26. 8. 2012

Top 15 makeovers aneb změny k nepoznání

Léto se pomalu blíží ke konci. V předposlední Topce jsme si pro vás připravili známé tváře, u kterých potřebujeme druhý pohled k tomu, abychom je po pár letech vůbec poznali! Podívejte se, kdo prodělal největší změny ve vizáži.

Znáte ten pocit, když koukáte na seriál a najednou se tam mihne někdo, koho stoprocentně znáte, ale vůbec nikam si ho nedokážete přiřadit?

Časy se mění. Herci se snaží jít s dobou a zároveň obměňovat svou image, aby si fanoušci nezačli moc zvykat. Nejpatrnější je to u dam. Ty si mění barvu vlasů, jejich střih, ale také líčení nebo styl oblékání.

V dnešní Topce se podíváme na to, jak se změna vzhledu odrazila v seriálech. V článku najdete osobnosti, které se měnily rok co rok v rámci jednoho seriálu, ale také ty, které se na obrazovkách objevily po pár letech a byly téměř k nepoznání.

I když je změna image dominantou hereček, sem tam se objeví i nějaký ten chlap, který dokáže vytřít zrak všem divákům. Do našeho žebříčku se dostali tři, ale každý z vás jistě přijde na další a další.

Ale dost už řečí. Pojďme se nyní podívat na patnáct seriálových proměn.


15. Jennifer Love Hewitt

Kde jsme ji mohli vidět:

Jennifer se kromě filmů proslavila v devadesátých letech svou rolí Sarah v úspěšném teen seriálu Party of Five. V té době vypadala přesně tak, jak se sluší a patří, jako správný teenager. Obyčejné vlasy bez speciálních úprav, jedna vrstva řasenky a bezbarvý lesk na rty. Na sobě nosila módní kousky devadesátých let, džínové šortky, topy a halenky z umělých vláken. Brr…

O deset let později z ní už ovšem byla Melinda. Za své pětileté působení v Ghost Whisperer Jennifer stihla vystřídat spoustu „looků“.

Začínala s dlouhými tmavými vlasy a hustou ofinou. Jejím typickým znakem v prvních dvou sériích byla široká černá linka, která lemovala horní víčko, a žádné šetření řasenkou.

Postupem času Jen svůj vzhled zjemňovala. Vlasy šly do světle hněda a vizážisté z nich vytvářeli často velké „hollywoodské“ vlny. Líčení přešlo od černé linky k bronzovým stínům a rtěnku vystřídal světlý lesk na rty. Změna přišla také v oblékání. Melinda začínala v džínách, bundičce a rovných botech. Dopracovala se až k šatičkám s extra velkým výstřihem (Jen má přece jen co ukazovat) a vysokým jehlovým podpatkům. V těch se duchové přece honí nejlépe!

Ve svém nejnovějším seriálu The Client List Jen svou image z páté řady Ghost Whisperera téměř nezměnila, asi našla tu, která jí nejvíce vyhovuje.

Změna k lepšímu? Rozhodně ano. Od vlasů, přes líčení až po oblékání Jennifer během let zkrásněla. I když, pokud holka vypadá takto, tak jí sluší opravdu úplně všechno; to má potom jednoduché…


14. Catherine Bell

Kde jsme ji mohli vidět:

  • 1996 – 2005: JAG (Sarah ‚Mac‘ MacKenzie)
  • 2007 – ?: Army Wives (Denise Sherwood)

Většina z nás zná asi spíše Mac než Denise. Catherine hrála tuto sebevědomou právničku devět let a během těchto let se její vzhled měnil jen minimálně.

Taky co byste chtěli pořád vymýšlet? Uniforma musí být tak jako tak, takže žádný vítr v šatníku nastat nemohl. Ale neměnilo se ani líčení, ani sestřih vlasů. Tedy občas se nějaké zastřihnutí konečků objevilo, ale nic, co by se dalo pokládat za extra makeover. ¨

A pak přišla desátá série. Jaký to byl šok, když Sarah najednou měla dlouhé vlasy! Nemohla jsem se na ni vynadívat, po osmi letech konstantního vzhledu najednou taková změna! Děj se navíc začal více točit okolo soukromého života postav, proto se Mac sem tam objevila i v šatech.

