4. 10. 2017

Novinka pod lupou: Me, Myself & I (CBS)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Me, Myself & I
Žánr Komedie
Stanice CBS
Premiéra 25. 9. 2017
Vysílání pondělí ve 21:30
Délka pilotu 22 minut
Předskokan Kevin Can Wait
Konkurence Dancing with the Stars (ABC), Valor (The CW), The Gifted (Fox), The Voice (NBC)
Tipovačka ?

O čem to je?

Když mu bylo 14 let, Alex se s mámou přestěhoval z Chicaga do Los Angeles, kde se znovu vdala. V současnosti je mu 40 let a jeho život se dostal jak do profesionální, tak i osobní krize. V roce 2042 je Alexovi 65 a v této době konečně zjistí, že pokud chce být skutečně šťastný, musí odejít ze své úspěšné firmy a vrátit se ke své původní vášni – vynálezectví. Skrze tyto tři životní etapy, kdy minulost formuje budoucnost, vidíme Alexe, který k důležitým okamžikům přistupuje s odhodláním, emocemi a hromadou humoru.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Podobně jako u Mayora nebo Young Sheldona (které jsem viděla ve stejný den) vám trailer prozradí vše, a to nejen o příběhu, ale i celkové atmosféře a stylu vyprávění. Vadí to? Ne, alespoň přesně víte, do čeho jdete. Na druhou stranu se tu žádné překvapení nekoná, takže pokud se vám trailer moc nepozdává, tak z celého pilotu nadšením skákat taky nebudete.

Co je na seriálu nejlepší, to je hlavní myšlenka. Konečně někdo přišel s komedií, která se něčím odlišuje od všeho ostatního ve vysílání. Celé to vyprávění ve třech časových rodinách je velmi inovativní a zábavné, stejně jako prolínání obličejů hlavního hrdiny v jednotlivých etapách jeho života.

Takže téma na jedničku. Co ale trošku pokulhává, to je celková zábavnost. Pilot působí místy až depresivně, rozhodně při sledování nevládla taková ta správná uvolněná atmosféra jako u jiných komedií. Největší problém ale vidím v hereckém obsazení. Nedokážu si pomoct, ale prostě si k žádnému ze všech tří hrdinů nedokážu najít cestičku. Nesedí mi především ten prostřední, který působí jako naprostý smolař. Vím, že tak je v pilotu ukázaný schválně, ale nejde jen o to, co se mu zrovna v životě děje, ale celkově o jeho vzhled a vystupování. Je to ten typický týpek, kterého vídáme v každé podprůměrné komedii. Ten, který se snaží být za každou cenu vtipný, ale my přitom víme, že to umí jen Tyler Labine, takže se nikdo jiný ani nemusí snažit. Možná se tento můj pocit vytratí při sledování dalších epizod, zatím to takhle ale vidím.

Další otázkou je, jak dlouho může seriál vydržet, než to diváky přestane bavit. Jde o docela specifickou formu vyprávění. Pilot propojil přítomnost, minulost i budoucnost několika linkami, ale pokud se ty náhody a souvislosti budou stále dokola opakovat, myslím, že to hodně rychle omrzí.

Budu koukat dál? Šanci tomu maratonem dám, ale po pilotu hodnotím zatím spíše jako průměr.
  • koncept
  • casting
  • riziko rychlého omrzení
  • neuvolněná atmosféra
  • místy až lehce depresivní
50 %
Mé hodnocení
ragelly

Jsem ráda, že můj zájem od dob trailerů (a možná i popisků pilotů, které možná budou?) nebyl zbytečný. Nápad tří časových období života jednoho člověka je dost neokoukaný, pilot celkově má milý, jemný humor a docela se mu daří vyhýbat se otravným klišé.

Vážně, ve chvíli, kdy došlo ke sloučení rodin a největším problémem byla basketbalová fanouškovská základna, chtěla jsem seriálu skoro až zatleskat. Situace (a možná i celé seriály), ve kterých někdo dostane nového rodiče a sourozence a s těmi se pak navzájem šíleně nenávidí, jsou tady déle než já (Krok za krokem, Popelka,…), takže když to někdo udělá jinak, překvapení je to obrovské.

