18. 3. 2019

Herci ze seriálů tehdy a teď V

Herci ze seriálů tehdy a teď V

Asi každého občas napadne, jak po letech vypadají postavy z jeho oblíbeného seriálu. Někdo zůstane u myšlenky, jiní zajdou ještě dál – zasednou a googlí. Abychom vám ušetřili práci, v našem nepravidelném fotoseriálu hledáme za vás. Dočkáte se postav z oblíbených seriálů vždy s fotkou tenkrát a nyní a dozvíte se, co jejich představitelé dělají v dnešní době.

Dnes se podíváme na dva seriály, které se vysílaly mezi lety 2007 a 2009. Oba přinesly do svých žánrů něco nového a neokoukaného a oba nakonec skončily po pouhých dvou řadách, ale přesto si dokázaly najít spoustu fanoušků.

Na doživotí se vysílal od září 2007 do dubna 2009.

Řekni, kdo tě zabil se vysílal od října 2007 do června 2009.

Inspirací byl seriál 24 hodin. Vodítka k záhadě hlavní dějové linky byla vypouštěna každých pár epizod. Tvůrci se nechali slyšet, že nemají rádi trend některých seriálů, kde máte celou dobu pocit, jakoby jste byli ztraceni a bloudili pouští.

Seriálu uškodila velká stávka scénáristů. To byl důvod, proč měla první série pouze 11 dílů, oproti plánovaným 22.

Herci Damian Lewis (Charlie) a Helen McCrory (Amanda) tvoří pár ve skutečném životě a mají spolu dvě děti.

Damiana je často vidět nejen na filmových plátnech (Princ a pruďas, Romeo & Juliet, Královna pouště), ale hlavně na televizních obrazovkách v hlavních rolích (Miliardy, Ve jménu vlasti, Wolf Hall). Angažuje se v nejrůznějších charitách a zúčastnil se charitativních zápasů ve fotbale a golfu. Je ženatý a má dvě děti.

Také Sarah nemá nouzi o filmové i seriálové nabídky. Ty filmové příliš za zmínku nestojí. Z těch seriálových naopak nesmíme zapomenout na Lovce zločinců. Je vdaná od roku 2009 a s manželem Stevem Howeym mají tři děti. S tím prvním byla těhotná už při natáčení druhé řady Na doživotí.

Adam jde celý život z role do role a nejinak tomu bylo i po skončení seriálu, i když v poslední době jsou to role spíše epizodní (Closer, Chicago: zákon ulice, Taková moderní rodinka). Byl dvakrát ženatý. S první ženou má dceru a s tou druhou syna. Kromě hraní zkusil také rádiové drama, nebo třeba režírování (Takový normální Američané":https://www.serialzone.cz/…e-americans/, Mystérium sexu).

Nijak nevyčnívá, ale přesto dál hraje. Na obrazovkách jde pouze o epizodní role (Anatomie lži, Kriminálka: Oddělení kybernetiky). Výjimkou je Ironside: Na straně zákona, kde si zahrál jednu z hlavních postav.

Ani Donal nemá nouzi o role. Seriálový diváci si ho jistě díky jeho charismatické tváři vybaví například z Gothamu, Čmuchalů, Zákonu gangu, nebo Vikingů. Je zapáleným fotbalistou, má dvě děti a společně s partnery založil dvě firmy – přepravní Aisling Trucking a dřevařskou Frison-Logue Hardwoods.

Herectvím se dál živí, i když moc nevyčnívá. Převážně jde o epizodní role, ale dost často se také vrátí na dalších pár epizod, jako v Jessica Jones, Chicago P.D., Sedmilhářky, nebo Zákon gangu.

Několik málo rolí na kontě sice má, ale jde jen o jedno-epizodní štěky, které snad ani nestojí za zmínku. Objevila se v několika televizních soutěžích, jako Allt för Sverige, kde soutěžili Američané se švédskými kořeny.

Spíše než před kamerou jí baví stát za ní. Produkuje převážně dokumentární filmy s nízkým rozpočtem – například na svůj druhý film The Mask You Live In, vybrala peníze na Kickstarteru.

Herectvím se slušně živí, i když zatím nenarazila na žádnou zásadní roli. Ve více jak jedné epizodě jste jí tak mohli vidět jen v Poslední základně, Bylo, nebylo, nebo v Nashvillu.

Na obrazovkách jeho tvář už příliš neuvidíte, naposledy v post apokalyptickém Defiance. Spíše se věnuje divadlu a muzikálovému herectví, za které již získal řadu ocenění.

