4. 11. 2017

Novinka pod lupou: Taxikář (Playtvak)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Taxikář
Žánr Komedie
Stanice Playtvak
Premiéra 1. 11. 2017
Délka pilotu 11 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Bohuslav Vaněk (scénář)
Herci Václav Kopta

O čem to je?

Dějová linka příběhu se odehrává ještě před seriálem Single Lady. Otec Sabiny Karel se po 36 letech vrací z emigrace do České republiky. Nedobrovolně, shodou náhod, se stává taxikářem a během jedné noci proniká do života více či méně bizarních lidí, se kterými prožívá jejich strasti.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Třetí Playtvak a potřetí trefa do černého. Pilot má příjemných 11 minut a uteče jako voda, ani se nestihnete rozkoukat. No a na jeho konci jste tak pobavení a pozitivně naladění, že byste si nejraději pustili další díl, nebo ideálně celou sérii (bohužel, máte smůlu, stejně jako já).

Hlavní hrdina je perfektní. U Single Lady jsem se zatím nedostala dál než za první dva díly, takže nevím, jak moc jsme Koptu jako taxikáře v původním seriálu viděli. Pilot jsem si ale teď proklikala znovu a už zde měl parádní scénu, takže se vůbec nedivím, že dostal vlastní seriál. Je to navíc důkaz, že dobrou zábavu si užijete i s jedinou postavou a jejími „hosty“ – zákazníky v taxíku.

Už v těch několika minutách se objeví nespočet hlášek, pobavila mě třeba „Ty jseš fakt debil, ty debile!“, ale je jich tam opravdu hodně. Co se týče příběhu, ten se prozatím nestihl pořádně rozjet, nevíme, co se vlastně stalo, ale upřímně to vůbec nevadí. Tohle není seriál, který by měl těžit na příběhu. Jeho hlavním úkolem je pobavit, což se bude dít tím, že do taxíku budou nastupovat různí zákazníci (podobně jako u Single Man to jsou různé ženy na prvním rande). Možnosti jsou téměř neomezené, stejně jako potenciál seriálu.

Budu koukat dál? Rozhodně mám v plánu všechny tři Playtvaky, výborná práce.
  • Kopta
  • spousta humoru
  • hlášky
  • strašně rychle to uteče a nemáte další díl
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Playtvak má na svém kontě zatím tři seriály. Single Lady, Single Mana a právě Taxikáře. Zatímco druhý jsem se rozhodla brát jako pseudospin-off prvního, protože natočit tři seriály a dva pojmenovat takhle podobně si prostě nezaslouží nic jiného, Taxikář má status spin-offu doopravdy, a dokonce ani není přiřazený mnou!

Hned na začátku musím sama za sebe říct, že jsem ráda, že tenhle spin-off vznikl. Dosud jsem se nedostala k dokoukání Single Lady (i když to by neměl být vzhledem k délce epizod, takže až se mi bude chtít, nejspíš bude stačit tak hodinka), ale i tak jsem kromě těch prvních dvou epizod, které jsem sledovala kvůli NPL, zastihla zrovna na Óčku jednu další – tu poslední. Tudíž vím, jak to dopadlo. A i když mi postava taxikáře připadala hodně zajímavá už předtím, závěřečné odhalení posunulo její potenciál ještě výš.

Už u Single Mana jsem říkala, že se stanice od dob Single Lady hodně zlepšila, ale u Taxikáře je to vidět obzvlášť – přece jen se jedná o to samé, jen z jiného pohledu. Každopádně pokrok je znát, seriál je takový „dospělejší“, nemá ústřední skladbu (ne že by ústřední skladby byly špatnou věcí, ale u Single Lady to dopadlo vážně špatně), seriál sice kleje, ale tak nějak s grácií, a vyhýbá se zbytečným klišé (Sabinin ochlastoživot byl hodně velkým klišé a také něčím, co seriálu docela škodilo).

Upřímně netuším, zda je to tím, že jsem si z nějakého jistě velmi logického důvodu pustila Taxikáře ve tři čtvrtě na tři ráno, ale opravdu výborně jsem se bavila. Hlavně od chvíle, kdy pominul úvod a ztratil se Franta seriál nabral opravdové grády, zákazník v podobě Pavláska byl skvělý a závěrečný hovor s centrálou mě rozesmál tak, až jsem se začala bát o své psychické zdraví.

A také mě dost naštval, protože takhle vyděšeně jsem na nabídku „Přehrát znovu“ nekoukala už dlouho. Za mě se Taxikář rozjel výborně, rozhodně koukám dál.
  • taxikář, který měl potenciál už v Single Lady
  • je to opravdu vtipné
  • je to dobře napsané
  • potenciál v podobě „hostů“
90 %
Mé hodnocení
Drunk_Queen

Máme tu spin-off od Single Lady a je jasné, že se musí točit okolo nejlepší vedlejší postavy prvního seriálu z produkce playtvak.cz. Konečně se dovíme, jak se Kopta stal taxikářem. Co si budeme povídat. Kopta exceluje od první scény do poslední. Blbé je, že ty scény jsou už od začátku nic moc.Ovšem pořád to je lepší než Single Man a díky tomu, že už víme (nebo alespoň ti, co viděli Single Lady), kam to všechno směřuje, tak se tomu dá mnohé odpustit. Včetně Pavláska, který by měl mít zakázáno hrát vážné role, protože to prostě není nic pro něj. Vzhledem k tomu, že půlka pilotu byla právě o Pavláskovi, tak to celý pilot podkopává a člověk zapomene i na tu lepší část s Karlem Zimou. Ale na rozjezd dobré.

  • Kopta
  • víme, kam to směřuje
  • nelogické postavy
  • Pavlásek ve vážné roli
40 %
Mé hodnocení
Fruiko

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Romix

Romix

Tak opravit, rád bych tu výzvu konečně dotlačil do konce a moc mi už nechybí :)
před 6 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Radši ani nechci vědět, jak dlouho už neodškrtávám, protože mě to nebaví a stejně se to neposouvá :/ :D.
před 6 roky
milosh

milosh

Na Taxikáře jsem se těšil, protože obě předchozí Plejtvákoviny mě zaujaly a Koptova postava byla v SL...
před 6 roky
Další články k tématu