4. 11. 2017

Scéna měsíce: Říjen 2017

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Lucifer
epizoda
herci
Tom Ellis (Lucifer Morningstar), Lauren German (Chloe Decker), Kevin Alejandro (Dan Espinoza), Aimee Garcia (Ella Lopez), Tom Welling (Marcus Pierce)
scéna
Jsem nadporučík Marcus Pierce
allyska

Na novou řadu Lucifera jsem se těšila o to víc po zjištění, že si ho pro svůj návrat na televizní obrazovky zvolil Tom Welling. Toho jsem léta po škole sledovala jako Clarka Kenta s neustále přitroublým výrazem. I přes velká očekávání mě scéna s jeho představením vůbec nezklamala, právě naopak. Parádní písničkou byl podkreslený jeho příchod, pak se stroze přivítal s celým okrskem a skvěle setřel Espinozu. Třešničkou na dortu byla slovní přestřelka s Luciferem, to jsem si říkala, kdo bude následující společné scény ten, koho budu hltat víc. Ani Chloe nebyla ušetřena Piercových uštěpačných slov. Tam tedy doufám ve vývoj úplně jiným směrem. Každopádně jsem zvědavá na odhalení jeho minulosti, vypadá to, že ani ve třetí řadě by seriál nemusel ztrácet dech.

A.R.G.U.S.

American Horror Story
herci
Kai Anderson (Evan Peters), Alison Pill (Ivy Mayfair-Richards), Billie Lourd (Winter Anderson), Billy Eichner (Harrison Wilton), Adina Porter (Beverly Hope) a Frances Conroy (Bebe Babbitt)
scéna
Všechno je jinak
A.R.G.U.S.

Letošní start nové série AHS mě zprvu moc nezaujal, naštěstí se po pár epizodách výrazně zvedla kvalita a zase jde o parádní jízdu. Kaiův plán vyšel a on získal místo v radě. Ale moc ho zaslepila a ve svém kultu začal dávat přednost mužům a ženy odsunul na vedlejší kolej. Ty si poté najde Bebe Babbit, bývalá členka vraždícího ženského kultu. Řekne jim, že si to nesmí nechat líbit. Společně se rozhodnou pro radikální krok. Jejich cílem se stane Billy Eichne, kterého zabijí. Beverly s úsměvem natočí reportáž o tom, jak se našlo jeho tělo. Vidět poté Kaiův výraz bylo velmi uspokojující. Vše se ale obrátí naruby, když spatříme, že vedle něj sedí Bebe. Tímhle nám Kai zase dokázal, jaký je mistrný manipulátor. Už se nemůžu dočkat vysvětlení, co tím sleduje.

Furiant

Ray Donovan
epizoda
5×08 – Horses (1. 10. 2017)
herci
Paula Malcomson (Abby Donovan), Kerris Dorsey (Bridget Donovan), Eddie Marsan (Terry Donovan)
scéna
Smrt Abby
Furiant

Musím se přiznat, že tentokrát jsem o scéně měsíce měl na 99 % rozhodnuto už hned na začátku října. Hodně mě totiž dostala scéna z osmé epizody páté série seriálu Ray Donovan, kdy se Abby rozhodla neprodlužovat svoje trápení s nevyléčitelnou rakovinou a ukončit svůj život za vlastních podmínek. S tím jí nakonec pomohla její dcera Bridget a bratr Raye, Terry, který i přes počáteční odmítnutí nakonec sehnal prášky. Byla to dost silná scéna, která mě celkem vzala. Že Abby zemřela bylo jasné už z prvního dílu této řady, ale překvapilo mě, že scenáristé měli kuráž tam její smrt ukázat zrovna tímto způsobem. Myslím si, že představitelka Abby, herečka Paula Malcomson, by si za pátou sérii zasloužila alespoň Emmy.

lukascoolarik

Halt and Catch Fire (PC Rebelové)
epizoda
4×10 – Ten of Swords (14. 10. 2017)
herci
Lee Pace (Joe MacMillan)
scéna
Na úvod se chci na něco zeptat
lukascoolarik

Pokud jde o finále Halt and Catch Fire, měl jsem vysoká očekávání, protože tvůrci se závěrem každé předchozí řady dokázali, že mají schopnost skvěle uzavírat příběhy, aniž by za nimi udělali definitivní tečku. Ze závěrečných dvou epizod bych mohl vypíchnout hned několik scén, ale nemůžu si pomoct a musím vybrat tu úplně poslední v rámci celého seriálu. Joe byl na konci poněkud upozaděn, aby prostor, zcela zaslouženě, dostaly Donna s Cameron, ale v posledních minutách se vrátil, aby dal své sbohem. Po delší době se Lee Pace ohákl do skvěle padnoucího obleku a divákům bylo postupně odhaleno, že Joe se dal na učitelskou dráhu. Ve svých posledních slovech žáky osloví stejnou otázkou, jakou na začátku seriálu oslovil třídu, v níž seděla i Cameron. To vše za doprovodu výborné a skvěle padnoucí písně Solsbury Hill od Petera Gabriela. Budeš mi chybět, Halt and Catch Fire.

Pajky

Stranger Things
herci
Winona Ryder (Joyce Byers), David Harbour (Jim Hopper), Finn Wolfhard (Mike Wheeler), Charlie Heaton (Jonathan Byers), Natalia Dyer (Nancy Wheeler), Gaten Matarazzo (Dustin Henderson),,Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair), Joe Keery (Steve Harrington), Sadie Sink (Max) a Millie Bobby Brown (Eleven)
scéna
Smyčka se stahuje a demodog letí oknem
pajky

V říjnu to ani moc nebyla otázka, kde se ta scéna objeví, ale v které epizodě bude. Na konci října totiž přišla dlouho očekávaná druhá série Stranger Things. I když musím uznat, že několik rozhovorů v Mindhunterovi se mi taky velice zamlouvalo. Jenže Stranger Things jsou přeci jen jiná liga a já se musel vybírat, co nakonec zvolím. Mohl jsem vybrat nějakou vtipnější, která neprozrazuje moc děje – například Dustina v hokejové výstroji, jenže nakonec to nešlo. Nejradši bych zvolil celou epizodu osm. Bob Newby, superhero, zaslouží alespoň zmínku, ale ta úplně nejlepší přišla v závěru. Celá parta se ukrývá u Byersů doma a začíná se stahovat smyčka, rozděluje se snaha o obranu a přichází čekání na útok od demodogů. Najednou jeden z nich proletí oknem do baráku a zůstane ležet na zemi. Hooper kontroluje, jestli je skutečně mrtvý, a v tom se začínají otevírat dveře… To rozhodně stojí za to, jen se podívejte.


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
imfine

imfine

Výborná scéna ve Stranger Things, ale k zapamatování je jich během celé série více
před 6 roky
Timshel

Timshel

Než jsem rozklikla článek, rozhodovala jsem se mezi dvěma scénama ze Stranger Things. Jedna z nich je...
před 6 roky
hadonos

hadonos

Tak za mě je to rozhodně scéna ze Stranger things a to konkrétně hrdinstvi a smrt Boba...
před 6 roky
Další články k tématu