Jaké bylo mé překvapení, když jsem objevila, že Catherine nyní již šestým rokem hraje jednu z hlavních postav v Army Wives. A ještě víc ve mně zatuhlo, když jsem viděla promo fotky. Tohle že je ta stará Mac? To přece ani není možné. Šaty, podpatky, velký výstřih, pečlivě upravené, natočené a nabarvené vlasy, ale především dvě kila makeupu, která herečce přidávají pěkných pár let. Možná makeup plní úlohu a zakrývá vrásky, ale za cenu toho, že Catherine vypadá nepřirozeně, jako umělá panenka.

Změna k lepšímu? Střídavá křivka. S krátkými vlasy se mi příliš nelíbila. Na konci JAGu (obrázek uprostřed), jí to dle mého názoru slušelo nejvíce. V Army Wives nevypadá dokonale, ani zdaleka.


13. Sarah Chalke

Kde jsme ji mohli vidět:

Sarah také vyrostla na obrazovce. V Roseanne byla ještě dítě, ovšem od roku 2001 je pro všechny jen Elliot, praštěná doktorka s mužským jménem.

Sarah hrála doktorku Reidovou osm let, v deváté řadě hostovala. Za tu dobu vyvinula svou image do takové fáze, ve které je podoba s ‚uťáplou‘ Elliot z první série jen velmi vzdálená.

Sarah začínala jako obyčejná holka. V podstatě velmi důvěryhodně. Strhaná stážistka, která tráví dny v nemocnici a nemá čas věnovat se sama sobě. Rozcuchané vlasy, maximálně řasenka, tepláky a jsme ready to go.

Změna přišla v době, kdy se nechala ostříhat. Krátké vlasy už tolik obličej neschovaly, muselo proto přijít na řadu výraznější líčení. Elliot začala používat tužku na oči a lesk na rty.

Největší změna ovšem přišla v páté sérii. Z přirozené šibalské internistky se stala načančaná paní doktorka. Zpod doktorského pláště najednou začaly vykukovat nejrůznější šatičky, Elliot chodila k pacientům ve vysokých podpatcích, výrazně si malovala oči a vlasy měla natočené do velkých vln.

Tento look pak trochu zklidnila v osmé sérii. Dalo by se říct, že vzala kousek svého starého já a aplikovala ho do své vizáže. Výsledkem je tak Elliot, do které by se JD zamiloval, i kdyby nechtěl.

V Mad Love byla Sarah vyumělkovaná do extrémů. Výrazné líčení a velmi objemné vlasy z ní dělaly oživlou Barbie. Uvidíme, jak si v midseason povede coby svobodná matka.

Změna k lepšímu? Byla to hrbolatá cesta, ale nakonec vše dobře dopadlo. Sarah na prvním obrázku je ještě holka, na posledním už je to dáma. Nic přehnaného, přesto jí to moc sluší.


12. Teri Hatcher

Kde jsme ji mohli vidět:

Ani nevím, jesti je vůbec vhodné srovnávat Teri v Supermanovi a Teri v Zoufalkách. Rozdíl jedenácti let je ohromný.

První fotka (1993) a třetí fotka (2004) mi hodně připomínají Calistu FlockhartAlly a poté v Brothers & Sisters. Obě dámy sice zestárly a objevily se u nich první vrásky, ovšem to nemění nic na faktu, že neuvěřitelně zkrásněly.

Asi je to způsobeno pokrokem v byznysu. Tekutý makeup již vypadá přirozeněji než před patnácti lety, kde navíc herečka, díky tomu bílá jako smrtka, měla kontrastní rudé rty. Rovné mikádo a nemoderní kostýmek také celkovému vzhledu příliš nepomáhaly.

Během Supermana se Teri ostříhala nakrátko. Opět módní výstřelek, ovšem dalo by se spekulovat, zda pozitivní. I když… když to nevadilo ani samotnému muži z oceli, tak na tom možná přece jen něco bude.

