20. 3. 2018

Novinka pod lupou: Shakespeare & Hathaway (BBC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Shakespeare and Hathaway
Žánr Komedie / Krimi
Stanice BBC One
Premiéra 26. 2. 2018
Vysílání pondělí 14:15 hodin
Délka pilotu 45 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci Paul Matthew Thompson, Jude Tindall
Herci Mark Benton, Jo Joyner, Patrick Walshe McBride

O čem to je?

Bývalý detektiv Frank Hathaway nyní pracuje jako soukromý vyšetřovatel. Jednou si ho najme Luella Shakespeare, bývalá kadeřnice, která podezírá svého snoubence z nevěry. Hathaway spolu se svým asistentem Sebastianem odhalí, že její snoubenec je podvodník, nicméně žena si ho stejně vezme. Během svatební hostiny je ale její nový manžel zavražděn a hrdinka spolu s vyšetřovateli musí odhalit, co se stalo. Poté, co se jim případ podaří vyšetřit, Luella využije svůj znovu nabytý majetek a koupí Frankovu kancelář.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Hodně jednoduchý, možná až moc dětinský seriál. Popravdě, nejlepší na něm je ten ironický název, který je složením příjmení hlavních hrdinů. Jinak je to ale podobné jako Hooten and the Lady, jen se starými a nesympatickými hrdiny bez chemie. Jo a taky necestují do exotických lokací, ale jsou to soukromá očka, která vyšetřují nevěry a podvody a ojediněle se přimotají i k nějaké té vraždě.

Pokud se nemýlím, není to ani primetime seriál, nýbrž jede v Británii někdy v odpoledních hodinách. To k němu dokonale sedí. Nenajdete tady žádné napětí ani promyšlené případy; všechno je to prostě takové… pro důchodce, no. Prostě si k tomu sednout a užít si chvilku u svých oblíbených vyšetřovatelů, kteří mají zase nějaký zábavný a vtipný případ a jsou zase trošku zpestřením mezi všemi nekonečnými telenovelami a soap operami.

Pro nás, seriálové fanoušky, je to ale málo. Opravdu seriál nedokáže, čím zaujmout. Nemá nic, kvůli čemu byste se těšili na každý další díl, natož aby šlo o vhodný seriál pro maraton. I když jsem viděla jen jeden díl, docela dobře si dokážu představit, že budou všechny jako přes kopírák.

Všechno tedy závisí na tom, jestli znáte hlavní duo a jestli je chcete vidět v nových rolích. Koukala jsem, že Jo Joyner hrála v pár dílech Doctora Who. Za mě neznám ani jednoho a oba se chovají tak trapně, že rozhodně nemám ani trošku chuť pokračovat ve sledování dál. Nejsem náročný divák, ale všechno taky nedokážu strávit. Neříkám, že je to zlo všeho zla, ale prostě je to klišé, předvídatelné a nevzrušující.
  • oddychovka
  • až moc jednoduché
  • klišé, předvídatelné
  • nudné postavy
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Exredaktorka

Exredaktorka

No když jsem seriál zahlédla v novinkách, tak jsem myslela, že je to historický seriál...
před 5 roky
Další články k tématu