16. 2. 2018

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně NBC

První předpovědi této sezóny jsou v závěru! Dnes se podíváme na to, jak si stojí seriály stanice NBC.

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně NBC

Předpovědi ohledně osudů seriálů Velké pětky jsou již nedílnou součástí webu SerialZone. Seriály z pěti hlavních komerčních stanic v USA sledují tisíce z vás a většinu jistě zajímá, zda se nemusí stresovat ohledně toho, jestli náhodou nesledují posledních pár epizod daného seriálu vůbec.

Stejně jako v minulých letech, i letos vám nabídneme dvoje předpovědi. Nyní si můžete přečíst ty první, které přichází v polovině sezóny. Na druhé předpovědi se můžete těšit na jaře, před samotným květnovým rozhodováním. V té době si již odbydou svou premiéru také seriály, které si stanice schovávají pro midseason, a vy tak budete mít maximální přehled o tom, jak si kdo stojí.

Dnes se podíváme na stanici NBC. Seriály rozdělíme do sedmi skupin podle toho, jak velké šance na zrušení mají. Do první kategorie zařadíme již obnovené seriály, do poslední pak ty oficiálně zrušené.

Jako již tradičně v přehledu ignorujeme reality shows, které mají ve většině případů obnovení jisté nebo už obnovené jsou.

V seznamu dále nenajdete ani stálice a novinky, které si zatím neodbyly svou premiéru. U těchto opravdu nemá smysl tipovat, protože nejsou známá žádná čísla ratingů a sledovaností. U CBS do této kategorie patří Shades of Blue, Timeless, Trial and Error, Champions, Good Girls, Reverie a Rise.

Tolik k úvodu a nyní už se můžeme ponořit do našich tipů a spekulací.

Stoprocentní jistoty

Šance na zrušení:
Prodlouženo

The Good Place
This Is Us
Will & Grace

Krátký komentář: This Is Us i v letošní sezóně dominuje sledovanosti dramat Velké pětky. Nicméně prodloužení pro třetí řadu už jsme se dočkali loni během první série, takže tady nebylo o čem přemýšlet. Stejně tak Will a Grace měli novou řadu objednanou již předem, i když tady možná stanice není tak jistá, protože po počátečních úspěších sledovanost hodně rychle spadla do průměru, kde se pohybuje jen desetinku nebo dvě nad Superstore a Good Place. Každopádně i Good Place již má novou řadu oznámenu. Seriál má každý rok méně epizod a tvůrci si je připravují důkladně předem.


Není to tak jednoznačné

Šance na zrušení:
15 %

Chicago Med
Série: 3.

Krátký komentář: Kdo by to byl řekl, že letos bude Med nejlepším ze všech Chicago seriálů. I když je nejmladší, jeho sledovanost je velmi slušná a je jen minimální šance, že by se ho stanice rozhodla zrušit.

Šance na zrušení:
25 %

Chicago P.D.
Série: 5.

Krátký komentář: Trvalo to pět let, ale konečně to vyšlo. Seriál získal syndikační dohodu a konečně začne stanici vydělávat více peněz. Nyní proto již nejsou důvody k tomu, aby se mělo v dohledné době končit. Navíc kriminálce neuškodil ani odchod Sophie Bush, takže prodloužení je téměř jisté.


Ještě si vydechněte

Šance na zrušení:
30 %

Chicago Fire
Série: 6.

Krátký komentář: Fire se letos propadl a má nejslabší čísla ze všech Chicago seriálů. Stejně jako u policejního PD, i jemu se však letos podařilo získat syndikační dohodu, a to už snad nikdo ani nedoufal po šesti letech. Každopádně pokud to nepředstavuje důvod pro prodloužení, tak už nevím, co by mělo.

Šance na zrušení:
35 %

Law and Order: Special Victims Unit
Série: 19.

Krátký komentář: Tento veterán poběží, dokud bude existovat televize. OK, jeho předchůdce skončil po dvaceti sériích, ale kdybych si mohla tipnout, SVU ho překoná. I když sledovanost letos klesla, pořád jsou tu větší adepti na zrušení.

Šance na zrušení:
35 %

Superstore
Série: 3.