V Zoufalkách měla Teri, dle mého názoru, své nejlepší období. Čokoládová barva na dlouhých vyfoukaných kadeřích, doprovázená jemným makeupem s výraznou linkou na vrchní straně víčka jí neuvěřitelně sekne.

V osmé sérii už bohužel vizážisté přestřelili. Teri stárne a oni se to snaží maskovat, jak to jen jde. Líčení je až moc výrazné, tmavé oční stíny jí nesedí. Velké vlny a vyzývavé šaty z ní dělají spíš jen komickou figurku, která se za každou cenu snaží zakrýt svůj skutečný věk.

Změna k lepšímu? Určitě ano. Nejsem fanouškem devadesátých let, nové tisíciletí mi (nejen) v oblasti módy sedí daleko víc. I když by si Teri měla rychle uvědomit, že méně je někdy více.


11. Michelle Williams

Kde jsme ji mohli vidět:

U Michelle jde krásně vidět, jak mladá dívka ve svém seriálu dospěla v nádhernou ženskou.

Její vzhled přesně doplňoval rozpoložení, ve kterém se v dané době Jen nacházela. V první sérii přijela tichá, nepřístupná Jen do města a obrátila Dawsonův svět vzhůru nohama. Vlasy polité kondicionérem, výrazný makeup a moderní šaty z ní dělaly ten správný kontrast k prosté maloměšťácké Joey.

Když se Dawson zbláznil právě do Joey a Jen nechal být, stala se z ní rebelka. Přišly krátké vlasy, kožené kalhoty a rudá rtěnka. Když se Jen konečně vzpamatovala, opět to šlo poznat. Vlásky začaly dorůstat, Jen se o sebe opět starala – důkazem toho budiž drobné kudrlinky. Rtěnku vyměnila za jemný lesk na rty a světlejší makeup, který mnohem více vyhovuje jejímu typu.

Na vysoké už zůstala tou stejnou pohodovou holkou. Vlasy trošku dorostly, největší změnou ovšem byl styl oblékání. Přece jen na vysoké většinou studenti svůj výstřední styl ze střední vymění za něco uhlazenějšího, více ‚dospěláckého‘. Jen začala nosit halenky a dokonce i vzdušné šaty. A pak přišlo nemocniční roucho a konec…

Poslední fotka tak úplně nepatří k tomuto článku, jelikož to není Michelle v seriálu. Ovšem chtěla jsem ukázat, jak moc se herečka od dob Dawsonova světa změnila. Poznali byste ji vůbec? Vždyť má s Jen společné snad jen ty tmavé oči! Nyní už je Michelle oskarová herečka, a její vizáž tomu na sto procent odpovídá.

Změna k lepšímu? Nevidím sice moc ráda, když mají holky pánský sestřih, ale musím uznat, že Michelle hodně sluší. Spolu se světlou blond barvou tvoří báječný kontrast k těm večerním róbám, které herečka tak ráda (a často) nosí na všemožná předávání cen. Co se Jen týče, byla mi mnohem sympatičtější ke konci seriálu, a to jak charakterově, tak i vzhledově.


10. Stana Katic

Kde jsme ji mohli vidět:

Když už mluvíme o změnách k nepoznání… Kdo to probůh je na první fotce?! Tohle že je ta krásná, sexy, svůdná Kate? Štípněte mě!

Kdybych se rozhodovala pouze podle herců, zda dát nějakému seriálu šanci, tak by Castle šel úplně mimo mě. Nathan Fillon není žádný krasavec, ovšem ani Stana na promo fotkách ani trošku neláká ke zhlédnutí seriálu. Nemoderní sestřih, který se ani trošku nehodí k jejímu obličeji, téměř žádné líčení a kostýmek jak pro babičku. Do té by se Castle nezamiloval.

Ve druhé sérii už se z ošklivého káčátka začíná klubat labuť. Tohle že je ta krásná, sexy, svůdná Kate? Ovšem opravdu jen začíná. Velmi, velmi pomalu. Vlasy dorůstají, oživuje je světlejší melír, ale pořád tam zavazí ta nepřirozeně vypadající patka.

