30. 12. 2017

Novinka pod lupou: The Letdown (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název The Letdown
Žánr Komedie
Stanice ABC (Austrálie)
Premiéra 25. 10. 2017
Vysílání středa 21:30
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Audrey je rozhodnutá, že nechce být pouze matka. Nechce, aby jí mateřství definovalo a utvářelo celou její osobnost, jak to vídává u ostatních žen. Teoreticky to je snadný úkol. Prakticky? Její prací posedlý manžel, sebestředná matka a křupanská nejlepší kamarádka z tohoto předsevzetí dělají nesplnitelný úkol.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Seriál, který mi připomněl, proč nechci děti. Nikdy jsem nebyla mateřský typ a všichni mi říkali, že se to změní. Pomalu mi táhne na třicítku a pořád nic. Líbí se mi takové ty hlášky na čiličili, které mi dávají naději, že nejsem tak nenormální, jak jsem si vždycky myslela, když mi malé děti nepřijdou roztomilé. No ale to je jen taková vsuvka k Letdown, který sleduje jednu čerstvou maminu.

Seriál je totiž sice komedie, ale je vykreslen tak, jako by pro ní její skvělý život skončil v momentě, kdy se musela začít starat o dítě. Je to vtipné, ale pro mě až strašidelně uvěřitelné. Přesně takhle si představuju sebe a to mě děsí, protože tahle ženská je vážně „hot mess“ – jak se to překládá?

Ale jak říkám, zábavný pilot byl, občas jsem se dokonce zasmála i nahlas. Představitelka hlavní role je docela sympatická a za pomoci chytrého scénáře dobře kontrastuje vůči ostatním uhlazeným paničkám, které mají život naprosto pod kontrolou. Nejsem si jistá, jak dlouho se téma dá natahovat, ale ony ty australské nebo britské seriály stejně nebývají extra dlouhé, takže by teoreticky přiměřená zábava mohla vydržet po celou sérii.

Přesto mi přijde, že seriálu chybí jaká si jiskra, která by vás nutila sledovat dál. Pro čerstvé rodiče by mohlo jít o zábavnou podívanou a ujištění se, že na tom pořád ještě nejste tak hrozně, jak si mnohdy myslíte. Ale např. mladší diváci asi budou seriálovou zábavu hledat trošku někde jinde.
  • některé vtipy a situace jsou povedené
  • příjemné tempo
  • nic extra vyjímečného
  • asi spíše jen pro starší publikum
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Opakuju to neustále, řeknu to znova, autorské komedie jsou většinou jedno velké neštěstí. Vtipné sice připadají přesně dvěma skupinám lidí, ale to není žádná hitparáda, vzhledem k tomu, že první skupinou jsou autoři seriálu a druhou kritici. Takže paráda, seriál obdrží milion cen, ale vlastně se na něj nedá moc dívat. Yey!

The Letdown autorský rozhodně je, ale sledovat se dá. Jestli jsou z něj ale kritici „nadržení“, to upřímně nevím, hledat jsem se to nesnažila, pardon. V tomhle jsem egocentrická, takže zpátky ke mně. Naprosto nesobecky samozřejmě. Ach jo, co to píšu, raději dál.

Každopádně, jak jsem už nakousla, The Letdown je překvapivě sledovatelné. Není to prvoplánová komedie, která skutečně dělá vtipy, zábavná je na tom leda ta tragická upřímnost a krutost, kdy je vám hlavní hrdinky tak nějak líto a jako velice zlí lidé se smějete tomu, jak moc hlavní hrdinka nic nezvládá.

Velice příjemné je, že na rozdíl od zbytku podobných komedií The Letdown nepůsobí nijak nepřirozeně a vlastně je dost uvěřitelný. Úplně si dokážu představit všechny ty „dokonalé“ matky a naprosto reálně si dokážu představit ten pocit, že člověk prostě úplně všechno dělá špatně a upřímně nechápe, jak to sakra zvládají ostatní.

The Letdown si nezakládá na slavném obsazení nebo tak něčem (z obsazení mi byla povědomá jedna herečka, která se podle mě nedávno objevila v Sisters), celkově se jedná spíš o průměr, který zas tak moc nezaujme, ale ta realita je podána hodně dobře, to ne že ne.
  • hlavní hrdinka a její pocity
  • je to přežitelná autorská komedie
  • když pomineme tyhle emoce, nic moc jiného zajímavého vlastně nezbývá
60 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
zip

zip

Jako čerstvou mámu 40ti denního miminka mne ten seriál neoslovil,nedodívala jsem se ani do konce. To je...
před 6 roky
Nira

Nira

Začátkem roku jsem mrkla na Workin' Moms, abych si osvěžila paměť, ale moc mě to nechytlo. Tohle taky...
před 6 roky
Další články k tématu