Co se týče příběhu, který se v první epizodě prolíná mladším a starším obdobím (trochu i středním, ale ne tolik)… asi takhle. Celou dobu jsem měla pocit, že jsem to už někde viděla. Byl to trailer, bylo to někde jinde? A další otázka – proč mi kamarád čtyřicetiletého Alexe osobnostně přijde jako jeho nevlastní bratr?

Jestli to byl trailer, tak se jen ukazuje, jak blbé je vidět trailer před sledováním. Jestli ne, může být seriál rád za to, že jsem viděla trailer, protože takhle myslím, že mám trailerové dejavu a ne, že si tvůrci nedali moc práce s vymýšlením. Ale vážně, nechce se mi dívat na trailer, nevíte někdo, jak to tedy je?

Každopádně to není komedie, že které se budete neustále válet smíchy na zemi (i když několik hodně dobrých vtípků seriálu přiznat musím), ale ani tak alespoň mě chladnou nenechal. Za těch necelých dvaadvacet minut je to smutné, kouzelné, šílené… fajn, jak tak vzpomínám, tak to bylo vlastně hodně vtipné, ale tak kompromis –nezůstává se jen u toho.

Ano, něco je přes čáru, něco je trapné, nějaká ta klišé se najdou, ale klady výrazně převažují zápory. Snad se brzy dostanu k dalším epizodám, tohle vypadá hodně dobře.
  • hlavní hrdina
  • nápad
  • feeling seriálu
  • pár mušek se přece jen najde
90 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Me, Myself and I patřil podle traileru mezi ty lepší komedie. Tedy alespoň podle mého soudu a tak jsem byl zvědav na to, jak se pilotu zadaří.

Ale musím přiznat, že jsem trošku zklamaný. Pilot je jen prodloužený trailer, což sice není úplně hrozné a neočekávané, ale přesto to dokáže zklamat.

Nevypadá to sice úplně špatně a úplně v klidu se to dá sledovat, ale něco tomu chybí. Prostě jsem to čekal o něco lepší. Překvapilo mě, že nejhorší nebyla mladá verze hlavního hrdiny (i když slow-mo let žvejkačky byl hrozný), ale ta střední. Naopak nejvíc jsem si užil tu starší verzi, i když mi Alex a Nori neseděli na skoro spolužáky. Hrdinovi má být 65 a tak vypadá, ale Nori na ten věk nevypadá ani náhodou.

No nic, uvidím jestli druhá epizoda přidá trochu vtipu a zajímavosti, protože pokud ne, tak mi seriál za sledování stát nebude. Věřím, že to ještě může být lepší a bude to stát za to.
  • nevypadá to špatně
  • dá se to sledovat
  • může to být lepší
  • pilot je jen prodlouženej trailer
  • slow-mo let žvejkačky
  • čekal jsem to lepší
70 %
Mé hodnocení
Pajky

Další nadějnou komediální novinkou je Me, Myself & I od CBS, ničitele všeho originálního. Ano, stále jsem stanici neodpustil zrušení Limitless a BrainDead, ale to nechme stranou. Už delší dobu vychvaluju koncept tohoto seriálu, a sice vyprávění příběhu jednoho muže ve třech různých časových obdobích. Po traileru jsem váhal, zda to bude fungovat, a po pilotní epizodě jsem stále na vážkách, ale moje víra v Me, Myself & I byla naštěstí utvrzena.

Kdo by nechtěl tři fajn seriály v jednom? První linii tvoří útlé mládí hlavního hrdiny, které představuje typický rodinný sitcom. Ten víceméně funguje, jak by měl, a je velmi osvěžující vidět dva nevlastní sourozence, kteří si konstantně nejdou po krku. Ve druhé linii máme současnost v podobě komedie o rozvedeném otci s upadající kariérou, a i tato linka celkem ujde. A do třetice je tu budoucnost, v němž se postarší muž rozhodne odejít do důchodu a zanedlouho se shledává se svou láskou z dětství. Herecké výkony jsou po všech stránkách dostačující a propojení všech tří období je provedené na jedničku.

