11. 1. 2018

Scéna měsíce: Prosinec 2017

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Travelers
epizoda
2×12 – 001 (18. 12. 2017)
herci
Eric McCormack (Grant MacLaren), MacKenzie Porter (Marcy Warton), Jared Abrahamson (Trevor), Nesta Cooper (Carly), Reilly Dolman (Philip), Patrick Gilmore (David), J. Alex Brinson (Jeff Conniker), Ian Tracey (Ray), Jennifer Spence (Grace Day), Leah Cairns (Kathryn MacLaren)
scéna
Nesahej na mě
allyska

Druhá řada Travelers mi dělala radost, neztrácela na kvalitě. Napínavé, skvělé scény, někdy i celá epizoda, jako ta s meteoritem, ještěže byla listopadová, těžko by se mi vybíral nejlepší okamžik. V prosinci se mi moc líbilo, jak tvůrci zakomponovali Vincenta do minulosti Marcy. To je i jeden z důvodů, proč jsem vybrala samotný závěr řady, doufám, že ne celého seriálu, jako prosincovou scénu. Konečně jsme se dočkali, že se Marcy „opravila“ a s Davidem mohli být opět spolu. Ne, že by mě vyloženě překvapilo, že se to zas pokazí, ale nečekala jsem, že to bude z tohohle důvodu. Vincent z toho perfektně vybruslil a já jsem zvědavá, co bude dál. Jestli jim skepticismus 21. století pomůže nebo ne.

A.R.G.U.S.

Vikings (Vikingové)
epizoda
herci
Alexander Ludwig (Bjorn Lothbrok) a Jasper Pääkkönen (Halfdan the Black)
scéna
Nečekané odhalení
A.R.G.U.S.

Nová série Vikings mi zatím dělá jen radost. Všechny příběhové linky mě dost baví, ať jde o střet Ivara s Heahmundem, Bjornovo objevování světa, nevyhnutelný boj Lagertha s Haraldem, Floki na Islandu a dokonce i linka v Anglii. Je vidět, že seriál má stále co nabídnout, i po smrti své hlavní, velmi oblíbené postavy. Vybral jsem si scénu z Bjornovy linky, kde jsme se podívali do Afriky. Vikingové zde poznali dost odlišnou zemi od té jejich. Jsou přivítáni emírem, který je bohatě občerství a na noc jim daruje společnost. Bjorn si noc náležitě užije, když se další den ptá Halfdana na jeho dojmy, tak asi nikdo nečekal, když mu odpověděl, že ve skutečnosti nešlo o ženu. Bjornův pohled pak stál za to a aby toho nebylo málo, tak se ho s pokerovou tváří zeptá, zda to byl problém. Takhle dobře jsem se u seriálu dlouho nepobavil.

Furiant

Black Mirror (Černé zrcadlo)
epizoda
4×01 – USS Callister (29. 12. 2017)
herci
Cristin Milioti (Nanette Cole), Jimmi Simpson (Walton), Michaela Coel (Shania), Milanka Brooks (Elena Tulaska), Osy Ikhile (Nate Packer), Paul G. Raymond (Kabir Dudani)
scéna
Nanette se probudí na vesmírné lodi
Furiant

Tentokrát jsem měl velký problém zvolit nějakou scénu měsíce za prosinec. Nakonec padla volba na můj oblíbený seriál Black Mirror, a to konkrétně hned na první epizodu nové série. V ní se Nanette Cole, nová programátorka ve společnosti Callister Inc., ocitne na vesmírné lodi USS Callister, která se nachází v multiplayerové počítačové hře Infinity. Vlastně se tam ocitne její digitální kopie, kterou do hry vložil její šéf Robert Daly. Tuto scénu jsem vybral ze dvou důvodů. Tím prvním je herecké představení „matky“, ehm herečky Cristin Milioti, které se podařilo velice věrohodně ztvárnit vystrašenou a nechápající Nanette. Druhým důvodem je to, že jsme se díky této scéně vlastně poprvé dozvěděli, že jsou si ostatní postavy na vesmírné lodi vědomy toho, čím vlastně doopravdy jsou – myslel jsem si totiž, že to ostatní nebudou vědět.

lukascoolarik

Mr. Robot
epizoda
3×10 – shutdown -r (13. 12. 2017)
herci
Rami Malek (Elliot Alderson), Christian Slater (Mr. Robot)
scéna
Tým
lukascoolarik

Po celou třetí sezónu si šli Elliot a pan Robot po krku. Pracovali nezávisle na sobě ve svých vlastních světech a konstantně se navzájem sabotovali. Až v samotném závěru si oba uvědomují, že v sobě mají kus toho druhého a že by měli konečně spolupracovat. Skvěle sestříhanou závěrečnou scénu, nepočítaje tu po závěrečných titulkách, doprovází Intro od M83. Tato skladba scéně sedí nejen proto, že je obecně vzato velmi dobrá, ale taky pro svůj název. Intro neboli úvod, který je opět před námi, protože toto finále způsobilo restart, jak radí i pojmenování celé epizody. Na začátku seriálu nám Elliot představuje nepřítele, proti němuž se hodlá postavit. Tehdy to byl E(vil) Corp a nyní je to Dark Army v čele s Whiterose. A ať už bude čtvrtá řada jakákoliv, jedno je jasné – tentokrát Elliot a pan Robot potáhnou za jeden provaz.

Pajky

Doctor Who (Pán času)
epizoda
herci
Peter Capaldi (Twelfth Doctor) a Jodie Whittaker (Thirteenth Doctor)
scéna
Z Doctora se stává Doctorka
pajky

I prosinec nabídnul dostatek seriálů a scén, ze kterých se dalo vybírat. A chvíli to vypadalo, že se budu opakovat a znovu vsadím na Peaky Blinders. Hlavně proto, že jejich finále mělo grády od začátku do konce a vybrat jen jednu scénu by nebylo jednoduché. Jenže pak jsou tady Vánoce a klasický vánoční speciál Doctora Who. A ten letošní navíc přinesl scénu, o které fanoušci budou mluvit možná i několik let. Tentokrát totiž došlo na regeneraci a vůbec poprvé se z Doctora stala Doctorka, což je samo o sobě něco k zapamatování, ale nestačilo by to. Jak už to tak bývá odcházející Doctor (Capaldi) si připravil dojemnou rozlučkovou řeč a pro mě bylo těžké ho nechat odejít. A to i přesto, že se těším na to, co nová Doctorka předvede a doufám, že to bude „Brilliant“!


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Magnetky na kliknutí. 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
kjama

kjama

Přesně ty oči... :). Děkuji za super výběr fotky pro uvedení speciálu Doctora Who :). Už se nemohu dočkat...
před 6 roky
Další články k tématu