19. 1. 2018

Rok 2017 pohledem statistikofila

Kdo by neměl rád statistky! Pojďte se s námi podívat, jaký byl rok 2017 pro SerialZone v číslech.

Rok 2017 pohledem statistikofila

Rok 2018 utíká tak rychle, že tu za chvíli máme zase Vánoce. Ale ne, 2017 máme všichni jistě ještě v živé paměti. Náš poslední výroční článek nepatří ničemu jinému než našim/vašim oblíbeným statistikám. Máme za sebou další aktivní rok, v němž jsme přivítali tisíce nových uživatelů, založili celou řadu seriálů a epizod, napsali články, doplnili hudbu, zajímavosti, údaje o osobnostech, rozdávali jsme vám trofeje a nespočet dalších věcí, na které jste u nás zvyklí a o které bychom vás nikdy nechtěli ochudit.

V dnešním článku se podíváme na ty nejzajímavější číselné kategorie. Hned na začátku si dovolím vyslovit přání, aby se nám rok 2018 povedl stejně dobře nebo i lépe než ten předchozí, aby naši redaktoři měli stále chuť do práce a obohacování naší databáze. Potěší nás každý váš komentář, pochvala i návrh v diskuzních fórech, ať už těch obecných, upozorňujících na chyby, nebo váš názor na seriály probírané v našich článkových rubrikách. Bavte se s námi, hledejte zde nové kamarády – stejné seriálové šílence, a dejte o nás vědět do světa. V listopadu jsme oslavili desáté narozeniny, tak ať těch kulatých zářezů na dortu ještě pár máme :-)

Uživatelé, nové návštěvy a návraty

Jsme moc rádi, že se k nám pravidelně vracíte. Přiznejte se, jak často na SerialZone chodíte? Jednou denně, nebo víckrát? Nebo si jen přijdete jednou za čas prohlédnout, co nového přibylo? Můžeme vám prozradit, že za uplynulý rok jste nám zařídili téměř 12milionovou návštěvnost! Na jednu stranu je to výborné číslo, za které jsme moc rádi. Bohužel ale také musíme přiznat, že už druhý rok po sobě jde o pokles, konkrétně o milion a půl. Pomaličku chystáme pár změn a novinek, které vás snad zaujmou a budete k nám docházet častěji, ale na druhou stranu myslím, že už i teď je tu toho dost pro zábavu i seriálové vzdělávání, no ne? :-)

Každopádně zpět k číslům. Jsme rádi, že jsme v minulém roce mohli přivítat 15 208 nově registrovaných uživatelů! Tímto vás zde všechny vítám a doufám, že se vám u nás bude líbit a že se připojíte k našim anketám, soutěžím, tipovačkám a celkově doplníte naší úžasnou komunitu svými postřehy, tipy a nápady. První registrovaný uživatel se přihlásil už necelou hodinu po půlnoci, 1. ledna 2017 v 00:59:46. Naopak poslední registrovaný si založil účet na Silvestra jen těsně před půlnocí – 31. prosince 2017 ve 23:57:50. To je správný přístup, buďte s námi od Nového roku do Silvestra! Tak se nám to líbí :-)

Seriálová databáze

Během roku 2017 jsme naši databázi obohatili o 843 nových seriálových profilů i s obsahem. Když si vezmete, že novinek za rok vznikne zhruba 300, tak z toho vyplývá, že stále čerpáme i z minulosti a vyplňujeme mezery, abychom zde měli skutečně maximální rozptyl všech možných seriálů s různou zemí vzniku a různých žánrů, aby si každý fanoušek mohl vybrat to, co zrovna jemu nejvíce vyhovuje. S těmito 843 novými kousky již v naší databázi najdete celkem téměř 12 000 seriálů, konkrétně 11 828. To už je výběr, který snad musí uspokojit i toho největšího seriálového maniaka, no ne?

Mezi nejpilnější pracovité včelky co do zakládání seriálů loni patřili La.Volpe, který má bezkonkurenčně nejvíce založených seriálů, a to 268. Druhé místo patří Sajgonovi se 139 nově založenými seriály a bronzovou příčku okupuje ševča s 90 seriály.

Co se týče epizod, v loňském roce do databáze přibylo 4 104 dílů i s obsahem a kompletním hereckým obsazením. Pokud si tedy nejste jistí, jestli si seriál nebo jeho nový díl pustit, stačí si přečíst obsah a uvidíte, jestli vás zaujme. Nejaktivnějšími přidavači epizod byli v loňském roce carolos s 844 vlastními epizodami a 432 schválenými epizodami s uživatelským obsahem. Na druhém místě skončil Pajky s 589 epizodami a 9 schválenými uživatelskými obsahy. Třetí místo obsadil lukascoolarik se 413 epizodami a 13 schválenými uživatelskými obsahy.