Třetí řada a blesk z čistého nebe. Vyměnil někdo hlavní herečku? Tohle nemůže být Stana. Tohle už je ta pravá labuť. Sexy košile, ale nic, co by se nehodilo k profesi policistky. Jistě, natočené vlasy asi nebudou úplně reálné, vždyť by jí to při honění zločinců vůbec nedrželo… ale i tak je zde zlepšení asi o tisíc procent.

Nevěřila bych, že by se to mohlo ještě zlepšit, protože už na třetí fotce je z ní kočka, ale za to, co s herečkou vizážisté provedli ve čtvrté řadě, by si zasloužili Oskara. Nebo Emmy. Nebo Zlatý glóbus. Nebo všechno dohromady. Rovné vlasy se vrací do módy a Kate s nimi vypadá naprosto kouzelně. Taková princezna policistka. Tužka na oči a světlý lesk na rty jí omlazují alespoň o deset let. Přidejme k tomu sexy koženou bundičku a dostaneme drsnou kočku, která bude svými podpatky probodávat nepřátelům ušní lalůčky.

Změna k lepšímu? Jedna z nejlepších změn, které jsem kdy viděla. Důkaz, že každá ženská může vypadat jako bohyně, když se dostane do těch správných vizážistických rukou. Jsem moc zvědavá, jaký nový look Kate předvede v nové sérii.


9. Alexander Skarsgård

Kde jsme jej mohli vidět:

Tajemný Eric se objevil v polovině první série a svým uhrančivým pohledem nás přikoval do křesla. Zlý chlapec s dokonalou postavou, před kterým všichni padají na zem. Eric ani nemusel promluvit, jen svýma očima si dokázal získat naprostý respekt. Dlouhé blond vlasy možná byly už trošku moc, ale i přesto byl neskutečně sexy. Musím se zhluboka nadechnout, abych se nepřestala ovládat.

S novou řadou přišel i nový Eric. Alexander se změnil opravdu skoro k nepoznání. Koukám na ty dvě fotky vedle sebe a opravdu mám problémy najít na nich stejného chlapa. Je ještě svůdnější? Pokud to vůbec jde, tak říkám ano. Krátké vlasy mu svědčí, upřený pohled zůstal, strniště dotváří rebelskou image.

K promu na čtvrtou sérii se z Erica stal již typický playboy. Ani pramínek vlasů nejde tam, kam nemá. Upravené obočí, na milimetr střižené vousy a moderní oblek bez kravaty. Které slečně se nepodlomí kolena?

U mužů změna nikdy nebude tak výrazná, jako u žen. I přesto ale Alexander prošel výrazným vývojem, proto si místo v této Topce rozhodně zaslouží.

Změna k lepšímu? Na tuto otázku se nedá odpovědět. Tenhle chlap je prostě boží, ať už s dlouhými nebo s krátkými vlasy, ať už s vousy nebo bez nich. Cokoliv na sebe hodí, máte prostě chuť z něj strhat. Tím ovšem rozhodně nechci naznačit, že by mu mohli vyholit hlavu, to opravdu není potřeba :)


8. Joanna Garcia

Kde jsme ji mohli vidět:

Joanna se mihla snad všude, kde se dá. Dostala i pár hlavních rolí, ať už více či méně úspěšných.

Největší slávu zažívala za dob sitcomu Reba. Rebina dcera Cheyenne byla rozmazlený spratek, který v šestnácti otěhotní, vdá se a dospěje. Cheyenne byla typická americká blbá blondýna. Jelikož bydlela v country oblasti, nosila nejčastěji džíny a svetr. Líčení moc nedala, maximálně lehce řasenku a lesk na rty. Zřítkakdy se stalo, že byla načančaná. Většinou vlasy nosila rovné a rozpuštěné, nebo si je svázala do culíku.

To Megan, to je jiné kafe. Vychovatelka smetánky musí taktéž jako smetánka vypadat. Z tepláků a tenisek se tak rázem staly desítky různých šatů a boty na vysokých podpatcích. Joanna šla do hnědozrzava, ale s makeupem stále šetřila. Jemné líčení bylo naprosto vhodné do prosluněného Palm Beach.