Krátký komentář: NBC nemá letos mnoho komedií, ale Superstore má místo v programu jisté. Seriál si vede velmi dobře, v podstatě na úrovni Good Place nebo kousíček lépe. Navíc jde o oblíbence kritiků, takže tady se fanoušci taky nemusí bát.


Ředitel stanice je na vážkách…

Šance na zrušení:
40 %

The Blacklist
Série: 5.

Krátký komentář: Loni se zrušil Redemption, může letos přijít na řadu původní Blacklist? Spíše ne. Stanice vyniká spíše rušením novinek, pokud už má ukončit nějakého veterána, většinou to oznámí předem. U Blacklistu prozatím žádná zpráva nepřišla, takže předpokládám, že příští sezónu ho v programu opět uvidíme.

Šance na zrušení:
60 %

Blindspot
Série: 3.

Krátký komentář: Blindspot byl přesunut na páteční večer, což se samozřejmě odrazilo v jeho sledovanosti. Těžko říct, jestli se ho stanice rozhodne už zrušit, nebo ho ještě nechá v programu a pokusí se pro něj zařídit syndikaci.


Na hrobníkově vrtkavé lopatě

Šance na zrušení:
80 %

A.P. Bio
Série: 1.

Krátký komentář: U letošních novinek se stanici nedaří. Tato komedie se nesetkala s žádným ohlasem a je velmi pravděpodobné, že první řada pro něj bude zároveň i poslední. Na druhou stranu už jsme se ale loni u Taken a Great News přesvědčili, že to, co na první pohled podle sledovanosti vypadá na zcela jasné zrušení, to tak nakonec vůbec nemusí dopadnout.

Šance na zrušení:
85 %

Taken
Série: 2.

Krátký komentář: Když už je řeč o loňských překvapeních, ani po roce nechápu, do čeho se šéfové stanice bouchli do hlavy, když se rozhodli dramatu Taken dát druhou řadu. Jak se dalo předpokládat, letos (a po přesunu na pátek) došlo k ještě většímu sledovanostnímu propadu a třetí série už se seriál nedočká.


Oběma nohama v seriálovém hrobě

Šance na zrušení:
90 %

Great News
Série: 2.

Krátký komentář: To samé co Taken, jen v bledě modrém. Seriál měl jasné zrušení, přesto se nějakým zázrakem dočkal prodloužení. Letos ho stanice nasadila do silného slotu s předskokanem Will a Grace, každopádně sledovanost se i tak držela hodně u země a pokud se znovu nestane zázrak, druhá řada bude poslední.

Šance na zrušení:
90 %

The Brave
Série: 1.

Krátký komentář: Loni byl zrušen Timeless a stanice si to nakonec rozmyslela. Letos je tu The Brave s ještě horšími výsledky, takže zrušení se dá opět očekávat. Seriál navíc nemá tak hlasité fanoušky, kteří by proti tomuto rozhodnutí protestovali, takže tady šance na pokračování nejsou.

Šance na zrušení:
90 %

Law & Order: True Crime
Série: 1.

Krátký komentář: Sledovanost byla bídná, ale tady se alespoň stanice může vymlouvat na to, že jde o minisérii a pokračování nikdy v plánu nebylo. Však si počkejme na to, jak „zrušení“ tohoto seriálu v květnu zdůvodní. Pokud na něj vůbec přijde řeč, protože dost možná zůstane tato minisérie pouze v tichosti zapomenuta.


Naprosto určitě a neodvolatelně zrušené

Stanice byla natolik prozíravá, že své seriály před touto kategorií prozatím uchránila.


A jak si NBC stojí u vás?

Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Qmati

Qmati

Tady doufám v prodloužení u Blindspotu a Blacklist bude pokračovat,jak se tady předpovídá. Tak...
před 6 roky
Koldik

Koldik

Good Place je fajn, Blacklist a Blindspot je mi uz jedno, ale ak ich predlzia budem sa tesit.
před 6 roky
lukascoolarik

lukascoolarik

Doufám v prodloužení pro Superstore, závěrečnou řadu pro Blacklist a okamžité zrušení pro Blindspot....
před 6 roky
Další články k tématu