22. 10. 2017

Novinka pod lupou: White Famous (Showtime)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název White Famous
Žánr Komedie
Stanice Showtime
Premiéra 15. 10. 2017
Vysílání neděle 22:00
Délka pilotu 32 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Tom Kapinos
Herci Jay Pharoah

O čem to je?

Mladý černošský komik se chce dostat na vrchol. Musí se však vypořádávat s rasismem protkaném Hollywoodem a jeho slavnými bílými obyvateli.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Pamatujete si ještě na tu katastrofu, která si říká Dear White People? Já bohužel ano. White Famous už mi mělo podle názvu napovědět, že to bude to samé v bledě modrém. Naivně jsem se do toho ale pustila bez jakýchkoliv předsudků. Nicméně hned na začátku jsem se přesvědčila, že tohle je další ze seriálů, který prostě nebude pro nás, trapné, nechápající a rasistické Evropany.

Abych vám to shrnula. Pilot má 32 minut. Ze všech dialogů, které zde zazní, je 50 % slovo motherfucker a jeho skloňování, dalších 30 % slovo rasist a zbytek jsou slova, která tvoří z těchto dvou hlavních celé věty. OK, ještě se tam hodně objevuje slovo black. Nevím, proč mají všichni černí komici tuto neovladatelnou potřebu navážet se do bělochů a obviňovat je z rasismu, když jim nedali žádný podnět.

Ještě bych to přežila, kdyby to bylo vtipné. Ale tady o vtipnou scénu nebo hlášku opravdu nezakopnete. Celou dobu si jen říkáte, co to je, proč to sleduju. Jestli je tohle rasistické urážení pro Američany zábavné, pak jde opravdu vidět, jak moc rozdílné naše světy jsou. Pilot se nikam neposouvá, celá půlhodina se nese v jedné stejné rovině, takže jen čekáte, kolik motherfuckerů a rasistů se tady ještě objeví, než začnou jet závěrečné titulky. Jediná zábava, která z tohoto seriálu plyne, by mohla být panáková hra – napijte se vždycky, když padnou tato slova. Ale je to hra opravdu pro pokročilé, pokud nechcete, aby vás odvážela záchranka kvůli otravě alkoholem.

Budu koukat dál? K tomu mě nikdo nedonutí.
  • herečka z The Last Man on Earth
  • rasismus vůči bělochům
  • bez vtipu
  • mužská verze Dear White People
  • „bohatý“ slovník složený ze slov motherfucker a rasist
10 %
Mé hodnocení
ragelly

Pár komedií s Afroameričany v hlavní roli jsme tu poslední dobou měli – Marlona, seriál The Mayor,… Pár dalších jich v televizi ještě běží, „menšiny“ prostě dostávají slovo. Většinou jsou podobné seriály pro diváka, pro kterého nejsou primárně určeny, docela utrpením. Výjimky se najdou, obě jmenované novinky si mě z mé strany naprosto nedobrovolně získaly.

Bohužel White Famous se zasekl až příliš hluboko v dětinskosti. Když se seriál snaží o humor, drží se starého známého pravidla „čím nechutnější, tím vtipnější“. Takže pokud nejsou snahy o vtipy zrovna nudné, jsou takové, že nejde nepřemýšlet nad tím, co asi donutilo herce v tomhle hrát. Teď co je horší – tohle nebo hrát v dámských šatech? To je taková narážka na pilot, JamieFoxx se tu producíruje v sukni a hlavní hrdina se čertí, že v šatech hrát nechce, ale to je jen tak mimo.

Upřímně, po tomhle období, kdy se seriál snažil být vtipný, jsem si i přes relativně zajímavě pojatou první půlminutu, co tak hrozného jsem udělala, že mě někdo (stanice, která tohle vytvořila, ragelly, která si všimla, že tohle existuje,…) tak krutě trestá.

Jenže překvapení, jakmile seriál byť jen lehounce zvážní, situace se zlepší o sto procent. Jakmile hlavní hrdina představí svou rodinu, z nechutnosti přesídlí na lehkou rodinnou komedií, která mu sedí podstatně více a potenciál v ní rozhodně má.

I přes tyhle nadějné okamžiky ovšem White Famous podle mě cenu sledovat nemá. Bylo by totiž dost bláhové si myslet, že seriál najednou upustí od zdrojů laciné zábavy jménem „někdo-si-to-tu-rozdává“ či „dohadujeme-se-jestli-je-někdo-rasista-nebo-ne“. Je to přežitelné, ale za ten čas to nestojí.
  • prvky rodinné komedie
  • trapný humor
  • vtipy, divnost
  • je to vlastně dost nepochopitelné
30 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nás motivuj sdílením! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako kdybys mě donutila sledovat tohle, skočila bych z o trochu nižšího srázu, než kdybys mě donutila...
před 6 roky
ragelly

ragelly

Takový diktátor nejsem, nenutila bych to ani svému nejhoršímu nepříteli.
před 6 roky
Tulrika

Tulrika

Dear White People mi stačilo. Nic podobného nechci vidět. To si raději sedřu mozek drátěnkou.
před 6 roky
Další články k tématu