1. 8. 2017

Novinka pod lupou: Tales

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Tales
Žánr Drama / Antologie / Krimi / Hudební
Stanice BET
Premiéra 27. 6. 2017
Vysílání úterý ve 20:00

Délka pilotu: 80 minut

Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Irv ‚Gotti‘ Lorenzo
Herci – (Každá epizoda má jiné obsazení.)

O čem to je?

Každá píseň v sobě skrývá svůj příběh. I ty největší klasiky žánru hip-hop. A Tales právě tento příběh z písní odkrývá a představuje je divákům v nečekané podobě – každé písni věnuje osmdesátiminutovou epizodu.
Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

BET je prostě BET. A téměř všichni, kteří se už někdy zahlédli v zrcadle, asi tuší, že prostě nejsme cílové publikum.

Možná proto většinu BET Novinek pod lupou upřímně protrpíme a ptáme se, kdy to hodinu a dvacet minut dlouhé utrpení konečně skončí, protože všichni máme, hádám, nervy jen jedny, že. Nálepku „výjimky, která potvrzuje pravidlo“ si pro sebe už nejspíš navždy pro sebe získala hudební minisérie The New Edition Story, která mě překvapivě bavila. Avšak to už je dávná historie (únor!) a BET na nás stále čas od času útočí nějakou další novinkou. A zase hudební. Teda skoro.

A Tales má překvapivě dobrý náběh. Intenzivní proslov obhájce přinutí diváka přikovat oči k obrazovce, nechybí napětí, atmosféra funguje. Jak říkám, Tales začíná velmi solidně. Jenže si to taky velmi rychle pokazí.

Uběhne dost zajímavá čtvrthodina (dle tvůrců asi ne dost zajímavá) a hádejte, co se stane! Ano, do místnosti vejde žena, za doprovodu patřičné hudby a ve slow motion! Paráda, co? Abych tohle ocenila, musela bych nejspíš mít na krku několik řetězů a venku pořádně velké auto (o velikosti průměrného domu) s pořádně zatmavenými skly a poklice s vnějším otočným kotoučem. Prostě styl.

Tím ovšem směšnost nekončí. BET je (zřejmě) stanice pro celou rodinu, takže sprostá slova si nemůže dovolit. Jenže Tales chce mluvit sprostě. A hodně. Takže to dopadá tak, že snad polovina epizody je vypípaná. Teda ne vypípaná, spíš je jen ticho. Každopádně po sté nadávce to začne divákovi připadat fakt vtipné.

Přitom potenciál by tu byl. Příběh sám o sobě byl vážně dobře zpracovaný, bylo to napínavé, nápad převést písně do seriálu je opravdu zajímavý. Neshazovat se seriál tak moc, byl by vážně dobrý, škoda.
  • napínavý příběh s nečekaným koncem
  • nápad
  • směšné přehánění
  • snaha být drzý, která neprošla
60 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Ne. Ne, ne, ne. Nenenenene. Tohle po mně nechtějte. Tales je ukázkový případ toho, jak se geniální nápad může naprosto po…kazit. Pokazit. Však si to poslechněte. Jde o seriál, kde jednotlivé epizody mají příběh postavený podle slov určité písně. To zní skvěle! To by ale museli vybrat písničku F*ck tha Police, která je pouze nějakou nesmyslnou slátaninou sprostých slov, s nimiž hiphopový autor uráží policii. Ve výsledku je to příběh o tom, jak policisté černoši zabijí nevinného bělocha, ale projde jim to, protože mají autoritu.

Že vám to něco připomíná? No jasně, vždyť je to úplně to stejné jako Shots Fired, který jsme pro vás recenzovali na jaře. Jen s tím rozdílem, že tady se příběh vleče 1,5 hodiny a vy nevíte, jestli si zoufalstvím rvát vlasy, nebo se snažit usnout, nebo to úplně vypnout a prostě to vzdát. No, nakonec jsem to nějak dokoukala, ale z 1,5 hodiny se staly asi 4 hodiny, protože jsem si musela dávat pauzy.

Opravdu, ať se dívám, z jakého úhlu chci, nevidím tady žádný důvod, proč byste si měli pilot pustit. Herci jsou nevýrazní, což je možná plus, jinak by vás až příliš vytáčelo, jak jsou nesympatičtí a prkenní, budete se přímo snažit na ně co nejrychleji zapomenout.

Když na konci došlo ke zvratu, musela jsem se už smát nahlas. Pozor, spoilery, pokud by si náhodou někdo z vás chtěl pilot přes to všechno pustit, tak dál nečtěte. Každopádně bílý hrdina, co má poměr s černou manželkou bohatého politika, u kterého zároveň pracuje, je načapán, jak ji drží za zadek. Politik ho prostě zabije, pohoda, před zraky právníka, opět pohoda. Samozřejmě právník, ač běloch měl být jeho svědek proti policistům, tak zůstane věrný své rase a přistoupí na příběh, že politik jednal v sebeobraně, protože ho chtěl běloch zabít. Manželka samozřejmě nepřipustí, že ona mladíka svedla, naopak si do něj ještě kopne, že ji donutil. A to je prosím konec. Právník nemá svého svědka, policisté jsou zproštěni obvinění a dál můžou terorizovat místní bílou menšinu.

Chápu, že to asi mělo ukázat problém z druhé strany, protože utlačování černochů je i nadále velkým problémem v USA. Takové to, co kdyby se role obrátily? Ale na mě to mělo úplně opačný účinek. Přišlo mi to jako trapná fraška s debilním závěrem, která nestojí za můj ani za váš čas.

Budu koukat dál? Co myslíte?
  • nápad příběhu podle textu písniček
  • výběr nejhorší možné písničky
  • herci
  • závěr
  • nekonečná délka
  • zabijácky pomalé tempo
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
sandokan555

sandokan555

Mozno prehanam ale mne staci BET a viem ze to nebudem pozerat .. mam na to viacero dovodou ale asi hlavny...
před 6 roky
marvio

marvio

Jen když slyším hip-hop, tak se mi kroutí nehty na palcích u noh. Tohle fakt zkoušet nebudu ;-)
před 6 roky
singularita

singularita

Ne. Tohle teda ne. :D
před 6 roky
Další články k tématu