Better with You přineslo ohnivou Joannu. Rudé vlasy, výrazný makeup a vzdušné sexy halenky. Skvělý styl pro sitcom. Černá linka kolem celého oka Joannu neuráží, právě naopak, skvěle její oči zvýrazňuje. Jistě, vypadá trošku starší, ale zatím si to ještě může dovolit.

Nejnovějším projektem herečky je Animal Practice. Bohatá hříva z Better with You jí zůstala, ovšem Joanna zklidnila barvu na příjemnou hnědou. Makeup i oblečení perfektně odpovídá její pozici ředitelky, hodně mladé ředitelky :)

Změna k lepšímu? Ano. I když nemám téměř žádné výhrady ani k jednomu looku. Všude vypadá příjemně a sympaticky. Ale tmavší vlasy jí přece jen sluší víc než „obyčejná“ blond barva.


7. Hilarie Burton

Kde jsme ji mohli vidět:

One Tree Hill. Typický teen seriál, odehrávající se na střední škole. Máme tu basketbalisty a roztleskávačky. Peyton je jednou z nich. Typická ledová královna, do které je hlavní hrdina až po uši zamilovaný. Kvůli své mimoškolní aktivitě Peyton často vidíme v roztleskávačské uniformě. K tomu má bezchybně natočené blond vlasy a výrazný makeup, prostě jako správná povzbuzovačka – musí prostě na první pohled zaujmout. Když zrovna není v dresu, chodí Peyton po škole v džínách a tričku.

Ve třetí sérii razantně změní svůj účes. Jde na krátko a vlasy narovná. Blond barva už má přirozenější barvu a i líčení již lépe vyhovuje jejímu typu. Oblečení Peyton nemění, je stále roztleskávačka.

Time warp, o čtyři roky později… už z ní je pracující dáma, o čemž vypovídá i její nový styl. Vlasy získaly novou hnědou barvu, délka se vrátila, což dalo Peyton možnost různě experimentovat. Nosila vlasy jak natočené, tak i vyžehlené. Líčení již neměla zdaleka tak výrazné, ladila se do podzimních barev.

A pak přišel White Collar. To si takhle jednou brouzdám na webu a najednou šok. Tuhle zrzku přece odněkud znám! Trocha googlování a voilà! Vždyť to je Hilarie! No koukala jsem na to pěknou chvíli, než jsem se vzpamatovala. Z té malé ledové potvory, kterou Peyton v první sérii byla, se stala neskutečně sexy agentka, která si svůj cool level dokáže udržet ve všech případech. Líčení odpovídá novým vlasům, Hilarie je laděna do cihlova a kontrastuje s bílou neopálenou pletí.

Změna k lepšímu? Určitě ano. Na ty její kudrlinky jsem byla alergická. Když vlasy narovnala, úplně se tím v mých očích proměnila. A na Saru Ellis se stále nemůžu vynadívat! Zrzavá jí moc sekne.


6. Sarah Lancaster

Kde jsme ji mohli vidět:

Přijde mi, že v amerických seriálech je jeden zvyk. Když tvůrci chtějí hlavnímu hrdinovi zlomit srdce, nasadí na něj roztomilou sexy blondýnu. Stejně tak tomu bylo v Everwoodu.

Madison Ephrama naprosto pobláznila. I když byla starší, měla velmi mladistvý vzhled. Blond odrůstající vlasy, jednoduchý střih, jemné líčení s důrazem na svůdné lesklé rty. To byla ona. Ani Ephram, ani diváci od ní nemohli odtrhnout oči. Madison přitom nechodila kdovíjak vyfiknutá, jelikož byla vlastně chůva, stačily jí džíny a pohodlné bavlněné tričko.

Než si Sarah získala svět svou rolí sympatické, ač vtěrné Chuckovy sestřičky Ellie, prošla hostováním v několika více či méně úspěšných seriálech (Scrubs nevyjímaje). Nikde se ovšem její vzhled nezměnil tak rapidně, jako právě v Chuckovi.

