7. 11. 2017

Novinka pod lupou: Kevin (Probably) Saves the World (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Kevin (Probably) Saves the World
Žánr Drama / Komedie / Fantasy
Stanice ABC
Premiéra 3. 10. 2017
Vysílání úterý 22:00
Délka pilotu 43 minut
Předskokan The Mayor
Konkurence NCIS: New Orleans (CBS), Law and Order: True Crime + později Chicago Med (NBC)
Tipovačka 82 % lidí, stejně jako všechny týmy kromě Edny a optimistů, tipují zrušení

O čem to je?

Kevin je typický povaleč. Nevšímá si nikoho kolem sebe, neustále jen lituje svůj mizerný život. Vše se ale od základu změní ve chvíli, kdy v jeho blízkosti spadne meteorit. Kevin se ho dotkne a dostane ránu, po které začne svět vnímat jinýma očima. Zjeví se mu anděl, který ho vede po nové cestě porozumění a soucitu. Jeho úkol, který mu podle anděla dal sám Bůh, ale nebude jednoduchý. Kevin totiž musí zachránit lidstvo před zkázou.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Proč? Proč vyměnili jediný prvek, který se mi v pilotu líbil? Během léta došlo k přeobsazení Cristely v roli strážného anděla hlavního hrdiny. Tato herečka měla správný náboj, pořádnou dávku sarkasmu, skvěle s ním ladila. Místo ní přišla jiná, která zvolila spíše soucitný, poklidný a trpělivý přístup k hlavnímu hrdinovi, a musím říct, že mě tím děsně štvala. Nemá žádný náboj, je naprosto nezajímavá, s Kevinem jí to nesedne, prostě šeď a nuda. Kdyby tam zůstala Cristela, kterou jsme viděli v původním květnovém traileru, měl by můj názor alespoň nějaké plusové body. Takhle ale vážně nevím, jaké klady vymyslím.

Na seriál se koukat dá. Není to tak, že by vám rval oči a uši a vy jste šli raději do práce, psát úkoly, učit se nebo umývat nádobí, jen abyste na to nemuseli koukat. Pro mnohé určitě bude dobrou oddychovkou, u které se nemusí přemýšlet. Na druhou stranu vám ale vůbec nic nedá. Je to milé, klišovitě dojemné, ale to je tak všechno. Rozhodně si myslím, že najdete na každý prst dva další seriály, které vás zaujmou víc a jejich sledování budete o poznání více prožívat.

Kevin si hodně hraje s náboženstvím. Není to ale vysloveně fanatické, dotýká se ho tak jemně, nenuceně, že mi to jakožto ateistce nevadilo. Nejsem nijak vybíravá, ale asi by mě nebavilo koukat na náboženské fanatiky. Tohle rozhodně není ten případ, i když přítomnost nějaké vyšší síly tam cítíte o dost víc než jen z přítomnosti anděla.

Herecky je seriál zvládnutý obstojně. Nechybí zde pár opravdových hvězd, které by mohly táhnout. Ale scénář není dostatečně hlubokomyslný a detailní, aby jejich herecký um mohl úplně vyniknout. Ovšem na Velké pětce nemůžete ani čekat nic jiného, to jsou potom již výjimky potvrzující pravidlo, např. Hannibal.

Budu koukat dál? Jelikož to vypadá, že to po první řadě zruší, tak myslím, že ta jedna série mi ve watchlistu tolik překážet nebude a někdy se k ní dostanu.
  • milé, dobrá atmosféra
  • pár vtipných momentů
  • odlehčené drama
  • průměrné postavy
  • anděl nemá s hrdinou žádnou chemii
  • rozhodně žádný světoborný scénář
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Ať už má tenhle seriál jakýkoliv název, nezakryje tím, jak neuvěřitelně směšně už od začátku vypadá. Podle traileru vypadal seriál hodně divně, podle pilotní epizody vypadá snad ještě divněji.

Když tenhle seriál člověk bere vážně, překvapí ho, kolik pohoršených výrazů jeho obličej vlastně zvládá. Protože tohle je špatně snad ve všech ohledech. Tudíž pokud chce člověk sledování přežít, musí to brát stokrát víc jako komedii než jako tvůrci.

A co by čert nechtěl, pak je to vlastně docela dobré. Teda ne dobré, je to hrozně smutně marné, ale takovým tím způsobem, že se u toho (nebo tomu?) fakt dobře směje. Jako třeba návštěva jehovistů. Jen si to představte, o kolik procent lepší dojem se potom dá získat, když to bere jako jednu velkou srandu! To je divné přirovnání, že? Ale řeší to vlastně ještě někdo u seriálu, který byl i tak divnější?

Ale asi bych měla na pravou míru uvést, proč je ten seriál tak divný, ať si rozumíme. Víte, tenhle seriál je prostě pozitivnější než všechny motivační citáty na všech sociálních sítích dohromady a HIV test Charlieho Sheena. Ehm, pardon. Ale vážně, dokonce i místo pro písničku od Rachel Platten se najde!

Zkrátka a prostě, tohle je tak pitomé, že to nedokážu brát vážně. Všechno, co jsem už říkala, plus je to navíc tak divně sladké, že jsem z toho asi dostala cukrovku. A navíc je to hloupé. Mé temné já se u toho ovšem velmi temným způsobem bavilo. Stačí zvolit správný úhel pohledu.
  • je to opravdu zábavné (asi ne schválně)
  • je to hrozné
  • člověk dostane cukrovku
  • téma
60 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
ragelly

ragelly

Osobně mám v záloze 2× 30 % a jednu desítku :D A pak pár solidních 70 a 80. Zatím jsem docela...
před 6 roky
Dawemandude

Dawemandude

Taky mě překvapilo, že to neni tak špatné jak jsem očekával, naopak se to stalo mým guilty pleasure a vždy...
před 6 roky
Franki

Franki

ta co byla v traileru byla lepsi, ale bohužel ji přeobsadili. je to prastené, ale má to své chvilky,...
před 6 roky
Další články k tématu