dan pokaždé nepřišli spíše náhodou…

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: -

Policejní seriál ve stylu střílej jako první, na otázky se ptej až potom, jo, tak to je hodně reálné. V podstatě to ani s policií nemá co dělat, tato komedie chce vyloženě pouze bavit kombinací rozdílných povah detektivů a do extrému vyhnanou akcí. Nejsem si ale úplně jistá, že se mu to skutečně daří. Očividně jistí si nebyli ani američtí diváci, protože se seriál dočkal pouze jedné série.

Dvojice Colin Hanks a Bradley Whitford mi k sobě nesedí. V podstatě je to stejný koncept jako u Common Law, kde jsou dva rozdílní parťáci nuceni spolupracovat. Tady ale bohužel nemají žádnou extra chemii, každý si víceméně jede sám za sebe a nikdo úplně nedokáže zaujmout tak, abyste jim od začátku fandili. Hanksův Jack má potenciál, herec mi už ve Fargu dokázal, že ví, co dělá, a tady mu postavu taky věřím. Bohužel nemá mnoho prostoru pro ukázku toho, co dokáže. Dávám to za vinu hlavně nedostatečně kvalitnímu scénáři, který je zaplácaný zbytečnými flashbacky místo toho, aby se soustředil na budování atmosféry u hlavního dua.

Flashbacků je tu opravdu hodně. U prvních dvou nebo tří si říkáte OK, tak alespoň mám nějaký ten příběhový backround. Ale jak flashbacků přibývá, začnete se fakt nudit, protože ukazované události nejsou ani záživné, ani vtipné, ani důležité. Ve výsledku nejlepší je tak černošský záporák s minimální důležitostí, který alespoň dobře hláškuje.

Budu koukat dál? Pilot mě na další sledování nenalákal, takže ne.

+ žánr akční komedie

- nevyvedená akční komedie
- flashbacky
- mezititulky
- žádná chemie mezi parťáky

Moje hodnocení pilotu: 30 %
Drunk_Queen

Status: viděno komplet, několikrát
Hodnocení celého seriálu: 90 %

Tak tohle je hrůza. Vážně je to už celých šest let, co jsem se na to dívala? To není možné! Chápu, že říkat to v mých letech je příšerně divné, ale tomu říkám nostalgie!

Samozřejmě je mezi mým třináctiletým a devatenáctiletým já menší rozdíl (ale zas to nepřehánějme, fakt jen menší), takže samozřejmě vidím ty spousty chyb, které tenhle seriál má. Tak zaprvé, je to hrozně pitomé. Tedy, to už mi bylo asi jasné kdysi, ale dejme tomu, že teď to vidím ještě trochu víc. Ale jak moc je to pitomé, tak moc je to zároveň úžasné. Víte, kvůli své hlavě děravé píšu tenhle názor ve tři čtvrtě na pět ráno, takže si asi dokážete představit mé nadšení, když mi došlo, že je neděle a já zapomněla. Už jen kvůli tomu bych vůbec nečekala, že sledování skončím s obrovským úsměvem na tváři. Hlavní hrdinové jsou famózní, záporáci mě také neskutečně bavili a pilotní díl byl opravdu zábava. Opravdu, některé sitcomy a komedie by mohly závidět.

Na akčních záběrech je občas vidět, že s provedením se tvůrci zas tolik nepárali, ale přesto je to, minimálně ve chvílích, kdy to odfláknutí zas tak moc vidět není, úžasná zábava. A i ta občasná úsměvnost tomu přidává na kouzlu, jak je celý pilot takový old-school, tohle to jen umocňuje.

Asi ze mě mluví to, že ten seriál prostě znám a vím, jak moc se mi líbil, ale jsem nadšená. Jediné slabiny jsou možná v dámské části postav a několika zvláštních záběrech, ale co už, když mají tak cool auto!

+ hlavní (a vlastně všechny mužské) postavy
+ old-school feeling
+ flashbacky
+ akce a komedie

- ženské postavy

Moje hodnocení pilotu: 90 %
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Nira

Nira

Na tyhle poldy jsem nikdy nenarazila, možná bych tomu mohla dát šanci.
před 6 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Fakt? A to já si ještě pamatuju timeslot a před čím to na Prima COOL před šesti lety běželo :D.
před 6 roky
Další články k tématu