Tvář Helen McCrory je poměrně známá nejen seriálovým divákům (Penny Dreadful, Doctor Who), ale především těm filmovým, ptorože propůjčila svou tvář Narcisse Malfoyové ve třech filmech s Harry Potterem. Kromě toho obdržela spoustu cen a to jak za herectví, tak také za svou básnickou sbírku.

Natočil pár filmů, ale na kontě má zatím více seriálů. Hlavní roli měl například v sitcomu Vychovávat Hope a dále se objevil v Terminátor: Příběh Sáry Conorové, nebo The Mindy Project. Je ženatý s herečkou Michelle Hurd.

Herci i seriál samotný byli nominováni na několik cen Emmy. Seriál nakonec získal tři.

Seriál byl některými kritizován a jinými naopak milován pro svou výstřednost nejen v kostýmech a dialozích, ale také díky zvoleným jasným barvám a neobvyklému použití digitálních prvků, které dotvářely pro seriál velmi neobvyklé kulisy.

Lee neměl nejmenší problém se uchytit. Další hlavní seriálovou roli získal v retro dramatu PC Rebelové. Filmových rolí bylo požehnaně a v posledních letech jste mohli Leea vidět v několka holywoodských trhácích. Za všechny třeba král Thranduil v Hobití trilogii, nebo záporák Ronan ve Strážcích galaxie. Osobní život je poněkud záhadnější. Randil se ženami i muži, ale sám sebe označuje za Queer, tedy odmítá tradiční genderové zařazení.

I pro Annu byl seriál odrazovým můstkem k dalším úspěchům. Na kontě má slušnou řádku rolí filmových (mezi jinými také Bathory), seriálových (Americká odysea, Marcella) a také divadelních. V osobním životě takové štěstí nemá. S partnerem Davidem Thewlisem se rozešla po deseti letech společného soužití, ze kterého mají dceru Gracie Ellen Mary.

Kenneth (přezdívaný Chi), vyrostl v rodině adventistů sedmého dne a původně studoval hudbu. Po skončení seriálu jde z role do role („Hawai 5–0“.https://www­.serialzone.cz/se­rial/hawaii-5–0/, Human target), i když většinou jen dělá pomocníka hlavním hrdinům a jemu samotnému se tolik prostoru nedostává.

Herečka, dabérka, spisovatelka, zpěvačka. To vše je Kristin Chenoweth. Role seriálové (Glee), filmové (Rodinný víkend) i muzikálové na Brodwayi. Napsala biografii A Little Bit Wicked: Life, Love, and Faith in Stages, nahrála několik alb a koncertuje po celých Spojených státech. Zastává se práv homosexuálů a potýká se s Ménierovou nemocí (onemocnění vnitřního ucha, způsobující závratě).

Její herecká kariéra se po skončení seriálu příliš nerozjela. Filmy natočila všeho všudy dva (Angličan v New Yorku, Overboard) a ze seriálů stojí za zmínku snad jen Mike a Molly. Nikdy se nevdala a nemá žádné děti.

Podobně jako u její seriálové sestry, ani Ellen se před kamerami už moc neobjevuje. Vlastně ještě méně než Swoosie. Živí se spíše jako muzikálová a divadelní herečka.

Potkal ho osud mnohých dětských filmových hvězd a už je o něm jen velmi málo slyšet. Podporuje několik charitativních organizací, ale herecká kariéra pro něj skončila v roce 2010, tedy rok po ukončení Pushing Daisies.

Také Sammi je na tom podobně, ale přesto stále hraje ve filmech i seriálech. Pravda, jde jen o role epizodní a filmy televizní či rovnou béčkové.

Už v době účinkování v Pushing Daisies měl nejlepší herecká léta své kariéry za sebou a tak se není ani čemu divit, že jeho následné role se dají spočítat na prstech jedné ruky.

Seriál byl zrušen po dvou sezónách kvůli neustále klesající sledovanosti.

Původně byl plánován jako spin-off Mrtví jako já.

Výraz Pushing Daisies se dá doslovně přeložit jako tlačit sedmikrásky. Je to v angličtině používaný výraz, kterým se dá vyjádřit, že je někdo po smrti. My v Čechách bychom použili podobné čichat ke kytičkám.

Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
Dadulinka

Dadulinka

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Eviik

Eviik

Pushing Daisies je naprosto neobvyklé a kouzelné svou atmosférou mezi seriály, teré jsem viděla neznám nic,...
před 5 roky
Anduska

Anduska

Týjo, Pushing Daisies už jsem neviděla tak sto let! Díky za příjemné připomenutí :))
před 5 roky
puf-muf

puf-muf

Pushing Daisies ,tak som to clé opäť pozrel.Vdaka za pripomenutie.
před 5 roky
Další články k tématu