5. 10. 2017

Scéna měsíce: Září 2017

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

The Good Doctor
epizoda
1×01 – Burnt Food (25. 9. 2017)
herci
Freddie Highmore (Shaun Murphy), Richard Schiff (Aaron Glassman), Tamlyn Tomita (Allegra Aoki), Hill Harper (Marcus Andrews)
scéna
Pohovor
allyska

Začala podzimní sezóna, a tudíž se mi vrátily mé seriály, především můj oblíbený Gotham. První epizoda opravdu skvělá, neboť konečně ukázala počátek Batmana. Ale i tak mě tento měsíc dostal mnohem víc jiný seriál, a to The Good Doctor. Trailer mě zaujal ihned, navíc hlavní hrdina ztvárněný Highmorem a tvůrce doktora House, to jsem se pak nemohla dočkat. Celá pilotní epizoda byla krásně zpracovaná, emocionální. Oproti Atypical, který jsem zmiňovala minulý měsíc, hlavní hrdina evidentně neměl tak příjemné dětství, bratr pro něj byl nejbližším člověk. Scéna, když je Shaun vyzván, aby řekl, proč se chtěl stát doktorem, mě chytla za srdce. Jelikož jsme předtím viděli, jak mu otec zabil milovaného králíka, což byl pro mě šok. Když ale Shaun řekne, že mu umřel před očima i bratr, to už bylo moc. Moc se těším na další díly, kde se třeba dozvíme více o jeho minulosti s ředitelem nemocnice.

Furiant

Blue Bloods (Spravedlnost v krvi)
epizoda
herci
Donnie Wahlberg (Danny Reagan), David Wilson Barnes (psycholog)
scéna
Danny mluví s psychologem
Furiant

Tentokrát jsem měl problém vybrat nějakou vhodnou scénu, jelikož mě toho v září zase tak moc neoslovilo. Naštěstí měl ke konci měsíce premiéru nový díl seriálu Blue Bloods, kde mě naprosto šokovala smrt Lindy, manželky detektiva Dannyho Reagana. Hodně se mi líbilo, že děj se v této nové epizodě odehrává až několik měsíců po smrti Lindy a je ukázáno, jak se s tím Danny vyrovnává. Tím směřuji i k vybrané scéně – Danny je u psychologa a rozebírá s ním svůj případ, smrt Lindy a jak s tím vším bojovat. I když byly už od začátku náznaky, až v tomto rozhovoru bylo poprvé za celou epizodu potvrzeno, že je Linda po smrti. Navíc se mi hodně líbil i herecký um Donnieho Wahlberga, který truchlícího manžela ztvárnil opravdu skvěle.

Gabik.029

Grey's Anatomy (Chirurgové)
epizoda
herci
Kevin McKidd (Owen Hunt), Abigail Spencer (Megan Hunt)
scéna
Meganin vtípek
gabik.029

Tak tento měsíc jsem měla s výběrem scény hodně velký problém, jelikož mě žádná až tak neoslovila, přitom seriálů se vysílalo poměrně dost. Nakonec mě zachránila tato momentka, která mě během sledování premiéry nové série Grey's Anatomy pobavila hned na úvod. Věděli jsme, že se Megan vrátí zpět ke své rodině po letech strávených v zajetí a myslím, že jsem nebyla jediná, kdo čekal, že na tom nebude psychicky zrovna nejlépe. Proto jsem byla příjemně překvapena a vlastně i šokována (ale v dobrém), když si hned ve své první scéně neodpustila malý vtípek. Záchranáři ji vyvezli na nosítkách a Owen se na ni díval, sám očekávajíc to nejhorší. Když se ho zeptala Kdo jste?, jeho svět se zhroutil, což mu Megan vyčetla z tváře, začala se smát a sdělila mu, že si z něj prostě musela vystřelit. Poté samozřejmě následovalo zasloužené sourozenecké objetí.

lukascoolarik

Twin Peaks (Městečko Twin Peaks)
epizoda
herci
Kyle MacLachlan (Dale Cooper), Sheryl Lee (Carrie Page), Mary Reber (Alice Tremond)
scéna
Který je to rok?
lukascoolarik

Už třetí měsíc v řadě volím scénu z Twin Peaks, tentokrát jde o samotný závěr třetí a možná i poslední série. Dale Cooper, chcete-li Richard, a Carrie Page, chcete-li Laura Palmerová, zaklepou na dveře domu Palmerových, který ale nyní vlastní někdo úplně jiný, kdo o Lauře ani rodině Palmerových nikdy neslyšel. Cooper a Carrie zmateně odchází a divák žasne nad tím, jak ty nekonečné minuty záběrů z tiché cesty autem, vlastně nikam nevedly. Cooper ztvrzuje své zoufalství otázkou: „Který je to rok?“, načež Carrie uslyší hlas Sarah Palmerové křičící jméno Laura. Vše končí ikonickým výkřikem Carrie/Laury a zhasnutím světel v domě. Během závěrečných titulků pak v pozadí vidíme scénu, v níž Laura šeptá Cooperovi v Černém vigvamu cosi do ucha. David Lynch a Mark Frost tak potvrzují, že Twin Peaks patří jim, že všechny otázky nikdy nebudou zodpovězeny a že jednoznačný a uzavřený konec není něco, co si seriál formátu Twin Peaks zaslouží. Ten nejkrásnější sen a ta nejhorší noční můra dohromady končí.

Pajky

Chicago Fire
epizoda
herci
Jesse Spencer (Matthew Casey) a Eamonn Walker (Wallace Boden)
scéna
Proslov jako z pohřbu
pajky

Jeden z nejlepších seriálů, co se vysílaly v září, je Mr. Mercedes, a původně jsem si i myslel, že si vyberu jednu ze scén, které se tam odehrály, jenže pak přišla premiéra šesté řady Chicago Fire a všechno je jinak. A není to kvůli tomu, že by ta scéna byla nějak skvělá, ale spíš hlavně proto, jakou vyvolala reakci na twitteru a sociálních sítích. Závěr páté řady opět skončil napínavě a vypadalo to, že několik hrdinných hasičů při zásahu zemře, jenže na rozluštění se čekalo až do teď. Přes léto showrunner seriálu přilil olej do ohně, když fanouškům řekl „Připravte se na ztrátu jedné z hlavních postav.“ A tak se spousta fanoušků právem začala obávat o život Matta Caseyho. Jeho postava totiž stihla říct své lásce sbohem a i začátek nové epizody pro něho nevypadal dobře. Snažil se zachránit si život, ale když ho kolegové našli, tak nebyl při vědomí. Prostřih na logo seriálu a hurá na onu vzpomínanou scénu. Velitel Boden stojí na pódiu, kde je obrovská fotka Caseyho, celá jednotka je nastoupená a manželka v černém. Boden spouští svou řeč, která zní jako óda na padlého hrdinu. Když tu najednou přivolává Caseyho na pódium pro vyznamenání. To spoustu lidí odrovnalo.


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Tempy

Tempy

Tak myslím, že jedna scéna na říjen je už po dnešku jasná! #Outlander :D
před 6 roky
Kahlan

Kahlan

asi tak »SPOILER«
před 6 roky
Lill

Lill

Tak s Chicago Fire absolútne nesúhlasím. Neviem, čo sa s tvorcami seriálu stalo po zabití Shay,...
před 6 roky
Další články k tématu