17. 12. 2017

S lupou do historie: Melissa & Joey

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme také rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Melissa & Joey 1×01: Pilot?

Medailónek

Název: Melissa & Joey (Melissa a Joey)
Žánr: Komedie
Stanice: ABC Family
Vysílání: 2010–2015
Celkový počet sérií: 4
Premiéra: 17. 8. 2010
Délka pilotu: 20 minut

Kdo?

Tvůrce: David Kendall, Bob Young
Herci: Melissa Joan Hart, Joseph Lawrence, Taylor Spreitler, Nick Robinson, Christopher Rich, Matthew Lawrence, Sterling Knight, Lucy DeVito, Kevin Fonteyne, Jada Facer, Rachel G. Fox, Faith Prince

O čem to je?

Mel se stejně jako její otec věnuje politice, což jí vzhledem k různým u veřejnosti nepopulárních rozhodnutí už tak způsobuje mnoho těžkostí. Ty ale nejsou nic proti těm, které přijdou v momentě, kdy Melina sestra Meredith doplatí na neshody svého manžela se zákonem a skončí ve vězení. Meredith za sebou totiž nechala na svobodě dvě děti, syna Rydera a dceru Lennox. Ty přešly do péče právě Mel a kdysi přátelské vztahy utrpěly možná nenapravitelnou trhlinu. Domácnost Mel Burkeové je v současné době nezvladatelná a je potřeba povolat pomoc. A ta je blíž, než si kdokoliv myslí. Joe Longo pracoval pro Melina švagra, vydělal spoustu peněz. Podvody jeho šéfů ho ale nakonec připravily o všechno, a jelikož si zoufalá situace žádá zoufalé činy, Joe překonává svůj vztek a přesvědčí Mel, že je pro ni tím pravým. Tedy tou pravou. Chůvou.

Trailer

Historie očima SerialZoňáků

ragelly

Status: viděno komplet
Hodnocení celého seriálu: 70 %

Sladké a roztomilé. Melissa and Joey je výborná komedie, která své kvality ukazuje už v pilotu. Základem jsou sympatické postavy. Ani děti, ani dospěláci mi nepřišli extra otravní, vlastně už jsem si je stihla oblíbit. A to je co říct, když vezmete v úvahu, že jde v podstatě o další typický rodinný sitcom.

Nedá se ale popřít, že jde o dílo ABC Family. Vypadá to hodně podobně jako všechny ty roztomilé, leč dětinské seriály od Disneyho. Neříkám, že to je špatně, protože když se zadíváte podrobněji, jde o dospělejší kousek. Nicméně zápletka prvního dílu je opravdu hodně otřepaná a černobílá. Přesto zde najdete spoustu vtipných hlášek i celých scéna a celkově atmosféra seriálu je hodně příjemná, seriál je výbornou volbou, pokud hledáte nenáročnou a zábavnou oddychovku.

Postavy už jsem trošku nakousla v úvodu. Myslím si, že u tohoto seriálu jsou největším plusem. Je pravda, že v prvním díle jsou mnohdy tak dohnané do krajnosti, že vyznívají ploše a místy až nesympaticky. Ale při sledování jsem nikdy neměla chuť někoho z nich praštit, což je pro mě docela překvapivé a nezvyklé. I když to do tohoto názoru nepatří, musím jen na okraj říct, že jsem ráda, že se seriál dočkal tolika sezón a mohli jsme vidět vývoj dětských postav, protože se z nich stali opravdoví sympaťáci.

Na druhou stranu, když se sama sebe zeptám, co má tato komedie navíc oproti jiným sitcomům, upřímně nevím, co odpovědět. Pokud hledáte něco originálního, u čeho se skutečně budete bavit od začátku do konce a co ve vás zanechá dojem, pak asi sáhněte po něčem jiném. Melissu a Joeyho si užijete, když je budete sledovat a v podstatě nebudete ani naplno vnímat, ale jakmile seriál skončí, ihned na něj zapomenete.

+ příjemná atmosféra
+ povedené vtipy

± nemůžu se rozhoodnout, kam zařadit postavy

- ničím nevyčnívá
- lehce dětinské

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Drunk_Queen

Status: viděno komplet, dvakrát
Hodnocení celého seriálu: 100 %

Na to, že tahle rubrika už běží bezmála rok, se mi zatím nestalo mnohokrát, že bych měla hodnocený seriál komplet zhlédnut. A že bych ještě k tomu viděla film, ve kterém se hlavní dvojice objevila také. Netuším, co nastalo dřív (vzhledem k tomu, že film byl první, tak by dával smysl ten), nevím, od čeho jsem se dostala k čemu, ale už je to tak, tohle je jedna z těch lup, které znám nejlépe.

A jsem za tenhle návrat opravdu ráda. Víte, po tom hororu, co mám za sebou, jsem dneska ráda, že jsem ráda. A i když seriál znám, upřímně mě nenapadlo, že ho jenom neprotrpím, protože jsem na cokoliv prostě moc unavená a nějaká rubrika je pro mě teď přibližně poslední věcí, která mě zajímá. Pardon. Ale včerejší vytváření článku pro mě bylo opravdu něco.

Ovšem mýlila jsem se. Ať už mi bylo (nebo je) jakkoliv, tenhle seriál je natolik vlezlý, že mě donutil na to všechno zapomenout a prostě si užívat sledování. Naprostým základem jsou tu postavy, které nepůsobí nijak přehnaně a jsou sympatické – dokonce ani u dětí člověk nemá chuť vytáhnout revolver (který sice nevlastní, ale nevadí). Dočkáme se sice nějakého úvodu, ale i ten je do pilotu zasazen natolik šikovně, že se divák během sledování několikrát zasměje, epizoda utíká.

Je to milá, rodinná „slaďárna“, která je v základu vlastně úplně stejná jako všechny ty Chůvy k pohledání či Kroky za krokem (dobře, mění se rozložení a počty dětí, pohlaví,… ale chápeme se), jenže vadí to? Do podobného seriálu člověk asi nejde proto, že čeká těžkou originalitu a že už v prvních pěti minutách nepozná, jak tohle dopadne, klíčem je to, aby seriál byl výbornou oddychovkou, která pobaví a zároveň oplývá skvělou atmosférou.

To všechno Melissa s Joeym zvládají dokonale, já se navíc nedokázala udržet a hned si s obrovským úsměvem na tváři pustila pár dílů navíc. Slaďárna, která rozbíjí cukrovku svým humorem, se přece hodí vždycky. Jakákoliv.

+ postavy
+ atmosféra
+ humor

Moje hodnocení pilotu: 100 %
Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Jako malá přešla od Krtečka a Jen počkej, zajíci! rovnou ke kriminálkám a Červenému trpaslíkovi. Zanechalo to jisté následky.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
milosh

milosh

Melissu a Joeyho jsem potkal náhodou v nějakém "historickém" vánočním díle na Smíchově a...
před 6 roky
Aneyka

Aneyka

Super seriál na oddech, hodně jsem se u něj nasmála :)
před 6 roky
Leeuska

Leeuska

Tenhle seriál mě už párkrát vytáhl ze špatné nálady :-) velmi příznivá je i délka jednotlivých...
před 6 roky
Další články k tématu