29. 5. 2018

Seriálové osudy: Roseanne

Seriálové osudy: Roseanne

Seriálovým světem dnes otřásl jeden z největších skandálů roku. Stanice ABC zrušila chystanou jedenáctou řadu sitcomu Roseanne, který se stal v právě ukončené sezóně jejím nejsledovanějším seriálem a byl již před několika měsíci prodloužen. Nakonec se nových epizod ale přece jen nedočkáme, a přesto si za toto rozhodnutí stanice vysloužila od Hollywoodu i celého světa velký potlesk.

Důvodem zrušení jsou rasistické tweety, které publikovala tvůrkyně a herečka Roseanne Barr. „Twitterové vyjádření Roseanne je hrozné, odpudivé a jde zcela proti všem našim hodnotám. Proto jsme se rozhodli zrušit její seriál,“ uvedla ředitelka ABC Channing Dungey v oficiálním vyjádření. Na webových stránkách stanice již byly odstraněny všechny odkazy na profil seriálu.

Roseanne byla největším úspěchem sezóny 2017–18. Seriál se dočkal prodloužení po pouhé jedné odvysílané epizodě, která získala rekordní ratingy. Stanice kolem tohoto sitcomu postavila celou svou prezentaci na Upfronts, kde se mimo jiné prodávala reklama pro další sezónu.

Zrušení přichází několik hodin poté, co Roseanne oznámila, že znovu opouští Twitter. Omluvila se za své výroky vůči poradkyni bývalého prezidenta Obamy Valerie Jarrett, kterou označila za potomka „Muslimského bratrstva a Planety opic“. „Omlouvám se Valerii Jarrett a všem Američanům. Je mi upřímně líto, že jsem vytvořila špatný vtip o její politice a jejím vzhledu. Měla jsem se lépe ovládat. Odpusťte mi – můj vtip byl nepovedený.“

Krátce po zveřejnění původního Tweetu oznámila herečka Wanda Sykes svou rezignaci ze sitcomu, kde pracovala jako hlavní scenáristka a producentka. Roseanne navíc opustila i její agentura ICM Partners.

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře34zobraz všech 34 příspěvků
phoboska

phoboska

Samozrejme, človek ako Roseanne, ktorá ma za sebou dlhú históriu rasistických a urážlivých vyjadrení...
před 5 roky
sandokan555

sandokan555

Tvrdil som niekde ze konala spravne? Len hovorim ze skutocne treba pozriet ako dana osoba vyzera a po tych...
před 5 roky
Alias

Alias

Romány píšem, pretože je to vážna téma. Toto nie je že sa mi páči seriál X a nepáči seriál Y, lebo je to...
před 5 roky
Další články k tématu