Kolik změn dokáže způsobit pět let. Sarah dospěla a našla styl, který jí přesně vyhovuje. Vlasy šly do tmava, střihla si ofinu. Při líčení si zvýrazňovala oči, na rty naopak nedávala ani rtěnku, ani lesk. Když zrovna nepřišla v práce v nemocničním oblečení, nosila Ellie jak šaty a podpatky, tak i džíny a halenky. Teen vrstvená trička už naštěstí pohřbila hluboko ve skříni.

Změna k lepšímu? Řekla bych, že ano. Sarah v Everwoodu byla ještě malá holka, v Chuckovi z ní již byla ženská každým coulem. Tmavé vlasy jí hodně sluší a zbytečně si nepřidává roky výrazným makeupem.


5. Alyssa Milano

Kde jsme ji mohli vidět:

Alyssa hraje již od dětství. Do obecného podvědomí se dostala ovšem až svou rolí do morku kostí prohnilé sestřičky padoucha Michaela Manciniho v soap opeře Melrose Place.

Zde Alyssa vypadala jako klon průměrné holky z osmdesátých či devadesátých let. Dlouhé zvlněné vlasy, roztrhané džíny, vytahaná mikina a k tomu černočerná řasenka a rudá rtěnka.

Až s její životní rolí Phoebe Halliwell přišly velké změny. Phoebe začínala jako roztomilá školačka. Krátké navlněné vlasy a jemný narůžovělý makeup. Ve třetí sérii ovšem přišly velké změny. Phoebe najednou byla blond! Po dvou letech tmavých vlasů to byl opravdu šok. Jelikož ale sestry Halliwellovy byly ve svém boji příliš akční, nemohla si dovolit žádné dívčí šaty, sukýnky nebo podpatky, ale musela chodit pěkně v kalhotech a bundičce.

S novou sestrou přišla také nová image. Phoebe šla do tmavě hněda a ostříhala si ofinu. Začala se také mnohem výrazněji líčit, především oči, kde jí díl co díl nechyběla silná černá linka a tmavé stíny. Ostatně, chvíli to byla královna podsvětí, přece se nebude malovat jak jarní květinka…

Šestá série a Phoebe byla opět k nepoznání. Tentokrát svého milého Erica Dana překvapila pánským střihem. Vlasy jí nyní nezakrývaly obličej, Phoebe proto začala nosit výrazné doplňky – náušnice, řetízky či kabelky. A módním výstřelkem byl také piercing v nose, který jí ovšem vydržel pouze jednu sérii. Vizážisté také v této době přestali maskovat Alyssiná tetování, Phoebe proto najednou byla drsná kočka. Jelikož se víc než bojům věnovala své novinářské kariéře, začala nosit šaty – její tetování na noze či na zádech tak šla krásně vidět.

I Čarodějky ovšem šly z dobou a z Phoebe se v poslední sérii stala sexbomba. Opálený vzhled, dlouhé tmavé navlněné kadeře, sexy topíky a do démonů si kopnem jedině v podpatkách! V jednom z flashbackových dílů Phoebe řekla: Já jsem pořád stejná, změnily se jen krémy v mé koupelně. A je to pravda. Tahle ženská prostě nestárne. Doufejme, že taky budeme mít takové štěstí.

Změna k lepšímu? Ano. I když vypadala dobře všude, přeci jen doba je doba. Dnes nám Phoebe z první série přijde děsně nemoderní. Žijeme v době, kdy více je více – co nejdelší a nejobjemnější vlasy, co nejvíce makeupu a co největší výstřih, jinak nebudete v cizích očích krásná. A Alyssin tým stylistů a vizážistů si je toho moc dobře vědom.


4. David Krumholtz

Kde jsme jej mohli vidět:

David nebyl v seriálovém světě žádné béčko ani před začátkem Numb3rs. Od té doby je to ale prostě Charlie, trochu šílený matematik, který pomáhá svému bráškovi při řešení zločinů.

Charlie je typický geek. Džíny, tričko a přes něj košile, neupravené vlasy a dokonale oholené vousy. Ty dlouhé kudrnaté tmavé kadeře mu příliš nesedly, dělaly z něj přerostlé dítě, které zaboha nechce vyrůst. Na druhou stranu to byl look, který hodně omlazoval, což by se někomu mohlo zdát jako velká výhoda.

