3. 11. 2017

Novinka pod lupou: Dear Murderer (TVNZ)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Dear Murderer
Žánr Drama / Právnický
Stanice TVNZ
Premiéra 7. 9. 2017
Vysílání čtvrtek ve 20:30
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Herci Mark Mitchinson

O čem to je?

Drama o životě veřejného obhájce Michaela Bungaye. Hrdina již několik let spravuje vše dobré, zlé, správné, špatné, poctivé a křivácké, co se týče jeho klientů, kterými jsou ti nejhorší zločinci na Novém Zélandu.

Dear Muderer vznikl podle skutečné události.

Trailer

Našla jsem jen trailer na Facebooku.

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Hned na začátku sezóny tu máme jeden zcela zbytečný seriál. Měla to být komedie? Pochybuju. V promo článku jsem sice četla, že se v jednu chvíli budete smát a v druhou brečet, ale předpokládám, že to tvůrci nemysleli tak, že budete brečet zoufalstvím. Dear Murderer je seriál podle skutečné události, ale je pro mě obrovským zklamáním, asi ještě větším než u Three Girls.

Možná je to jen tím, že jde o novozélandský seriál a tamější tvorba je dost odlišná od té naší (nebo americké), takže na to jen nejsem zvyklá. Ale možná je to vážně chyba seriálu. Hlavní hrdina skutečně žil, šlo o výstřední právnickou postavu Nového Zélandu. Upřímně není divu, že (jak jsem se dočetla) jeho dcery proti seriálu ostře vystoupily s tím, že ukazuje jejich otce jen jako namyšleného ožralu. Protože přesně to je obraz, který zde byl v pilotu vykreslen. Hlavní hrdina se do své role vžil věrně, o tom žádná. Spíše jde tedy o práci tvůrců a scenáristů, možná do jisté míry i jeho druhé ženy, která napsala knihu, podle níž je seriál natočen. Nevím, předlohu jsem nečetla a do dnešní chvíle jsem o tomto člověku neslyšela, takže to nemám s čím porovnat.

Při sledování jsem se nudila. Šlo o jakési právnické střípky, které měly asi představit hlavní postavy. Ve výsledku jsem si z toho ale odnesla jen to, že hlavní hrdina často a rád pohrdá soudem a ještě radši se napije něčeho ostrého, až je s ním k nevydržení. Na konci byl představen významnější případ, takže by děj mohl být v dalších epizodách ucelenější. Jestli to tak ale skutečně bude, to už se nedozvím, protože dál rozhodně neplánuju sledovat.
  • dokoukala jsem to
  • nesympatické postavy
  • chaotický příběh
  • nevydařené zpracování podle skutečnosti
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Takže takhle to vypadá, když očividně vážně nemáte rádi své předky? Dear Murderer je totiž podle všeho založen na skutečné osobě. A jestli tohle schválila rodina tohoto pána (nebo pán, pokud ještě žije), je tu něco opravdu, ale opravdu špatně.

Seriál se podle obsahu tváří jako právničina, ale má k tomu asi tak daleko jako zahradní nábytek od Porsche. Nějakých „případů“ je tu totiž naprosté minimum, většinu času se věnujeme hojné spotřebě alkoholu a hojnému… ehm, uspokojování zřejmě všech slečen okolo. A to je vážně asi tak všechno.

Pilot sice trvá pouhých dvaačtyřicet minut, ale zároveň se to zdá jako naprostá věčnost a zároveň je epizoda tak neskutečně roztahaná, že se prostě neděje vůbec nic a člověk radši pečlivě zkoumá rámečky kolem displeje zařízení, na kterém seriál právě sleduje. Fakt netuším, co bych u Dear Murderer dělala, kdyby už doba pokročila tak, že by bylo všechno bezrámečkové.

O vzoru jsem nikdy neslyšela (ono také jak moc pravděpodobné je, že tu uslyšíme něco o Novém Zélandu), ale odhaduji, že představitel hlavní role hraje svou roli hodně obstojně. To ovšem nemění nic na tom, že nám tvůrci předložili zbytečně útržkovitý děj, který nám měl představit život postavy, která za to minimálně v tomhle podání prostě nestojí.

Každopádně jsem ráda, že o tom nejspíš už nikdy neuslyším, protože tohle bylo jedno z největších utrpení, jaká jsem tu zažila. Horor, horor, horor, ne, nezkoušejte to, to už si radši pusťte TV Barrandov. Vážně, tak hrozné to je.
  • hlavní představitel
  • podání hlavní postavy
  • útržkovitý příběh
  • ze 42 minut to dělá deset hodin
  • tohle musí být zneuctění všeho
10 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Jenny17

Jenny17

Jj, přesně brečet zoufalstvím .o(
před 6 roky
Forest

Forest

říkáte mrkněte se na to, jestli se chcete za něco trestat? :)
před 6 roky
ragelly

ragelly

Spíš donutit někoho jako formu mučení :D Na sebedestrukci je to totiž moc kruté :)
před 6 roky
Další články k tématu