4. 6. 2018

Na co koukat v létě: 2. část

Máme tu druhý díl našeho velkého letního přehledu! Pojďte se mrknout, které seriály se budou během prázdnin vysílat ve čtvrteční a páteční večery.

Na co koukat v létě: 2. část

Jak už je to v posledních letech zvykem, léto rozhodně neznamená seriálový utrum. Právě naopak, premiéru mají desítky seriálů, a to jak novinek, tak i navrátilců, kteří fanouškům nabídnou nové série. Letos se můžeme těšit na více než padesát letních seriálů, a to zcela jistě mnohé ještě nemají stanovenou premiéru, takže číslo ještě naroste! To je pořádná dávka, co říkáte?

V dnešním článku se můžete podívat na to, jaké seriály nás čekají ve čtvrteční a páteční večery. Jak jsme psali v prvním díle, streamovací služby si své zbraně nechávají až sem, což zde jde jasně vidět, především u pátečního Netflixu. Už se ale chytá i Amazon, takže o zábavu bude rozhodně postaráno.

Čtvrtek

V letní čtvrtky nás čeká hned deset seriálových premiér, z toho většina z nich se představí v prvních třech červnových týdnech, takže si po konci sezóny moc neodpočinete. Již tento týden začíná očekávaná novinka Cloak and Dagger. I když jde už asi o tisící superhrdinský seriál, pořád tento žánr neuvěřitelně silně táhne. Tentokrát se do vod hrdinů ponoří kabelovka Freeform. Ve stejný den se na CMT vrací se závěrečnou sérií také hudební drama Nashville.

O týden později, 14. června, se představí na CBS All Access odvážná novinka Strange Angel zabývající se tématem okultismu a sexuálních rituálů. Ve stejný den se na NBC vrací druhá řada sitcomu Marlon, který se loni dočkal překvapivého úspěchu a prodloužení. Do třetice všeho dobrého tento den nabídne preiméru závěrečné série dramatu Girlfriends' Guide to Divorce na kabelovce Bravo.

Trojité premiéry nás čekají i 21. června. Na USA Network se vrací se třetí řadou Queen of the South. Seriál u nás není příliš známý, nicméně ti, kteří mu dali šanci, rozhodně nelitují. Anebo téma drogového kartelu není pouze u Narcos. Comedy Central nabídne fanouškům druhou řadu sitcomu Detroiters, i když průměrné hodnocení 28,6 % od 14 lidí asi může značit, že tato informace u vás nesklidí moc velkou odezvu. Mnohem zajímavější je jistě informace o tom, že třetím seriálem, který se tento den vrací, je akčňák Shooter. Ryan Phillippe už má nohy v pořádku, takže můžeme očekávat již klasický počet epizod (na rozdíl od druhé řady, která kvůli jeho nehodě musela být zkrácená).

Poslední dva seriály, které se budou vysílat ve čtvrteční večery, budou mít premiéru 19. července. Prvním z nich je antologická komedie Trial & Error od NBC, která se v loňské sezóně navzdory nízkým ratingům překvapivě dočkala prodloužení pro druhou řadu. V hlavní roli se tentokrát objeví Kristin Chenoweth, která vystřídá Johna Lithgowa. A když už před chvílí byla řeč o Queen of the South, drogové téma ve čtvrtek zdvojnásobí retro drama Snowfall na kabelovce FX.

Hodnocení na SerialZone.cz

Pátek

Pátky budou v létě hodně nabité. Zatímco během sezóny jsou pátky téměř mrtvé, léto přinese hned třináct seriálů, které si budete moct stáhnout a užívat přes víkend. Hned 8. června začíná novinka The Hollow od Netflixu. O seriálu se moc nemluví, ale kdo ví, třeba nakonec půjde o podobné překvapení jako The OA.

O týden později – 15. června, nás čekají hned tři premiéry. Na Amazon se vrátí s druhou řadou Goliath s Billy Bob Thorntonem v hlavní roli. S druhou polovinou řady se na Netflixu objeví sitcom The Ranch, který navíc nabídne poslední epizody s Dannym Mastersonem, který byl ze seriálu vyhozen kvůli nevhodnému chování. Postupně ho nahradí Dax Shepard (Parenthood). V neposlední řadě kabelovka Syfy nabídne závěrečnou sérii svého oceňovaného sci-fi 12 Monkeys.

Ani další týden se nudit nebudeme. Na Netflix se totiž vrací marvelácký Luke Cage, který má těžký úkol – přesvědčit fanoušky, že se dokáže zlepšit. První řada byla očekávaná, ale mnohé zklamala, nicméně ukázky na dvojku vypadají více než solidně.

Netflix se v pátcích vyžívá, což červen plně dokazuje. Na konci června (29. 6.) nabídne druhou řadu GLOW. Seriál se stal loni velkým hitem a jedním z nejsledovanějších půlhodinovek této streamovací služby. Nezbývá, než doufat, že si zvládne udržet kvalitu i v letošním roce.

Následují dva týdny volna, což se divákům ovšem plně vynahradí 20. července, kdy budou premiérovat opět tři seriály. Syfy si nabije své programové schéma dvojicí Wynonna Earp a novou řadou Killjoys. Na kabelovku Cinemax se v tento den po více než roce vrátí hororový thriller Outcast.

HBO vrátí 3. srpna do hry svůj satirický animák Animals.. Zbytek srpna se pak ponese ve znamení novinek. 17. srpna se představí Disenchantment na Netflixu, který se tak opět vrhá do vod animované tvorby. Něco mi ale říká, že princezna alkoholička Bean nebude úplně podobný styl seriálu jako třeba Trollhunters… Ani další týden Netflix nemá volno, 24. srpna představí mysteriózní teen drama The Innocents. No a poslední srpnový den přijde na Amazonu na řadu očekávaný Jack Ryan.

Hodnocení na SerialZone.cz
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Seraphine313

Seraphine313

V prvním díle nic, ale tady aspoň GLOW a Goliath... a Killjoys, i když tam musím ještě dokoukat třetí...
před 5 roky
Koldik

Koldik

Jack Ryan, Luke Cage, Cloak and Dagger...a este tie resty z hlavnej sezony...
před 5 roky
Oliver

Oliver

Queen of the South, pro mne jasná záležitost. A pak už jen Strange Angel.
před 5 roky
Další články k tématu