Jenže, jak už to tak bývá, humor bývá nejslabším dílkem ve skládačce. Oceňuju nenucenost, s jakou jsou vtipy ve většině případů provedené, ale v konečném důsledku je komediální stránka seriálu velmi mdlá na to, abych se upřímně zasmál. Děj je sice dostatečnou dočasnou kompenzací, ale není to nic, co by šlo dlouhodobě udržet. Snad scenáristé v příštích epizodách přijdou s něčím lepším, byla by škoda pohřbít originální komedii s potenciálem.

Suma sumárum, Me, Myself & I má za sebou chladný, ale přijatelný start. Bez delšího vysvětlování předvedl svůj koncept v akci, a přestože humor není stoprocentní, potenciál tu je a minimálně pár dalších dílů si rozhodně dopřeju. Občas scenáristé trochu moc hrajou na city, ale s trochou úsilí by to šlo vyvážit zdravou dávkou humoru.
  • koncept
  • z větší části herci
  • poměrně zajímavý děj
  • slabší humor
  • hraní na city
  • udržitelnost svěžesti formátu
70 %
Mé hodnocení
lukascoolarik

Vím, že se sezóna teprve rozjíždí, ale už teď vím, že Me, Myself and I bude figurovat na mém pomyslném žebříčku těch největších překvapení televizní sezony 2017/2018. To, co podle názvu znělo jako druhořadý sitcom klasicky bez špetky originality se nakonec vyklubalo v pravý opak. Ale popořadě…

Přiznávám, že jsem o seriálu nevěděl nic. Vůbec nic. No, a tak jsem byl od první scény značně překvapen obsazením seriálu. Kluk z TO, borec ze Saturday Night Live, a překvapuje tu i herec z těch nejcéčkovějších televizních filmů Jaleel White. Jo, úplně všichni zde podávají výborné herecké výkony (což jsem před spuštěním seriálu opravdu nečekal).

Stejně je ale tím nejlepším na seriálu jeho způsob vyprávění – inovativní kombinování tří časových rovin. Jo, měli jsme tu retrospektivní seriály, seriály, v nichž se skokem vrátilo do minulosti a postupně se mapovaly události do té doby, seriály, které to jen obrátily… Ale seriál, který by kombinoval víc než dvě časové roviny, jen tak nenajdete. A přesně to neustálé střídání tří časových rovin, které stále zvládá být přehledné a diváka zbytečně nemate, se stará o to, že tempo nikdy nezpomalí a těch 22 minut uteče rychle jako málokdy.

Vlastně mě ani nenapadá nic moc, co bych tomu mohl vytknout. Je tu sice pár nelogičností v chování, ale na sitcom jde o zcela zanedbatelné množství. Sem tam nějaký vtip nezafunguje, ale po něm následují aspoň 3 další zábavné situace. Zvládá to kombinovat komediální složku s tou dramatickou. Prostě tu funguje úplně všechno a já jsem nadšený jako z málokterého sitcomu!
  • herecké obsazení
  • geniální kombinace tří časových rovin
  • zvládnuté střídání komedie a dramatu
  • svižné tempo
90 %
Mé hodnocení
Esgalnor

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Destinytte

Destinytte

Mně se to líbí a moc! Víc než Sheldon a Good Doctor, jejichž piloty jsem viděla ve stejný den. Ta mírná(?)...
před 6 roky
Dawemandude

Dawemandude

Z komedií CBS rozhodně nejlepší novinka (škoda jen, že podle sledovanosti se dlouho neohřeje), Young Sheldon...
před 6 roky
ragelly

ragelly

Teda. Za těch 13 dílů zazněla písnička There She Goes alespoň třicetkrát, a to nepřeháním - několikrát za...
před 3 roky
Další články k tématu