4. 7. 2018

Novinka pod lupou: Sweetbitter (Starz)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

Základní údaje

Název Sweetbitter
Žánr Drama / Komedie
Stanice Starz
Premiéra 6. 5. 2018
Vysílání celá série venku
Délka pilotu 30 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Příběh o dvaadvacetileté Tess, která se právě přistěhovala do New Yorku. Hrdinka ihned najde práci v prestižní restauraci ve městě. Postupně se seznamuje se světem drog, alkoholu, lásky, touhy, barů a luxusního jídla. Učí se navigovat ve svém chaoticky svůdném, leč náročném životě, na který natrefila.

Trailer

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

Sweetbitter je k mému velmi příjemnému překvapení jeden z těch seriálů, do kterých jsem šla jen z donucení, ale na konci jsem odcházela s velkým úsměvem na tváři a pocitem, že seriálový svět opravdu stále za něco stojí. Nečekala jsem nic, ale pilot příjemně překvapil a navnadil na další sledování. Myslím, že ze světa dobrého jídla jsem naposledy viděla Feed the Beast, což kulinářskému žánru nedělá moc dobrou pověst. Sweetbitter ji naštěstí napravuje.

Líbí se mi, že Starz dělá půlhodinová dramata. Již dříve se tento kratší formát osvědčil u Girlfriend Experience a Sweetbitter to taky moc sluší. Pořád se tu něco děje, celá epizoda utekla jako voda, ale zároveň jsme se stihli seznámit i s postavami a vytvořit si k nim vztah. Musím říct, že casting se povedl na výbornou. Hlavní hrdinka je moc sympatická, je to takové káčátko, které je vtaženo do dospěláckého světa. Těším se, jak uvidím, jak se bude rozkoukávat, zvykat si a bude se stávat drsnou a možná i mrchou… seriál má potenciál stát se takovou Černou labutí na pokračování.

Postav je tu hodně, ale nemáte pocit, že byste se v nich ztráceli. Každý má něco do sebe a u mnohých ještě ani úplně nevím, jestli to jsou klaďasové, nebo záporáci, ale to vůbec nevadí. Potěšila i přítomnost manželky z Masters of Sex. Ale jak říkám, vše stojí hlavně na hrdince, která dokáže seriál utáhnout sama bez sebemenších problémů.

Co je ale hlavní, to je atmosféra. Seriál se odehrává v kuchyni, ale na rozdíl od zmiňovaného Feed the Beast téma zpracovává skutečně povedeně. Netlačí na pilu ani v dramatických životech postav, ani v přehnaném soustředění na tvorbu jídel. Zprostředkovává takovou ideální kombinaci všeho, abyste neměli pocit, že vás jedna ze složek dusí. A to oceňuju.
  • hlavní hrdinka a postavy obecně
  • příjemná atmosféra
  • kulinářské prostředí
  • kratší stopáž
90 %
Mé hodnocení
ragelly

Dáte novince šanci? Zaujal vás popis nebo trailer? Nebo si počkáte až na více ohlasů a podle toho se rozhodnete, zda sledovat?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Destinytte

Destinytte

Z pilotu jsem byla nadšená. Seriál mi sedl, ale ocenila bych, kdyby byla série delší.
před 5 roky
ragelly

ragelly

Dokoukáno. Škoda, že měl seriál jen dvě řady, slušelo by mu více epizod, tahle partička lidí v luxusní...
před 3 roky
Dadalp1984

Dadalp1984

Zatim dva dily zamnou a zatim spokojenost. Toto tema a prostredi je mi velice blizke, v gastronomii...
před 3 roky
Další články k tématu