Přiznám se, že jsem se Billym při sledování The Playboy Club vůbec nezabývala. Ani ve snu by mě nenapadlo, že je to ten samý herec. Když jsem náhodou projížděla obsazení a uviděla tam Davidovo jméno, úplně ve mně hrklo. Tenhle kravaťák s gelem v dokonale upravených vlasech, to že je Charlie? Jistě, teď, když se na obě fotky vedle sebe podívám, podobnost vidím. Ale tenkrát, během sledování, bych nikomu nevěřila, kdyby se mě o tom snažili přesvědčit.

Z retro dramatu přichází letos David do sitcomu. Joe vypadá jako sympaťák. Mám docela slabost pro kravaťáky, takže elegantní styl oceňuju. Na krátko střižené vlasy mu báječně seknou a úsměv je už jen třešničkou na dortu. Charlie už je opravdu pryč.

Změna k lepšímu? No tak to každopádně. Rozdíl tisíce světelných let. Takto vypadá kvalitní makeover, když se z geeka stane elegán. A dámy mají nový objev na koukání :)


3. Shelley Conn

Kde jsme ji mohli vidět:

Shelley pro mě byla asi největší šok. Terra Novu jsem viděla před Mistresses, a během celých Milenek jsem žila v domění, že jsem tu herečku nikdy dříve neviděla. Když jsem pak náhodou zavítala do filmové databáze, úplně se mi zatočila hlava.

Shelley hrála v mnoha britských seriálech, její největší rolí je ovšem Jessica, kterou hrála tři roky. Jess začínala jako sebevědomá, úspěšná, mladá a hlavně svobodná žena. Chodila svůdně oblékaná, na vysokých podpatcích, s moderním mikádem. Jejím charakteristickým znakem byla perleťově modrá oční linka.

O rok později to vypadalo, jako by vyměnili herečku! Ani teď, když se na ty dvě fotky vedle sebe dívám, bych neřekla, že je to jedna a ta samá. Jess se zamilovala do pohledného milionáře, přestala být tolik provokativní a asi i tím celá zkrásněla. Hustá ofina a téměř černá barva vlasů skvěle ladila s jemným makeupem, který dával vyniknout hereččině perfektní barvě pleti.

Terra Nova. Do třetice kompletně nová Shelley. Elisabeth žila v džungli, tam není moc možností, kam by se daly nosit šaty, upravené vlasy nebo bezchybný makeup. Elisabeth byla typická doktorka/matka. Jak vstala, tak odešla z domu. Nenalíčená, neučesaná, vlasy si většinou jen ledabyle stáhla do culíku. Hodila na sebe kalhoty a bundu a hotovo, no stress.

Docela by mě zajímalo, do jaké míry by se herečka změnila v další roli. Jestli to ještě vůbec jde, po čtvrté vytvořit komplet nový look, ve kterém vás nikdo nepozná. Zatím bohužel nemá nový seriál v plánu, takže si budu muset ještě počkat.

Změna k lepšímu? Ne. Dle mého názoru jí bezesporu nejvíc slušel styl, který má na prostředním obrázku. Tam byla zvláštní, každý by si jí na ulici všiml. Nyní má sice krásné dlouhé vlasy, ale to má každá druhá, Shelley splývá v davu. A to je škoda.


2. Katie Cassidy

Kde jsme ji mohli vidět:

Katie je seriálový chameleon. Co role, to kompletně jiná osobnost. A s každou novou osobností vždy přijde naprosto odlišný vzhled.

Ač je Katiným otcem v USA poměrně známý herec David Cassidy, její seriálová kariéra naplno odstartovala až v roce 2007, kdy získala vedlejší roli v nadpřirozeném Supernatural. Jako správná sexy drsňačka měla dlouhé blond vlasy, s tehdy moderní patkou, výrazný makeup se zářící rtěnkou a v neposlední řadě tmavé upnuté oblečení.

