2. 6. 2018

Novinka pod lupou: Patrick Melrose (Showtime / Sky Atlantic)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název: Patrick Melrose
Žánr: Drama / Minisérie
Stanice: Showtime / Sky Atlantic
Premiéra: 12. května 2018
Vysílání: každý pátek
Předskokan: -
Konkurence: -
Tipovačka: –

Kdo?

Producent: Edward St. Aubyn
Herci: Benedict Cumberbatch, Holliday Grainger, Jessica Raine a Dainton Anderson

O čem to je?

Melrose je adaptace bestsellerových románů od Edwarda St. Aubyna.

Hlavním hrdinou minisérie je Patrick Melrose, aristokratický a výstředně zábavný playboy, který se uchýlí k drogám, aby vymazal z paměti dětské vzpomínky na otce, který ho zneužíval. Každý díl se bude ukazovat několik dnů z hrdinova života a bude se odehrávat a na různých lokacích – na jihu Francie v 60. letech, v New Yorku v 80. letech nebo na začátku nového tisíciletí ve Velké Británii.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Chyběl vám Sherlock a baví vás herecký projev Benedicta Cumberbatche? Tak jste nejspíš k seriálu s názvem Patrick Melrose došli stejnou cestou jako já.

Cumberbatch si tuhle roli (stejně jako pokaždé) užívá. Škoda jen, že postava Patricka Melrose je mi nesympatická a není to jeho hereckým výkonem. Neupírám tomu, že zobrazení závislosti je povedené, jenže mě už nebaví. Podobným už jsem si několikrát prošel například s Trainspottingem a fakt, že Patrick má na to, aby si mohl dovolit cokoliv, z něj dělá jen mnohem nesnesitelnější postavu.

Takže si to shrňme, Benedict Cumberbatch jako obvykle super, zobrazení závislosti fajn a postava Patricka na pěst. Takže pokud je to něco pro vás, tak hurá do toho, já další epizody vynechám…
  • Benedict Cumberbatch
  • zobrazení závislosti
  • postava Patricka
  • nic jiného než závilost
70 %
Mé hodnocení
Pajky

Tak tohle jsem nečekala. Celou tu hodinu, co pilot běžel, jsem si říkala „Co to sakra je“. Pilot je v podstatě jen jedna dlouhá zdrogovaná šílená jízda, která nemá hlavu ani patu. A to nemyslím v pozitivním slova smyslu, jako třeba že jde o seriál, který se odlišuje od zbytku. To je na jednu stranu pravda, ale na druhou stranu mi tento styl hodně vadil.

Cucumbooty je boží, to se musí přiznat. Sherlockovská mánie mě zatím zdárně míjí, znám ho jen jako Strange, ale herec tady v této roli je vážně parádní. Ani k sobě nikoho dalšího nepotřebuje, spolehlivě se mu daří vyplnit celý pilot na sólovku.

Jak říkám, problém mám se samotným příběhem. Pilot na konci vypadá, že další díly by mohly být relativně normálnější, ale nechci si dělat plané naděje. Tady tahle jízda pro mě osobně nedává vůbec žádný smysl. U Happyho nebo Legion byly ty šílenosti takové rozumnější, ale tady jsem fakt měla problém držet krok, jak se lítalo od jednoho bodu k dalšímu a vlastně nic dohromady nenavazovalo a nedávalo smysl.

Prostě na mě celá epizoda působila takovým neklidným dojmem. Nedokázala jsem se do sledování ponořit a užívat si ho, měla jsem z něj špatný pocit. A to nechci, aby se mi u seriálů stávalo. Očividně i já mám své hranice, za které už nedokážu zajít.
  • Bodysnatch Custardbath
  • nad míru šílené
40 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
šotek10

šotek10

Pilot je sice takový "zvláštní" a někoho třeba odradí, ale určitě se podívejte dál...Další díly...
před 5 roky
Pan Citron

Pan Citron

Pilot mi přišel jak díl Sherlocka bez příběhu a Watsona, ale ono je to asi hlavně tím, že on ten Cumberbatch...
před 5 roky
Koldik

Koldik

Tak zatial to mam 50:50
před 5 roky
Další články k tématu