Informační server

SerialZone v posledních letech patří mezi přední seriálové zpravodajské servery. V uplynulém roce se začaly naše články soustředit spíše na rubriky a představování nových seriálů než na samotné zpravodajské novinky ze seriálového světa. V letošním roce plánujeme mírnou změnu tohoto systému, abyste opět měli maximální přehled o castinzích, vyvíjených seriálech, objednaných pilotech a podobně. Předem vám ale nedokážu říct, kdy konkrétně tato změna nastane, proto se zatím alespoň inspirujte ke sledování seriálů našimi představovačkami Novinka pod lupou a potažmo i S lupou do historie, pokud hledáte nějaké seriály pro maraton.

Každopádně i když přísun čerstvých zpráv polevil, i tak jsme pro vás v roce 2017 napsali celkem 1 368 článků, z toho 104 velkých článků a 1 264 bleskovek. Většinu mám na svědomí já, ale činila se i Gabik.029 se 103 články a Drunk_Queen s 87 články. Zprávy o castinzích (abychom úplně nevyšli ze cviku :-) ) vám v loňském roce přinášel emJey prostřednictvím 73 bleskovek.

Zábava na SerialZone

SerialZone má nejen informační hodnotu, ale zprostředkovává vám také hodiny výborné zábavy. Kromě klasických soutěží a her, o kterých se více bavíme vždy v listopadu v narozeninových článcích, zde najdete také naše vlastní rádio, které je plné písniček známých z vašich oblíbených seriálů. Ani v této oblasti jsme v minulém roce nepolevili a do rádia jsme vložili 3 512 nových skladeb přiřazených k jednotlivým epizodám, takže hudební zábava se vám nikdy nevyčerpá.

Na konci roku jsme kromě Adventu přinesli i osobní statistiky Můj rok 2017 na SerialZone, protože kdo by nemiloval statistiky, zvlášť ty, které se týkají přímo vás osobně, že jo! O tom, jak jste si v minulém roce vedli co do počtu zhlédnutých epizod, rozkoukaných nových seriálů či napsaných příspěvků v diskuzích, se dočtete na svém profilu v záložce Můj rok.

No a v neposlední řadě musím v kategorii zábavy zmínit také náš čtvrtý sraz SZCon, který jsme pořádali k příležitosti oslavy desátých narozenin SerialZone v listopadu 2017 v Praze. Sešly se nás tam tři desítky, zahráli jsme si bowling, opět jsme se viděli se starými známými a seznámili jsme se s novými kamarády, na které už se teď těšíme, až je znovu uvidíme. Uvidíme, jestli další sraz vyjde již letos, nebo budeme čekat až do příštího roku, každopádně vás budeme zavčas informovat, abyste se mohli dostavit a stihli si i objednat tričko, které by letos dost možná mohlo mít i nový design! Ale uvidíme, jakmile něco bude připraveno, dozvíte se o tom jako první.

Akce a reakce

Během minulého roku jste se solidně činili! Zanechali jste nám v našem fóru a v diskuzích pod články nebo na profilech seriálů celkem 25 410 příspěvků! Doufám, že budete stejně upovídaní i letos, a to nejen u adventu nebo u výzvy, ale i u běžných článků, protože vaše komentáře a názory na dané seriály nás vždycky zajímají a rádi si přečteme, co na ně říkáte vy a jestli je ostatním doporučujete.

Abychom vaši aktivitu nenechali jen tak bez povšimnutí, kromě našich odpovědí (pokud teda známe odpovědi na vaše otázky) jsme vás odměňovali i prostřednictvím trofejí. V součtu jsme vám jich v roce 2017 rozdali celkem 32 667! Na to, že spousta z vás už trofeje nejen má, ale má u nich i maximální počet hvězdiček, je téměř 33 tisíc nově rozdaných skutečně solidní číslo. Takže k nám choďte dál a buďte aktivní v našich hrách, soutěžích, tipovačkách a komentujte, protože nikdy nevíte, který den zrovna natrefíte na odměny. Stále navíc platí, že za každý první komentář k článkům, který každý den napíšete, získáte kreditový bonus. Při nasbírání dostatečného množství kreditů si za ně pak můžete koupit nějaký pěkný dárek v našem Giftshopu.

Vzhůru do roku 2018

Co říct na závěr? Už toho asi mnoho nezbývá, proto jen zopakuju to, co už jsem vám psala v průběhu článku. Děkujeme moc, že tu s námi jste a pomáháte nám dosahovat tak skvělých čísel rok co rok. Doufám, že i letos budete aktivně komentovat a přidávat různé zajímavosti, seriály, obsahy a především hodnocení a názory k seriálům, aby si ostatní, kteří tyto seriály zvažují, mohli udělat lepší obrázek o tom, zda sledovat, nebo raději přejít k něčemu jinému a lepšímu.

Další díly seriálu
Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře18zobraz všech 18 příspěvků
sarhod79

sarhod79

Děkuji za článek a jsem ráda za to, že už jsem pátý rok ve vaší společnosti a zavítám sem nejméně dvakrát za...
před 6 roky
Koldik

Koldik

Perfektna praca celeho teamu a krasne cisla. Len tak dalej. Dakujeme
před 6 roky
STOUPA

STOUPA

Díky, skvělá práce.
před 6 roky
Další články k tématu