O rok později se změnila téměř k nepoznání v seriálu Harper's Island. Ztmavení vlasů vždy udělá hodně, ale u Katie opravdu zůstal stejný jen tvar brady. Byl to pro mě šok, když jsem si přečetla, že je to ta samá herečka, co byla v Supernatural. Jelikož hrála bohatou snoubenku, muselo tomu odpovídat také oblečení a vystupování. Šaty z drahých látek, bohaté doplňky, střevíčky na vysokých podpatcích a trocha té namyšlenosti z ní udělalo naprosto jiného člověka.

A pak přišlo Melrose Place. Ella. Jediná světlá stránka, která se na seriálu dala najít. Katie jej táhla naprosto sama a bohužel to nestačilo. Tentokráte si užívala roli zákeřné mrchy. Žena s úspěšnou kariérou, která se sice úplně v penězích netopí, ale může si dovolit žít nadprůměrně. Ella měla perfektně padnoucí blond sestřih. Největší změnou ovšem bylo střídmější líčení, které se více hodilo k úspěšné podnikatelce. Žádná výrazná rtěnka, ale matné a perfektně ladící barvičky. Padnoucí šaty či kostýmky a jehlové podpatky však zůstaly.

A nyní je tu rok 2012 a s ním přichází novinka Arrow. Kdo by v této ženě s nádhernou tmavou hřívou a gelovými stíny hledal Ruby? Katie opět jednou dokázala, že se ve svých rolích neopakuje. Minimálně ne po vizuální stránce. Jestli uvidíme nějaké herecké repete, na to si ještě pár týdnů budeme muset počkat.

Změna k lepšímu? To je jako otázka, jestli mám raději šaty nebo boty… Katie vypadá od hlavy až k patě luxusně naprosto všude, kde se objeví. Co nový look, to další bomba.


1. David Gallagher

Kde jsme jej mohli vidět:

Dětské hvězdičky. Upřímně, žádná změna střihu nebo barvy vlasů, líčení či oblékání není nic proti tomu, když vám někdo vyroste před očima. Jako jeden příklad za všechny jsem vybrala Davida.

V jedenácti letech začal David účinkovat v rodinném dramatu 7th Heaven. Kdo by si tenkrát pomyslel, že za patnáct let z něj vyroste takový sexy chlap, který hraje vrahy, násilníky a zloděje v nejrůznějších kriminálkách.

Na začátku byl šibalský úsměv, blonďaté, pečlivě upravené vlasy a dětská nevinnost. Již během účinkování v 7th Heaven, díky kterému jeho hvězda vyletěla závratným způsobem nahoru, výrazně změnil svou image. Dospíval, vlasy mu mírně ztmavly a začal používat tuny gelu, prostě jako správný teenager v devadesátých letech.

Nyní si David drží drsňáckou image. Volná trička vystřídaly košile a sportovní saka, vlasy si zkrátil co to dá a jako u žádného správného drsňáka samozřejmě nemůže chybět lehké strniště.

Změna k lepšímu? Ne asi… Dětské herce mám nejraději. Sice to vždycky trvá pár (desítek) let, než mi dospějí, ale koukat potom na jejich „před a po“ fotky stojí za to. Davida bych nepoznala a nikdy by mě při sledování první série 7th Heaven nenapadlo, že z něho vyroste takovýto chlap.


Tak. Jsme na konci. Článek jste pročetli, obrázky zmíněných herců a hereček jste si jistě pečlivě prohlédli. Teď přichází na řadu vaše odezva. Nenechte na nich niť suchou! Kdo zkrásněl? Komu léta naopak nesvědčí? Je zde třeba někdo, koho byste ani nepoznali, kdybyste porovnali jen první a poslední fotku? Který starý známý vás osobně překvapil, když jste ho (ji) po pár letech viděli v nové roli?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře49zobraz všech 49 příspěvků
Veronique

Veronique

Teda ten chlap je tak sexy, že mi z něj žhne klávesnice, jen píšu jeho jméno:) A krátko vlasy jsou...
před 11 roky
janka89

janka89

Milujem Alyssu. ona je vždy krásna a vždy aj bude, ja ju milujem aj ako Phoebe z pravej série...
před 11 roky
lenochod6

lenochod6

Super článek, asi nejvíc souhlasím s Kate z Castla a se Sarah z White Coller, protože to jsou...
před 2 roky
Další články k tématu